Nokia Lumia 2520 anmeldelse – lækker Lumia i stort format [TEST]

Den første tablet i Lumia-serien er veldesignet, med gode features og stort kraftoverskud.

Nokia Lumia 2520 anmeldelse – lækker Lumia i stort format [TEST]

Nokia Lumia 2520 er den første tablet fra Nokia i Lumia-serien. Designet er på linje med Lumia-telefonerne, hvorfor afrundede kanter og hjørner går igen, sammen med muligheden for at vælge enheder i meget farverige indpakninger.

Enhenden har stort overskud og håndteringen er en fornøjelse.

Vil du hurtigt have et overblik over vores anmeldelse, så se videoen nedenfor.

Specifikationer – stor motorkraft og masser af overskud

De tørre facts om Lumia 2520 er i hovedtræk:

– 10,1 tommer ClearBlack IPS LCD full HD(1920×1080)
– Qualcomm Snapdragon 800 2,2 GHz processor
– 2 GB RAM
– 32 GB intern hukommelse
– MicroSD udvidelse op til 64 GB
– 6,7 megapixel primær kamera
– 1,2 megapixel front kamera
– WiFi 802.11 a/b/g/n
– 4G/LTE med MicroSIM slot(max 150 Mbps)
– 8120 mAh
– Windows RT 8.1

Se de fulde specifikationer på Nokia.com

Windows RT med begrænsninger

Nokia Lumia 2520 kører Windows i RT-version, hvilket vil sige, at enheden kører en version af Windows med reducerede muligheder.

Det betyder dog ikke at den bliver kedelig af den grund. Der er mulighed for at installere nye programmer/apps via Store, der er indbygget i Windows.

Til gengæld er det ikke muligt at downloade programmer via internettet, eller tilslutte et eksternt diskdrev, og af den vej lægge nye programmer på enheden, som mange kender det fra en fuldblods PC.

Lumia 2520 kommer præ-installeret med Office-pakken fra Microsoft, hvilket betyder, at hvis du vant til at bruge denne kontorpakke, får du et fuldt funktionsdygtigt kontormiljø med Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook.

Nokia har også lavet eksklusive apps til Lumia 2520 med Nokia Video Director, der hurtigt og nemt gør det muligt at oprette videoprojekter med foruddefinerede temaer og musik.
Nokia Video Director findes også i en lille version til Lumia-telefonerne, således at videoprojekterne kan startes på telefonen og færdiggøres på Lumia 2520.

Skærm – kun et lille minus

Skærmen på Lumia 2520 præsterer rigtig flot, og til video i full HD og spil med flot grafik, kommer skærmen virkelig til sin ret, med skarpe billeder, klare mættede farver og god kontrast.

Touchskærmen reagerer hurtigt og præcist, og på intet tidspunkt har jeg haft fornemmelsen af, at enheden haltede bagefter.

Dog kniber det lidt i kraftigt sollys, hvor Nokias Lumia modeller ellers ligger helt i top. Har du sat for mange fedtede fingre på touchskærmen, bliver billedet simpelthen for svært at aflæse og en klud som ekstra tilbehør er nødvendig.

Fuldt udbytte fås med tastatur som ekstra tilbehør

Nokia Lumia 2520 fungere godt som tablet, men det fulde udbytte opnås først, når tableten kobles samme med et tastatur.

Et tastatur særligt udviklet til Lumia 2520 giver både ekstra batteri, en holder til skærmen og større potentiale som en ”mini-PC”, med mulighed for at være ekstra produktiv i den medfølgende Office-pakke.

Design – Nokia holder Lumia-linjen

Nokia har holdt sig til designet vi allerede kender fra Lumia-telefonerne, med runde kanter og hjørner, samt muligheden for, at vælge en meget farverig indpakning.

Vores testeksemplar er udført i rød højglans, og selvom det umiddelbart virker glat, ligger den godt i hånden, og virker på ingen måde på vej til at glide ud af hånden.

Det er lidt ærgerligt at Nokia ikke har fulgt i Microsofts fodspor, og lavet en form for indbygget stand eller holder. Jeg er ret hurtigt blevet afhængig af Microsofts Kick-stand, der er indbygget i Microsoft Surface. Ønsker man en holder til Lumia 2520, skal det anskaffes som ekstraudstyr.

Fuld knald på 4G

Har du brug for en mobil arbejdsplads, uden at skulle bekymre dig om, hvornår der er et trådløst netværk i nærheden, eller hvordan du deler internetforbindelsen via mobilen, så finder du en god ven i Lumia 2520, der har plads til SIM-kort til dataoverførsel.

Du får fuld fart på internettet via 4G/LTE med op til 150 Mbps.

4G er dog først aktivt fra det øjeblik du indsætter et micro SIM-kort med et dataabonnement i enheden.

Kraftfuldt batteri, men usexet oplader

Batteriet i Lumia 2520 er på hele 8120 mAh, og i testperioden har det givet tigeligt strøm  til en hel dag på farten.

Jeg blev dog lidt skuffet, da jeg så den medfølgende oplader. Den oplader der følger med Lumiamodeller som for eksempel Lumia 925, er lille og enkel og oplader via micro USB.

Læs også: Nokia – brug ikke 2520-oplader

Opladeren til Lumia 2520 er dog alt andet en lille og enkel. Den er klodset, stor og usexet!

Opladningen sker ikke via micro USB, hvilket betyder, at den travle forretningsmand med den smarte smalle tablet-taske skal medbringe endnu en oplader, udover den til telefonen, hvis han skal være sikker på ikke at løbe tør for strøm.

Konklusion – kan næsten bestige toppen

Nokia Lumia 2520 er en tablet der holder hvad den lover. Designet er enkelt og mulighederne store.

Den flotte skærm, den hurtige processor og det enkle styresystem, giver tilsammen en rigtig lækker tablet-oplevelse. Når man samtidig kender de begrænsninger der ligger i Windows RT, føler man sig godt tilpas i selskab med Lumia 2520.

Anskaffer man sig en Lumia 2520, er man nok også nødt til at anskaffe sig en klud til skærmen og coveret. Højglanscoveret tager glædeligt imod fedtede fingre, og skærmen kan blive svær at aflæse i kraftig sollys, da fingeraftryk bliver reflekteret i lyset.

Overordnet er Nokia Lumia 2520 en rigtig positiv oplevelse, og skal du have et en tablet der også kan fungere som mini-kontor, bør du helt klar overveje den.

Nokia Lumia 2520 var godt på vej til en topkarakter, men nogle småting holder den på 5 ud af 6 stjerner. Vejledende pris ca. 5.000,-

PLUS:
-Super flot skærm
-4G/LTE

MINUS:
-Meget modtagelg for fedtede fingre
-Klodset og usexet oplader

Sådan bedømmer mobilsiden.dk

Seneste nyt om emnet

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 2/4/2014 fulgte redaktionen op med fortællingen Dell Venue 11 Pro anmeldelse – Mobilkontor i topklasse! [PRODUKTTEST] – Tjek artiklen her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..