Test: Apple iPhone XR – Går ikke på kompromis

Vi har haft den nye billigere iPhone, Apple iPhone XR, til test. Hvad mener vi om den? Er du på jagt efter en ny iPhone, så køb denne.

Test: Apple iPhone XR – Går ikke på kompromis

Vi husker garanteret alle sammen den nye iPhone, som kostede helt op til 13.000 kroner? Det er ikke denne her model. Det her er iPhone XR. iPhone XR er en billigere udgave af iPhone XS, hvor Apple til XR nogle enkelte steder har valgt andre komponenter, som gjorde det muligt at ramme den omkring 2.200 kroner lavere pris.

iPhone XR er dog ingen mellemklasse mobil, for den koster stadig fra 6.699 kroner. Men hvad er den så og hvad vil den? iPhone XR er en high-end smartphone, men til dem som ikke vil give næsten 9.000 kroner for en ny telefon. Går man på kompromis med iPhone XR? Det synes vi bestemt ikke.

Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at skulle jeg vælge frit i mellem de nye iPhones, så ville jeg vælge denne. Her er vores anmeldelse af iPhone XR.

Læs også: Apple iPhone XR er nu i butikkerne

Fordele:

 • Lækre farver og solidt ergonomisk design
 • Lynende hurtig
 • Kameraet er fremragende
 • Højttalerne er blandt de bedste på markedet
 • IP67 certificeret
 • Den holder strøm længe

Ulemper:

 • Stor skærmnotch
 • Ingen hurtigoplader i salgsæsken
 • Lavere skærmopløsning
 • Ikke meget tilbehør endnu

Se også: Reparation af iPhone XR

iphone XR test
iPhone XR kommer i en række friske farver Her er den i den flotte gule farve. Foto: Mobilsiden.dk

Flottere end XS

Der er ingen tvivl om at iPhone XR minder designmæssigt meget om iPhone XS, men der er alligevel nogle små forskelle. Der er glas på bag -og forside, som ifølge Apple er den mest holdbare skærm i en smartphone nogensinde. Rammen er lavet i en 7000-serie aluminium og er farvet samme farve som mobilen, hvilket ser rigtig flot ud.

På bagsiden finder vi kun en enkelt kameralinse, hvor der på iPhone XS er to. De to modeller deler dog det primære kamera, men mere om det senere.

Vender man mobilen om på forsiden ser man på den 6,1 tommer store skærm. Kanten omkring skærmen er tykkere end på iPhone XS, men den er samme bredde hele vejen rundt. Skærmnotchen er også samme størrelse og indeholder præcis samme teknik.

Byggekvaliteten er på typisk Apple-niveau: det føles solidt, ergonomisk og er en fornøjelse at se på.

apple iphone Xr
iPhone XR kommer i 6 flotte farver. Vi elsker den gule og den røde. Foto: Apple

Specifikationer på iPhone XR

iPhone XR specifikationer
Mål og vægt 150,9 x 75,7 x 8,3 mm, 194 gram
Skærm 6,1 tommer IPS LCD, 828 x 1792 pixel, 19.5:9
Processor A12 Bionic
Batteri Ukendt
Internt Lager 64, 128 og 256GB
Kamera 12 megapixel f/1,8 med OIS og PDAF
Software iOS 12
Farver Rød Product(RED), gul, sølv, koral, sort og blå
Vejledende pris 6.699 kroner
iphone XR test
Kameraet i iPhone XR er lige så godt som på iPhone XS. Endda nogle gange bedre. Foto: Mobilsiden.dk

Den perfekte størrelse

Man kunne tro at iPhone XR havde fået en langsommere indmad, men det er ikke tilfældet. iPhone XR får, ligesom iPhone XS, sine kræfter fra Apple nyeste chip, A12 Bionic. Ligesom Huawei Kirin 980, så er det en 7nm chip, hvilket giver en række fordele. Kort sagt så mangler iPhone XR aldrig kræfter. Her er absolut ingen hakken og man venter aldrig på den. Den er exceptionelt hurtig. Nogle gange føles den endda hurtigere end iPhone XS, hvilket måske kan skyldes den lavere skærmopløsning.

Ja, den lavere skærmopløsning. En opløsning der har været meget palaver omkring. Jo i forhold til iPhone XS og mange Android konkurrenter, så er opløsningen lavere. Kan man se forskel? Nogle gange hvis man sammenligner dem direkte. Vil den normale forbruger kunne se det? På ingen måde.

Forskellen på 326 PPI og 458 PPI kan godt ses, hvis man kigger nøje efter. I videoer og på tekst kan man se forskellen. Jeg er gået direkte fra iPhone XS Max til iPhone XR og kan udmærket se forskellen, men den er ikke så stor som man skulle tro. Efter 1 dags brug, så ser man det ikke mere. Er du mega skærmnørd, så skal du vælge XS. Men ellers er skærmen på XR helt fin. Den lavere opløsning opvejes af en utroligt nøjagtig og korrekt farvegengivelse og et ekstremt lysstærkt display.

Skærmen på de 6,1 tommer ligger lige i mellem iPhone XS og iPhone XS Max, der har henholdvist 5,8 og 6,5 tommer. Personligt synes jeg dette er den perfekte størrelse. 5,8 er for småt til video og spil, hvor 6,5 er for stort til enhåndsbrug. iPhone XR rammer plet: stor nok til video og spil, men lille nok til at man bruge den med én hånd.

iphone XR test
Den 6,1 tommer skærm har en lavere opløsning end iPhone XS. Gør det noget? Slet ikke. Foto: Mobilsiden.dk

Holder man iPhone XS og XR op ved siden af hinanden, så ser man uden tvivl forskellen på rammen omkring de to skærme. Rammen på iPhone XR er omkring dobbelt så bred, men er samme bredde hele vejen rundt. Det skyldes brugen af IPS LCD panelet, hvor iPhone XS bruger et dyrere OLED. Jeg lagde mærke til den tykkere kant i en times tid, hvorefter den ikke fangede min opmærksomhed længere.

Man kan med iPhone XR vælge i mellem 64GB, 128GB eller 256GB lagerplads. Ligesom med iPhone XS, så må man her leve med en langsom opladning. Apples standard 5w oplader medfølger i salgsæsken og gør mig en anelse trist. Men nu er det heller ikke længe siden jeg testede Huawei Mate 20 Pro med en 40w hurtigoplader. Dog har iPhone XR trådløs opladning indbygget.

Duel: Huawei Mate 20 Pro, Galaxy Note9 og iPhone XS Max

Batteritiden i iPhone XR er overraskende nok vanvittig god. Omtrent den bedste jeg har oplevet i en iPhone og helt bestemt på højde med Samsung Galaxy Note9 og Huawei Mate 20 Pro, som begge har kæmpe batterier. Jeg kan sagtens få XR til at holde i to dage. En enkelt dag hvor jeg bruger mobilen ekstremt meget klarer den også uden problemer.

iphone XR test
iPhone XR bruger et IPS LCD og ikke et OLED, men skærmen er stadig fremragende. Foto: Mobilsiden.dk

Lyden er helt i top

Højttalerne minder om dem man finder i iPhone XS, som vi allerede har kronet som de bedste i en smartphone. De er virkelig gode og det gør en stor forskel når man spiller, ser Youtube eller Netflix.

Samtaler går også fint igennem og lyder godt. Der har ingen problemer været med telefondækningen og heller ingen udfald. Det samme gælder mobildata.

iphone XR test
iPhone XR synes jeg har den perfekte størrelse. Her ses den sammen med OnePlus 6T. Foto: Mobilsiden.dk

Kun en enkelt kameralinse?

Det er ikke mange dyre smartphones man i dag ser lanceret med kun én kameralinse på bagsiden. Selve kameraet er det samme 12 megapixel, som der sidder i iPhone XS, bare uden den ekstra telefoto linse. Det betyder at når man tager portrætfotos, som bruger iPhone XR software til at sløre baggrunden. Og det gør det faktisk rigtig godt, ofte bedre end iPhone XS.

Kvaliteten af fotos taget med iPhone XR er helt på højde med iPhone XS, som vi allerede har skrevet har et fremragende kamera. Ligesom på iPhone XS så kan man i portrætfotos skrue på blændeværdien og det fungerer lige så godt. Der er dog en enkelt begrænsning: På iPhone XR kan man udelukkende bruge bokeh funktionen når et ansigt er registreret. Så prøver du at tage et billede med bokeh effekt på noget andet, så virker det altså ikke.

Kameraet i iPhone XR er en fornøjelse at bruge og man føler på ingen måde, at man får en ringere oplevelse og resultat end på den meget dyrere iPhone XS. Faktisk foretrækker jeg ofte portrætfunktionen i XR.

Her er nogle billeder taget med iPhone XR. Vil du se flere så tag et kig på vores iPhone XS test:

iphone XR test
iPhone XR: Et billede i dagslys. Flot naturligt resultat. Foto: Mobilsiden.dk

En flagskibs værdig oplevelse

Efter en uges tid med iPhone XR er jeg ikke i tvivl: iPhone XR er en af de bedste smartphones man kan købe i dag. Det bedste af det hele er at den “kun” koster 6.699 kroner, hvilket er rimeligt spiseligt for en flagskibs værdig smartphone. Lad os lige tage et hurtigt kig på hvorfor XR er billigere end XS:

 • Skærm med lavere opløsning
 • Ramme i aluminium
 • Kun én kameralinse, mangler telefoto
 • IP67 certificering, hvor XS har IP68
 • Bredere kant omkring skærmen

Tag så lige med i betragningen at iPhone XR koster 2.200 kroner mindre. Ovenstående ting vil de fleste forbrugere aldrig lægge mærke til, og en selv garvet mobiltester gør det heller ikke efter kort tids brug.

iPhone XS er en fremragende mobiltelefon, som vi gav karakteren 5,5 stjerne, hvor prisen trak ned. iPhone XR giver præcis samme gode oplevelse, men til betydeligt færre penge. Plus den kommer i en række fede farver. Vi synes iPhone XR er den mest spændende iPhone vi længe har set og vi elsker den.

Vi har givet en del høje karakterer på det sidste, men vi har også testet mange rigtig gode produkter. Vi kommer heller ikke uden om at Apple iPhone XR fortjener 6 ud af 6 stjerner.

Skal du have en ny iPhone, så skal du gå uden om iPhone XS og købe en iPhone XR i stedet.

iphone XR test
Foto: Mobilsiden.dk

 

Flere artikler om Smartphone

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. d. 29/10/2018 fulgte vi historien op med artiklen Overblik: Test af Huawei Mate 20 Pro og Google Home lanceret – Læs den her. Seneste nyheder om Smartphone findes her..