Test: Sennheiser Momentum 3 Wireless – Ypperlig lyd

Sennheiser Momentum 3 Wireless er ikke bare endnu et sæt hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. De leverer hele vejen rundt, men det er specielt lyden der imponerer. Læs vores test af Sennheiser Momentum 3 Wireless.

Test: Sennheiser Momentum 3 Wireless – Ypperlig lyd

Der er ikke mangel på over-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, og mange af dem er virkelig gode. Men ind fra højre kommer Sennheiser Momentum 3 Wireless og overbeviser om dets værd. Sennheiser Momentum 3 Wireless leverer i  test på alle de vigtige parametre og imponerer med en ypperlig lydkvalitet.

Det er ikke længe siden vi publicerede vores overblik over de bedste over-ear hovedtelefoner på markedet med aktiv støjreduktion, hvilket var inden vi fik disse fra Sennheiser til test. Efter endt test er der slet ingen tvivl om det: Sennheiser Momentum 3 Wireless er et af de bedste sæt hovedtelefoner med ANC på markedet lige nu og de fortjener en plads på den liste. Slår de de allerbedste? Nej, men de kommer tæt på.

Læs også: AirPods Studio kan være Apples omtalte over-ear hovedtelefoner

Sennheiser Momentum 3 Wireless: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Ypperlig energisk lyd
  • Komfortable og god pasform
  • God byggekvalitet
  • God aktiv støjreduktion og hearthrough
  • Dedikeret knap til Google Assistant eller Siri

Ulemper:

  • Ikke den længste batteritid
  • Dyrere end konkurrenterne

Designet på Momentum 3 Wireless

Når man først får Sennheiser Momentum 3 Wireless i hænderne, er man ikke i tvivl: Det er kvalitet, det er solidt bygget og det er pænt at se på. Og her fra starten kommer lige en lille advarsel. Pas på når du folder dem ud, for bliver en hudfol fanget hvor stålbøjlerne mødes, så gør det naller – Det er en personlig erfaring jeg har gjort mig.

Ørekopperne på Momentum 3 Wireless består af plastik på ydersiden og utroligt blødt fåreskind og puder på indersiden. Bøjlen er i rustfrit stål med lædder og polstring i toppen. Sennheiser Momentum 3 Wireless kommer i både en hvid og sort udgave, hvor vi har haft den hvide til test. Personligt synes jeg ikke, at de er det pæneste sæt på markedet og ørekopperne er en anelse overdimensionerede, men når man først får dem på overvinder de en. De er utroligt komfortable og sidder tilpas fast til, at de ikke glider af og heller ikke irriterer eller trykker efter længere tids brug.

Når man folder Momentum 3 Wireless ud tænder de automatisk og forbinder til din telefon. Og når de foldes sammen, så slukker de og fylder ikke meget i tasken. Tager man dem af mens man lytter til musik, så pauser de automatisk, og starter igen når de kommer på ørene.

Bagsiden af højre ørekop er lidt af et virvar af knapper. Det kunne godt være lavet mere simpelt og brugervenligt. Efter noget tid lærer man dog hvor knapper sidder samt hvad deres funktion er. Øverst knap er til at styre aktiv støj reduktion og hearthrough. De tre knapper under er til lydstyrke, play og pause samt tjek af batteristatus. Nederst er den dedikerede knap til digital assistenter. I bunden er der USB-C indgang og indgang til lydkabel. Her skal man være opmærksom på, at det ikke er et 3,5 mm jackstik, men et mindre. Kabel på 1,4 meter medfølger. De kommer desuden med indbygget Tile-funktion, så man via en app altid kan finde dem – skulle de blive væk.

Det er let at få Sennheiser Momentum 3 Wireless til at sidde godt og de er utroligt behagelige.

Læs også: Test: Huawei Freebuds 3i – Fantastisk trådløs lyd til prisen

Momentum 3 Wireless har den bedste lyd

Byggekvalitet og komfort er i hus, men hvad med lyden? Den er spot on. Jeg har prøvet de fleste bedre af denne slags hovedtelefoner og jeg er dybt imponeret over disse. De spiller med den velkendte energiske Sennheiser-lyd, som er let af holde af. De er utroligt velbalancerede og har en fremragende separation af de høje toner. Bassen er tung og præcis, mellemtonen utroligt klar og det hele “spiller bare” lige meget om det er heavy, pop, akustisk eller hvad man kaster efter dem.  Til en pris på 2.490 kroner for Sennheiser Momentum 3 Wireless, så skal det også være godt.

Er man ikke hundrede procent tilfreds med lyden, så man kan i Sennheiser Smart Control-appen finjustere lyden. Appen bruger man også til at skifte ANC mellem maksimum støjreduktion, anti wind og anti pressure og det er også her man opdaterer hovedtelefonerne.

Støjreduktionen er meget effektiv på Sennheiser Momentum 3 Wireless, både den passive og den aktive af slagsen. Og selv med aktiv støjreduktion på maksimum, så oplever jeg ikke et ubehageligt pres eller ubehag, som nogle hovedtelefoner kan. Hearthrough-funktionen, hvor man kan høre omgivelserne uden at tage hovedtelefoner af, fungerer helt perfekt.

Udover aptX, AAC og SBC Bluetooth understøtter de også aptX Low Latency, der forbedrer synkronisering af ​​lyden, så den ikke virker forsinket i spil eller og film. I spil, opkald, Youtube og andre tjenester har Momentum 3 Wireless leveret en god lydkvalitet.

Læs også: Sådan forbindes bluetooth-hovedtelefoner og højtalere til mobilen

Sennheiser Momentum Wireless
Sennheiser Momentum Wireless: Lyden er helt i top.

Batteritiden kunne være bedre

Indtil videre har Sennheiser Momentum 3 Wireless udelukkende imponeret os, men de er altså ikke perfekte. Batteriet er nemlig deres svageste side. Sennheiser lover omkring 17 timers batteritid, men vi har oplevet den en anelse kortere. Sammenlignet med konkurrenterne, så er det ikke helt godt nok. Her er Sony WH-1000XM3 helt oppe på 30 timer.

Jeg har dog ikke oplevet batteritiden som de store problem, hvilket til dels skyldes den hurtige opladning. De oplades via USB-C og får hurtigt fyldt batteriet op på ny.

Læs også: Guide: De fem bedste trådløse in-ear hovedtelefoner

Sennheiser Momentum 3 Wireless: Blandt de bedste

Knap 2.500 kroner er mange penge for et par hovedtelefoner, så det er helt okay at have store forventninger. Og desværre, så er der alt for mange dyre hovedtelefoner, som bare ikke opfylder deres primære formål tilfredstillende: lyden. Komfort, kvalitet og design er vigtigt, men lyden overgår dem alle sammen, hvis du spørger mig.

Heldigvis for Sennheiser Momentum 3 Wireless, så opfylder de i vores test alle disse parametre. Det er samtidig meget tydeligt, at lyden har været i fokus hos tyske Sennheiser, for de spiller helt fantastisk. Batteritiden trækker ned på karakteren og så er de også dyrere end både Sony WH-1000XM3, Jabra Elite 85h og AKG N700NC M2.

Sennheiser Momentum 3 Wireless får en varm anbefaling herfra og en karakter på 5,5 ud af 6 stjerner.

Sennheiser Momentum Wireless
Sennheiser Momentum 3 Wireless får i test 5,5 ud af 6 stjerner.