Duel: Samsung Galaxy S10+ mod Huawei Mate 20 Pro

Vi sætter de seneste to flagskibe Samsung Galaxy S10+ og Huawei Mate 20 Pro op mod hinanden i en god gammeldags duel.

Duel: Samsung Galaxy S10+ mod Huawei Mate 20 Pro

Denne her har jeg set frem til med spænding: Samsung Galaxy S10+ versus Huawei Mate 20 Pro. To store og vigtige flagskibe i en klassisk duel. Hvilken skal du som forbruger vælge? Forhåbentlig kan denne sammenligning hjælpe dig på vej.

Det er begge dyre og imponerende mobile flagskibe, som kan mere end de fleste overhovedet har brug for. I denne duel kigger vi på otte forskellige parametre, som vi mener er de allervigtigste for en smartphone. Begge telefoner har selvfølgelig masser af funktioner og muligheder, som vi ikke kommer nærmere ind på her, hvorfor vi også anbefaler at læser deres fulde tests. Dem finder du her:

Test: Huawei Mate 20 Pro – Årets vildeste mobil

Test: Samsung Galaxy S10 og 10+

I duellen sammenligner vi designet, skærmen, ydelse, batteri, netværk, lyd, kamera og pris. Lad os gå i gang.

Design

Det er ikke de store designmæssige forskelle man finder på nutidens mobile flagskibe. Derfor skal forskellene findes i de små detaljer, som er mindst lige så vigtige. Starter vi med deres mål og vægt, så er de utroligt tætte. Galaxy S10 er en anelse lavere og tyndere, men Mate 20 Pro er smallere. Samsung Galaxy S10 er også få gram lettere end Huaweis flagskib.

De er begge et ydre af glas, som er samlet omkring en aluminiumsramme. Her støder vi på en af de første mærkbare forskelle. De har nemlig begge både buede skærme og bagsider, hvilket giver dem begrænset areal på deres ramme til et ordentligt håndgreb. Det er dog værst på Huawei Mate 20 Pro, som har klart mindst plads på dens ramme.

Huawei Mate 20 Pro har to fysiske knapper og Galaxy S10+ har tre, hvor den tredje er til deres egenudviklede assistent, Bixby. Men heldigvis kan man nu selv bestemme over knappen, så man kan åbne en valgfri app. Det fungerer rigtig godt, hvor jeg fx har indstillet den til at åbne Google Home. Power-knappen på Galaxy S10+ er tilgengæld irriterende højt placeret på telefonen. Den kræver at jeg justerer mit greb på telefonen, hvis jeg skal slukke skærmen eller dobbelttrykke for at åbne kameraet. 

På forsiden finder vi deres store skærme: 6,4 tommer på Galaxy S10+ og 6,39 tommer på Mate 20 Pro. Mate 20 Pro har en ganske stor notch, hvor Samsungen kan prale med et nyt Infinity-O skærm, hvor der til frontkameraet er laserskåret et hul i skærmen. Rent pratisk er hullet i Galaxy S10+ langt mindre forstyrrende i daglig brug.

Hvilken der er pænest? Det er op til den enkelte at vurdere. Men mht. daglig praktikalitet, skærmudnyttelse og byggekvalitet, så vinder Samsung Galaxy S10+ denne kategori.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Skærm

Selve skærmstørrelsen er der ikke den store forskel på. De er rundt regnet 6,4 tommer begge to og er i nogenlunde samme opløsning og format. Huawei Mate 20 Pro’s display er en anelse længere med dens 19.5:9 format.

Her kommer vi tilbage til notchen på Huawei Mate 20 Pro, som er mere i vejen end Galaxy S10+’ hul i skærmen. Samtidig optager Samsungs løsning mindre plads end Huaweis. Der er også en smule bredere kant i bund og top på Huawei Mate 20 Pro. Den mindre buede kant på Galaxy S10 giver desuden færre refleksioner og farveforvrængning.

Begge har gode skærme, men én er klart bedre end den anden: Samsungs. Deres nye Dynamic AMOLED er intet mindre end fantastisk. Den største forskel, som de fleste hurtigt vil lægge mærke til, er lysstyrken i Samsungs skærm. Men der er også forskel på farver og betragtningsvinkler. Kigger på lige på, så er Huaweis billede meget koldt/blåligt, hvor Samsungs er lidt varmere og virker mere naturligt. Kigger vi på deres skærme fra siden, så beholder Galaxy S10 dens farve, men Huaweis bliver langt mere gullig.

Der er vidst ingen tvivl om vinderen i denne kategori.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Mate 20 Pro Galaxy S10
Samsung Galaxy S10+ mod Huawei Mate 20 Pro: De har omtrent lige store skærme, men Samsungs er bedst. Foto: Mobilsiden.dk

Ydelse og software

Samsung benytter i Galaxy S10+ deres eget Exynos 9820 Octa-core 8 nanometer chipsæt, hvor Huawei bruger deres Kirin 980 7 nanometer chipsæt. Samsungs Galaxy S10+ kan prale med minimum 2GB ekstra RAM og muligheden for større lagerplads, hvis man betaler for det. Faktisk går den op til hele 1TB.

Begge basismodeller har 128GB lagerplads og plads til 512GB hukommelseskort på S10 og 256GB på Mate 20 Pro. I syntetiske tests, som Geekbench og Antutu, så slår Galaxy S10 Huaweis Mate 20 Pro, men forskellene er ikke store.

Kigger vi væk fra specifikationerne et øjeblik og i stedet kigger på hvordan deres hastighed føles i virkeligheden, så føles de utroligt tætte. Begge er lynhurtige, de multitasker og åbner apps og spil uden problemer. De føles begge flydende og som om de har masser af overskud, og det er svært at vurdere hvilken der er hurtigst.

En stor forskellighed findes i deres software. Også her bruger de hver deres egenudviklede brugerflade. EMUI på Huawei og One UI på Samsung. Animationerne på EMUI er hurtigere, hvorfor telefonen også kan føles hurtigere. Tilgengæld er animationerne i One UI mere flydende og flotte at se på. Samsungs One UI føles dog langt mere gennemtænkt, moderne og er flottere at se på. Samsungs fokus på lettere enhåndsbetjening mærkes.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Batteri

Det er ikke ligefrem små batterier vi finder i de to duellanter: 4100 mAh i Galaxy S10+ og 4200 mAh i Huawei Mate 20 Pro. De har begge hurtigopladning, trådløs opladning og kan oplade andre enheder trådløst. 

Deres trådløse opladning er meget sammenlignelig, men Huawei Mate 20 Pro indeholder en langt hurtigere kablet opladning. Deres SuperCharge lader over 70 procent på en halv time, hvor Samsungs hurtigopladning må nøjes med cirka 40 procent.

På trods af rimeligt ens batteristørrelser, så er Huawei Mate 20 bedre til at styre strømforbruget. Her opleves der både bedre standbytid og skærmtid. Der er ingen tvivl om at sejren denne gang går til Huawei Mate 20 Pro.

Vinder: Huawei Mate 20 Pro

Netværk

OBS: Her kunnet man sagtens blive nørdet omkring diverse værdier, men sådan vil jeg ikke gribe det an. Jeg vil se på hvordan jeg oplever dækningen generelt i det daglige; oplever jeg udfald, hvor hurtigt er dataforbindelsen.

Begge telefoner virker til at have udmærkede antenner, men jeg oplever bedre dækning på Huawei Mate 20 Pro. Kælderen, i huset hvor Mobilsiden har kontor, er altid en god test, hvor rigtig mange telefoner kæmper for at fastholde signal. Her er der få udfald på Galaxy S10 og lyden opleves ringere end på Mate 20 Pro. Samsung’en taber dog aldrig forbindelsen helt i vores kælder, og klarer det faktisk bedre end mange andre telefoner, men Huaweis Mate 20 Pro slår den altså ikke. 

Det samme opleves på datahastigheder. Når Huawei Mate 20 Pro stadig har hul i gennem til nettet, så hænger Galaxy S10 ofte i bremsen. 

Vinder: Huawei Mate 20 Pro

Mate 20 Pro Galaxy S10
Samsung Galaxy S10+ og Huawei Mate 20 Pro: Begge har buede skærme og bagsider, men Samsungs har man bedst greb om. Galaxy S10 har desuden jackstik. Foto: Mobilsiden.dk

Lyd

Samsung har længe haft fokus på ordentlig lyd i smartphones, hvorfor de med Galaxy S9 introducerede stereohøjtalere. Det giver en helt anden oplevelse når man sidder og ser videoindhold eller spiller spil.

Med Samsung Galaxy Note 9 blev højtalerne betydeligt bedre og var næsten på højde med Apples iPhone XS. Galaxy S10 er ikke bedre end Note 9, men spiller tilgengæld langt bedre end Huawei Mate 20 Pro’s middelmådige højtalere, hvor den ene desuden er placeret inde i USB-C indgangen.

Lyden under samtaler er på begge rigtig god, men Galaxy S10 vinder over Mate 20 Pro i ren lydstyrke. 

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Kamera

Huaweis evner inden for mobilkameraer har længe imponeret os og Mate 20 Pro er ingen undtagelse. Her finder man et tredobbelt kamera med en primær sensor på hele 40 megapixel, en ultra vidvinkel og en telefotolinse. Det giver et utroligt fleksibelt og sjovt kamera. Det har Samsung tydeligvis været klar over, for kameraet i Galaxy S10 har samme setup. 

Galaxy S10 giver ofte mere naturlige farver, hvor Huawei har en tendens til at overdrive. Men Huawei Mate 20 Pro er bedre når det bliver aften og nat. Det rygtes dog at en nat-funktion er på vej til Galaxy S10.

Huawei Mate 20 Pro tilbyder 3x optisk zoom , hvor Galaxy S10+ kun har 2x. Der er dog ingen tvivl om at begge kameraer er virkelig gode og det er småting der skiller dem. Kigger man efter med lup på billeder taget med dem, så er der tit flere detaljer at finde på Samsung Galaxy S10+. 

Frontkamera har Galaxy S10 hele to af, hvor Huawei Mate 20 Pro nøjes med et. Både almindelige selfies og selfies med bokeh-funktion er bedre på Samsung Galaxy S10+. 

Det er ikke let at vælge en vinder her, men sejren mener vi skal gå til Samsung.

Vinder: Samsung Galaxy S10+

Pris

Samsung Galaxy S10+ har en vejledende pris på 7.999 kroner for den mindste udgave, hvor Huawei Mate 20 Pro blev lanceret til 7.499 kroner. Men eftersom Mate 20 Pro har været på markedet i et halvt år, så er prisen nu faldet til under 6.000 kroner.

Vinder: Huawei Mate 20 Pro

Samlet vurdering

Nu er det blevet tid til at finde en samlet vinder. Huawei Mate 20 Pro har fået tre sejre placeret i kategorierne batteri, pris og netværk. Samsung Galaxy S10+ har vundet i kategorierne design, skærm, ydelse, lyd og kamera, hvilket giver den 5 sejre. 

Huawei Mate 20 Pro: 3 sejre

Samsung Galaxy S10+: 5 sejre

Samlet vinder: Samsung Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10 duel
Foto: Mobilsiden.dk

Emnets videre forløb

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 5/3/2019 kom den efterfølgende historie med fortællingen Se Samsung Galaxy S10 i holdbarhedstest – Klik her og læs videre.. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om ..