Test: Jabra Elite 85h – Et sæt fænomenale hovedtelefoner

Anmeldelse: Jabras nyeste over-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion giver Sony og Bose kamp til stregen. Jabra Elite 85h er fremragende og kan kun anbefales.

Test: Jabra Elite 85h – Et sæt fænomenale hovedtelefoner

Jabras nyeste sæt over-ear hovedtelefoner skal kæmpe mod to gennemtestede og anmelderroste konkurrenter: Sony WH-1000XM3 og Bose QC35. I vores tid med Jabras bud på et premium sæt over-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion viser, at de sagtens kan være med i denne liga.

Jabra Elite 85h byder en ny støjreduktion styret med kunstig intelligens, hurtigopladning, vandafvisende nano-behandling og meget mere. Prisen ligger på 2.299 kroner, altså billigere end Sonys. Men hvordan er de så? Vi har haft Jabra Elite 85h med på en 11 timers flyvetur og vi er overbeviste.

Jabra Elite 85h: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Rigtig god lyd – til alle musikgenrer
  • Ekstrem lang batteritid
  • God komfort
  • Støjreduktionen er effektiv
  • Nem og god betjening
  • Lækkert design og god byggekvalitet
  • Vand- og støvafvisende

Ulemper:

  • Ikke de letteste hovedtelefoner
  • Ingen support for aptX og AAC
 
Jabra Elite 85h
Jabra Elite 85h kommer med en opbevaringsæske, som passer godt på de lækre hovedtelefoner. Har du brug for en kablet forbindelse, så følger et kabel med. Foto: Mobilsiden

Jabra Elite 85h: Design og komfort

Jabra Elite 85h er både komfortable at have på og ser samtidig godt ud. I stedet for et plastikydre er de beklædt med slidstærkt stof, som giver dem et anderledes og mere eksklusivt look. Indtil videre ses der ingen slitage, for de virker solidt bygget.

De kan være lidt finurlige at få indstillet i størrelsen, men det skal heldigvis sjældent gøres. Når de først er indstillet tilfredsstillende, så sidder de ganske fantastisk. Puderne er bløde og der er ikke noget der irriterer og de bliver ikke varme efter længere tids brug. Jeg kunne godt have fået anmeldelsen af disse hurtigere ud, men jeg vidste jeg snart skulle på en flyvetur, der ville være den ultimative test for disse hovedtelefoner: 11 timer i fly til Shanghai.

Og komfort-testen må bestemt siges at være bestået af Jabra Elite 85h, som jeg formåede at have på uafbrudt i 7 timer, inden jeg begyndte at føle træthed omkring ørene. På trods af deres vægt på over 300 gram, så føles de ikke meget tunge på hovedet, dog mærkes de mere end både Sonys og Bose.

I konstruktionen gemmer der sig nogle fine detaljer i Jabra Elite 85h. De pauser fx musikken når du tager dem af og genoptager når de kommer på igen. De er indvendigt beskyttet af en nano-behandling, der gør dem vandafvisende, og så tænder og slukker man dem ved at dreje på ørekopperne. Ganske smart. 

Selve betjeningen af dem er ekstremt let og foregår med trykknapper, altså ingen touchknapper på Jabra Elite 85h. Det er svært at sige noget dårligt om konstruktion og komforten på Jabra Elite 85h – og så ser de samtidig godt ud.

Jabra Sound Plus
Jabras Sound+ app er ganske god. Her kan man styre ANC, SmartSound, finjustere lyden og meget andet. Foto: Mobilsiden

Jabra Elite 85h: De bliver ved og ved

Noget af det mest imponerende ved Jabra Elite 85h er batteritiden og det føles nærmest umuligt at få kørt dem helt ned. Jabra lover op til 36 timers spilletid med ANC aktiveret, hvilket jeg bestemt kan nikke genkendende til. Jeg har brugt dem i en uge, hvor jeg har fløjet til Shenzhen i Kina, videre til Shanghai og så hjem til København, uden at lade dem op, og de påstår at jeg stadig har 53 procent batteri tilbage. Det er altså ret vildt. 

Når man så endelig skal lade dem op, så har de hurtigopladning indbygget. Efter bare 15 minutters opladning, så er der til 5 timers lyttetid. De er selvfølgelig udstyret med USB-C.

Jabra Elite 85h
Jabra Elite 85h er udstyret med traditionelle trykknapper. Her er knapper til at styre støjreduktion, digitale assistenter, lydstyrke og parring med enheder. Foto: Mobilsiden

Klassisk Jabra lyd

Nu har vi fået slået fast at Jabra Elite 85h ser godt ud, sidder godt på hovedet og holder ekstremt langt tid på en opladning. Og lyden i Elite 85h skuffer bestemt heller ikke, hverken under opkald eller når der nydes film eller musik.

Lyden kan bedst beskrives som værende i klassisk Jabra-stil. Har du prøvet Jabra Elite 65t, så ved du hvordan lydprofilen er. Deres styrke ligger i en utroligt neutral lyd, som passer godt til alle typer musikgenrer, lige fra heavymetal til klassisk. 

Der er en utrolig god balance i lyden, med en tilpas mængde bas og en god stereo stereo separation. Sonys WH-1000XM3 lyder bedre i de dybe toner, men Elite 85h har en fremragende mellemtone og diskant, som får instrumenter og stemmer til at stå bedre frem, uden at blive for hård.

Både Jabra Elite 85h, Sony WH-1000XM3 og Bose QC35 spiller godt og man går ikke galt i byen, lige meget hvilket sæt man vælger. I sidste ende synes jeg Sonys spiller en anelse bedre end de to andre, men er også dyrere. Er man ikke helt tilfreds med lydprofilen, så er der indbygget equalizer i Jabras Sound+ app.

Jabra Elite 85h slår dog begge konkurrenter, når det drejer sig om opkaldskvalitet. Lyden er fantastisk klar og behagelig, med minimal forvrængning. Mikrofonerne på Elite 85h leverer også god lyd i den anden ende af opkaldet, hvor støj er filtreret godt fra. Man kan desuden bruge både Google Assistent, Amazon Alexa og Siri i Jabra Elite 85h.

Jabra Elite 85h
Jabra Elite 85h slukker automatisk, når ørekanderne er vendt således. De pauser desuden automatisk når man tager dem af. Foto: Mobilsiden

Stilhed…

Jabra Elite 85h er udstyret med aktiv støjreduktion (ANC), men ikke en hvilken som helst slags. Ifølge Jabra er den styret af kunstig intelligens og vil derfor lære med tiden. Bruger man Jabras udmærkerede Sound+ app, så kan man slå “SmartSound” til, som automatisk tilpasser støjreduktionen til omgivelserne. Her bliver der altså automatisk skiftet i mellem ANC til, ANC slået fra og Jabras HearThrough, hvor hovedtelefonerne bruger de udvendige mikrofoner til at lade dig høre omgivelserne lettere. Det fungerer rigtig godt under fx opkald.

SmartSound fungerer udmærket, men jeg valgte i sidste ende at styre det manuelt. På hovedtelefonerne sidder en lille knap, så man let kan skifte i mellem ANC til, ANC fra og HearThrough. Støjreduktion på Jabra Elite 85h fungerer rigtig godt og er ekstremt effektivt. Både musik og video kan nydes i stilhed når ANC er slået til, og gør fx flyveturen langt mere behagelig. Der høres desuden ingen støj, hvis ANC er slået til i blæsevejr.

Konklusion: Jabra Elite 85h er fantastiske

Jabras nye over-ear hovedtelefoner, Elite 85h, er et fremragende sæt. De er sammenlignelige med de bedste i klassen, med fantastisk lyd, batteritid, byggekvalitet og komfort. Men de tilbyder derudover også støv- og vandafvisning, HearThrough, genvej til din digitale assistent og så er de billigere end Sonys WH-1000XM3.

Er du på jagt efter et par premium over-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, så er det let at vælge Bose QC35 eller Sony WH-1000XM3. Men vi mener Jabra Elite 85h uden tvivl skal være med i overvejelserne. Prøv dem i en butik og du vil blive overbevist – det er vi i hvert fald.

Jabra Elite 85h lander på 5,5 ud af 6 stjerner.

Læs også: Test af Sony WH-1000XM3

Jabra Elite 85h
Foto: Mobilsiden

Mere til sagen

Her følger vi op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden fulgte op på historien. Efterfølgende d. 15/5/2019 publicerede vi sagen om OnePlus Bullets Wireless i ny udgave med længere batteritid – Læs mere her. Se også de seneste nyheder om emnet her.