JBL Synchros Reflect BT – Sprød lyd og trådløs frihed [TEST]

In-ear headsets er små og bekvemme. JBL's nyeste er nu også trådløse og klar til action.

JBL Synchros Reflect BT – Sprød lyd og trådløs frihed [TEST]

Er der en produkttype som kommer i alle størrelser og prisklasser er det headsets. Alt fra små kluddermikler til tonstunge konkylier. JBL’s nye Synchros-serie hører til klassens mere luksus-prægede enheder, men gode ting kommer ofte i små pakker. Og nu i en variant skrædder så er de som født til action-folket.

Læs også: JBL J46BT anmeldelse – In-ear høretelefoner til de aktive [TEST]

De to nye medlemmer i Synchros familien, Reflect og Reflect BT. Efternavnet Reflect er velvalgt, for headsettets flade ledninger er prydet med et refleks-lag, der skal holde bilister og busser på sikker afstand under aftenløbet.

Mest interessant for det aktive menneske er Reflect BT, for ledningen er klippet over – til fordel for en trådløs Bluetooth 3.0 forbindelse til telefon eller anden Bluetooth afspiller.

Specifikationer JBL Synchros Reflect BT

Vægt: 35 gram
Lyd: 8,5 mm drivere, 10-22.000 Hz respons
Netværk: Bluetooth 3.0
Batteri: op til 5 timer
Øvrigt: Sved og vandafvisende, magnetisk lås.
Pris: 799,- kroner

Endelig kabelfri

Udseendet på JBL Reflect BT er utvivlsomt skræddersyet til aktive menneske. Den fås i rød, cyanblå, limegrøn eller sort. De sporty pangfarver vil sikkert klæde alskens kropsnært spandex, mens den sorte variant ikke vil vække samme opsigt efter træningspasset.

Det er sved og vandfast silikone der omkapsler både ørepropperne og ledningen, og bagerst sørger en kløgtig anordning for at ledningens længde tilpasser sig alt fra tyrenakker til ballerina-halse. Det er nu slut med klaskende ledninger til alt fra løbe- til togturen.

Det eneste der holder Reflect BT på plads er altså ørerne, og JBL sikrer et godt fit. Aftagelige ørepropper i størrelserne Small, Medium og Large sørger for, at grebet passer til de fleste – selv når sveden drypper og maxpulsen rammes.

I forhold til andre trådløse headset udmærker Reflect BT sig ved at være yderst lommevenlig. Dens lave vægt på 35 gram gør, at man næsten narrer øret til at tro at der er tale om et par sædvanlige høretelefoner – uden indbygget batteri og mikrofon.

Når headsettet skal pakkes væk er Reflect også fiks, for små magneter i ørepropperne laver headsettet om til en halskæde. Samtidig er ledningen flad og kort og krøller ikke i jeans lommen som hos så mange af dens rivaller.

Maraton-vellyd

Siden ledningen er kappet er Reflect BT afhængig af det indbyggede batteri for at modtage bluetooth lyd. JBL lover at headsettet kan klare sig selv i op til 5 timer – og de holder hvad de lover. Ved de fleste lejligheder lykkedes det at presse vellyd de lovede fem timer. Smart er det desuden at opladningen foregår igennem en almindelig micro-USB lader, uden behov for dock.

Selve bluetooth tilslutningen er standard og ligetil. Volumenændringer og play/pause kræver et enkelt klik mens opkald kan modtages under workouten. Det virker fint, på nær under cykelturen, hvor vindstøj næsten druknede mikrofonen – men det gik lige.
Når det er musik der pumpes igennem bluetoothen lever Reflect BT op til JBL’s lyd-DNA. Det er klar lyd, dog med en forkærlighed for bass der rammer trommehinderne. Til steroid-dryppende playlister rammer JBL Reflect BT helt rent.

Der har dog været et par episoder hvor Reflect har haltet. Finkornet musik som klassisk og visse Jazz undergenrer røber at det kniber med de fineste detaljer. Feinschmecker og Hi-fi entusiaster bør opsøge andre alternativer.

Ørepropperne giver desuden lidt lyd-isolation, men når sveden drypper kan den tætte forbindelse mellem øreprop og øregang dog slippe – med katastrofal lyd til følge. Bassen er nærmest borte og lydbilledet smuldrer. Det er derfor alfa og omega at anvende ørepropper i den rette størrelse.

Mere end en perfekt løbekompagnon

Der findes sjældent perfekte produkter. Men nogle produkter er perfekte til visse behov – og JBL Reflect BT excellerer i at levere vellyd til selv de helt lange træningspas. Men glæden ved Reflect BT stopper ikke i træningscenteret, glimrende lyd og byggekvalitet gør, at man snildt kan anvende Reflect i hverdagen.

Læs også: Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder [TEST]

Prisen på 799,- kroner er i den højere ende af spektret, men kvaliteten er utvivlsomt til stede og så længe at pasformen er den rette, vil man ikke fortryde købet. Derfor belønnes JBL Reflect BT med 6 ud af 6 stjerner.

Dét betyder mobilsiden.dks karakterer

Fordele:
Trådløs frihed
Glimrende lyd
Let men slidstærk
Gennemtænkte features

Ulemper:
Skal sidde tæt for at lyde rigtigt
En smule dyr

Seneste nyt i fortællingen

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden fortsatte historien. d. 16/6/2014 dykkede vi igen ned i emnet med en ny vinkling på emnet Beats heatsets til sportsfolket – Den videre historie kan du læse her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Headset..