Huawei Honor 9 – Et stille hit [TEST]

Huawei fortsætter stilen med stærke Honor-telefoner til interessante priser med Honor 9.

Huawei Honor 9 – Et stille hit [TEST]

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Lad os få det ud af systemet. Huaweis prisvenlige Honor-brand nye topmobil har et yderst uheldigt produktnavn: Honor 9. Det rimer på botani eller samlemani, men det rimer først og fremmest på en solo-hyrdetime.

Men kan man se igennem fingre med det ikke særligt flatterende navn, har telefonen rigtig mange kvaliteter som er værd at se nærmere på, for prisen er samtidig skarp for en toptelefon.

Den yder højt, den har et dobbeltkamera og designet høster komplimenter alle vegne. Det er værd at give Honor 9 en chance.

Læs også:  Huawei lancerer prisstærk topmobil med Honor 9

Honor 9
Foto: Honor

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Specifikationer Honor 9

Mål: 147,3 x 70,9 x 7,45 mm, 155 gram
Display: 5,15 tommer Full HD 428 PPI
Ydelse: Huawei Kirin 960 Octa-core, 4×2,4 GHz+ 4x 1,8GHz
RAM: 4GB
Lagerplads: 64GB + micro-SD op til 256 GB
Batteri: 3.200 mAh
Kamera: 20 MP S/H f/2,2 + 12MP farve f/2,2
Frontkamera: 8 MP f/2,0
Netværk: 2G/3G/4G Cat 12, Dual SIM-kort
Farver: Glacier Grey, Sapphire Blue, Midnight Black
Pris: få den bedste pris på mobilpriser.dk

Huawei Honor 9 test
Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Huawei har tydeligvis taget udgangspunkt i forrige års Honor 8 med deres nye prisvenlige toptelefon. Konstruktionen er den samme: en glassandwich med en matpoleret aluminiumsramme som fyld.

Dimensionerne er stort set uændrede, men en svag krumning på bagsiden gør, at kanterne virker smallere end tidligere. Det strammer designet op, men lider af samme svaghed som tidligere: mobilen er uhyre glat og modtagelig for fedtfingre.

Volumen- og powerknapper er samlet omkring højre side, hvor de er lette at nå. Fingeraftrykslæseren er i denne omgang flyttet fra bagsiden til fronten, hvor den også bijobber som home-knap. Den er i sædvanlig Huawei-facon yderst hurtig og effektiv til at låse telefonen op.

På toppen af telefonen finder du en efterhånden unik feature: en infrarød blaster. Med denne kan du sende stort set samtlige af hjemmets fjernbetjeninger på pension og i stedet styre det hele fra mobilen.

Se også:  Huawei P10 Lite – Sikkert håndværk [TEST]

Huawei Honor 9 test
Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Et hæderligt display

Hvor toptelefoner i disse dage afsøger stadig større størrelser og højere opløsninger, udviser Huawei mådehold i Honor 9. Her finder du et 5,15 tommer stort display med en Full HD opløsning. Det er et udmærket kompromis.

Lysstyrke og kontrast er begge i top her, men farverne lider lidt af, at paletten generelt viger mod det blålige. Farvebalancen kan heldigvis fintunes inde i indstillingerne, hvor du også finder en nattefunktion der værner om nethinderne i de sene timer.

Det pæne display akkompagneres af en af de bedste højtalere, du finder i dette prisleje. Det er en enkel monohøjtaler der pumper lyd ud af bunden, men den leverer en veloplagt volumen og en detaljegrad som kun er set bedre i Apples iPhones og HTC’s U-telefoner.

Huawei Honor 9 test
Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

P10 power

I performance-afsnittet er det nærliggende at copy/paste selvsamme afsnit fra årets Huawei P10-anmeldelse. Det er nemlig præcis samme processor, samme mængde RAM, samme størrelse batteri, samme skærmopløsning og samme software der driver telefonen frem.

Ikke overraskende er resultaterne de samme. Modsat P10 byder Honor 9 på en feature der kan klemme maksimalt med ydelse og levetid ved at sænke opløsningen til HD i stedet for HD. Det giver en smule ekstra kraftoverskud i 3D-spil og er derfor værd at tage med.

Det betyder, at Honor 9 leverer solid topydelse som kan bide skeer med årets hurtigste telefoner. Batteriet holder telefonen kørende i solide halvanden døgn og man mangler ikke kraftoverskud i telefonen.

Eneste forskel at spore er i opladningstiden, for med Honor 9 får du kun Huaweis ’Quick-charger’ på 18W, mod ’Super-charger’-en på 22,5W der følger med P10. Honor 9 er derfor en 5-10 minutter længere om at tanke helt op.

På netværksfronten oplever jeg dog samme stærke ydelse som den der kendetegnede P10. Den slutter sig kompetent til de hurtige 4G-bølger.

Læs også:  Komponent-lotteri: Visse Huawei P10’ere er markant langsommere

Huawei Honor 9 test
Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Software med kinesisk DNA

Huawei Honor 9 byder på samme software som i Huaweis P10’er – altså Android 7.0, til trods for Android 7.1 nu har været ude i et stykke tid.

Samtidig kan kinesiske Huawei ikke dy sig for at give mobilen sit eget udseende, kaldet EMUI, ved at tilføje en god portion iOS-lignende funktioner til mobilen.

Som i Mate 9 Pro og P10 er resultatet et miks af både gode og mindre gode indtryk. Grundlæggende er det smart, at interfacet er optimeret til at størstedelen af funktionerne kan tilgås ved maksimalt to-tre tryk.

Desværre er interfacet rent visuelt ikke nær så enkel og minimalistisk som forbillederne fra Google eller Apple – eksempelvis giver både quick-toggles og indstillingsmenuer flashbacks til de gamle Samsung Touchwiz-dage med tilfældigt farvede ikoner og voldsomme kontraster.

Se også:  Huawei P10: En stilsikker sag [TEST]

Huawei Honor 9 test
Dobbeltkameraet i Honor 9 minder om det, du finder i P10. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Dobbelt op på kameraet

På kamerafronten synes Honor 9 at være udstyret med samme gode kamera som du finder i P10-serien. Her er også 20 MP sort/hvid modul flankeret af et 12 MP farvemodul – eneste forskel synes at være, at Leica-logoet er borte.

I fototests er der sjældent forskelle at bemærke. Der leveres detaljerede resultater under de fleste forhold og Hybrid-zoomen gør at du kan komme tættere på uden at miste alt for mange detaljer. Når lys er en mangelvare, synes jeg dog at P10’eren trækker fra Honor 9 ved at levere fotos med mindre støj og bedre eksponering.

Portrætfunktionerne er også til stede, både foran og bagpå, men som i Huawei P10 og Mate 9 lader baggrundsløring sig ofte narre så der bliver sløret de forkerte steder.

Se også:  DXOMark: Huawei P10’s kamera scorer nær topkarakter

Huawei Honor 9 fototest
Honor 9 leverer detaljerede fotos. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Et stille hit

Honor 9 lever sit stille liv i Huaweis line-up, og det er egentlig en skam. Den kan ofte måle sig med Huaweis dyrere smartphones, den gør det bare til en lavere pris. Du får endda et par interessante funktioner som IR-blaster og flere batterisparefunktioner med i købet.

Samtidig er både kvalitetsfornemmelse og designet forfinet yderligere i forhold til sidste års model, hvilket altid er værd at tage med.

Summa summarum er det en kompetent pakke Huawei her præsterer, den er stærk de rigtige steder og prisen er i et leje hvor de fleste kan være med. Det fortjener en topkarakter: 5 ud af 6 stjerner.

Se også:  Huawei Mate 10 – tre modeller på vej

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Fordele:’

  • Lækkert design
  • Høj ydelse
  • Skarp pris

Ulemper:

  • Kamera lidt svagere end i P10
  • Pris tæt på P10
 

Tjek Test & anmeldelser