Sony Xperia Z2 Tablet anmeldelse: Verdens letteste og tyndeste 10’er [TEST]

Sony har med Xperia Z2 tablet lavet en tablet som flot fører den stolte Xperia Z fakkel videre

Sony Xperia Z2 Tablet anmeldelse: Verdens letteste og tyndeste 10’er [TEST]

Sony har efterhånden fået skabt sig et populært brand med Xperia som mellemnavn. Mobilerne Sony Xperia Z og Z1 har været populære og det har smittet af på tabletterne af samme navn. Nu er vi så kommet til Z2 tablet og den nye model har fået en række justeringer, selvom forgængeren i forvejen var ganske god.

Sony Xperia Z2 Tablet

Design der lokker til brug

Hvis vi starter med designet, så er det en let tablet vi har med at gøre. Z2 ligner forgængeren, men denne model er alligevel blevet tyndere og lettere. Det er en velkommen ændring, og den lette vægt gør, at man aldrig bliver træt af at holde tabletten i hånden og det er yderst positivt.

Plastikken føles lækker og er af bedre kvalitet end de fleste Android konkurrenter. Det er dog lidt ærgerligt at Sony ikke har kunne barbere lidt af den sorte skærmkanterne for at gøre tabletten endnu mindre og lettere. Selve skærmen føles eksklusiv at røre ved og farverne står samtidigt skarpe og flotte. Det er en tablet man får lyst til at bruge.

Er der et hår eller en glasnudel i suppen?

Desværre er ikke alting fryd og gammen, selvom vi kommer til småtingsafdelingen her. Når man tester Android-enheder er den af de nemmeste ”stress-test”, at gå ind i Google Play butikken. Rigtig mange enheder lagger og føles lidt langsom. Desværre gør det sig også gældende for Sony Xperia Z2 tablet og de små lag finder man også hist og her i andre apps. Dette er en smagssag, hvor meget det irriterer. En del lægger aldrig mærke til det, mens for andre med OCD-lignende tilstande som undertegnede, bliver det er irritationsmoment. Og det pudsige er, at forsøger man at spille de helt store spil som Asphalt 8, så oplever man ikke nogen forsinkelser, kun ved helt kedelige hverdags apps.

Bruger du meget tid i browseren kan jeg dog berolige dig med at min OCD ikke bliver pirret i Chrome-browseren. Her fungerer alt som det bør og vores test enhed havde også 4G modul som leverede fine hastigheder. Intet negativt her.

Sony Xperia Z2 Tablet

Prioritering mellem vægt og batteristørrelse

I hverdagen holder tabletten fint 8-8½ timers normalt brug, hvor de fleste konkurrenter kan klare 9-10 timer. Dette er dog ikke noget som jeg synes er et stort problem og jeg vil til enhver tid bytte lettere vægt ud, med 1 times mindre batteritid, for 8½ timer er rigeligt til langt de flestes behov.

Bruger du tablets til arbejdsbrug vil Z2 Tablet fint holde en arbejdsdag, da standby tiden også er ganske glimrende. Når nu vi er ved produktivitet og arbejdsbrug er der dog en ting som er ærgerligt for Android brugere. Der er nemlig kommet Microsoft Office til konkurrenten iPad, men Android brugere må stå slukøret tilbage. Dog kommer tabletten præinstalleret med produktivitets app’en OfficeSuite 7 som fungerer godt til at læse Word og Excel filer. Men hvis man samtidig bruger Microsoft Office på computeren, smartphone eller iPad ødelægger OfficeSuite farverne på teksten, citatbokse og andre små-avancerede elementer.

Software til Sony fans

Til gengæld vinder Sony lidt hjem på andre apps. Sony inkluderer funktioner som fjernbetjening, navigation og Sociallife. Er du ægte Sony fan kan du altså styre dit Sony TV, høre musik med Sony Music og selvfølgelig er Sony PlayStation app’en også forud installeret. Det er apps som jeg ikke får brugt i det daglige, da mit hjem desværre ikke har så mange relevante Sony produkter, men samtidig er det apps som ikke opfattes som bloatware, da de ikke gør Z2 tablet langsom eller sløv. Fans vil uden tvivl elske disse apps da de yder fine ekstra funktioner.

Sony har lavet et headset som koster 400kroner og når det er sat til Z2 tablet er der støjreducering, hvilket er rart hvis man sidder i bussen, lufthavnen eller lignende steder med unødig støj, eller hvis man bare gerne vil koncentrere sig.

Kamera til mere end Vivino

Kameraet på tablets er ofte ikke særlig gode og det er med god grund. De bliver nemlig sjældent brugt, men Xperia Z2 tablet har et ganske fint kamera som faktisk skyder fine billeder også i mørk belysning. Så hvis du ofte tager billeder på din tablet eller har apps som Vivino, så kan det sagtens lade sig gøre. Sonys kamera app indeholder også en række brugbare funktioner som panorama, baggrundssløring og kreative effekter.

Frontkameraet er derimod ikke noget at råbe hurra for. Det fungerer da til Skype, men billedet er grynet og rødligt, så forvent ikke gode selfies. Når nu vi har bevæget os til forsiden, så ser vi også to små højtalere og jeg må sige at de gør det ganske godt. De frontvendte højtalere kan dog blive blokeret af hænderne, men det stopper nu ikke lyden i at være klar, rigeligt høj og fint til YouTube-videoer. Skruer du helt op forvrænger diskanten og Z2 tablet har lidt problemer med bassen, men det er forventeligt på tablets, især med den smalle figur Z2 tablet præsterer.

Z2 Tablet passer til badekar, børn og fulde folk

Z2 tablet kommer med en række interessante funktioner som man også finder på smartphone version. En af dem er den vandtætte egenskab. Har du badekar så kan du slappe af med en gang HBO og Game Of Thrones en stille søndag morgen. Har du ofte travlt om morgenen, ja så kan kalender og mails ses i badet eller i nærheden af kaffe og børn uden at du skal være bange for væsker. Hvis vi dvæler lidt ved børnene, så er Z2 Tablet en fantastisk børnetablet, ikke fordi det er Sonys målgruppe, men fordi Z2 tablet kan tåle tæsk, hysteriske børn og fulde folk. Du kan se videoen herunder hvordan den gamle Z tablet kunne klare at blive tabt. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at forsøge samme eksperiment, men Z2 Tablet har samme certificering og føles robust.

Sony Xperia Z2 Tablet

All-round performer

Alt i alt er Sony Xperia Z2 Tablet en fornøjelse at bruge. Er man lidt følsom for lag, så kan man godt opleve lidt skuffelse, men ellers er der ikke mange kritikpunkter. Z2 gør rigtig mange ting godt og ganske få knap så godt, og derfor lander vi på flotte 5 stjerner.

Sådan bedømmer mobilsiden.dk

Specifikationer
Vægt: 439gram
Dimensioner 172 x 266 x 6.4 mm
10,1” skærm med 1920×1080 opløsning
8.1 MPix bagkamera og 2.2MPix frontkamera
16GB hukommelse med SD-kort mulighed op til 128GB
2,3GHz Snapdragon 800, 3 GB Ram
Android 4.4.2
Bluetooth 4.0, NFC, WiFi og LTE/4G
IP55 og IP58 godkendt 

Fordele
+Byggekvalitet
+Vandtæt
+Vægt
+Tykkelse
+Bagkamera

Ulemper
-Frontkamera
-Knap så god batteritid
-Apps kan lagge

Seneste tilføjelse til historien

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 8/4/2014 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel omkring Nye farverige og billige tablets fra Lenovo – Læs den her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Tablet..