Plantronics BackBeat FIT 305 – Fantastisk trænings headset [TEST]

Der findes uendelig mange trænings headsets med bluetooth. Men hvilket skal man vælge? Du går ikke galt i byen med Plantronics BackBeat FIT 305.

Plantronics BackBeat FIT 305 – Fantastisk trænings headset [TEST]

Okay, navnet er måske ikke det mest fængende. Jeg skulle selv dobbelttjekke æsken til headsettet flere gange, så jeg var sikker på jeg skrev rigtigt. Men udover navnet er det svært at sige noget dårligt om BackBeat FIT 305 fra Plantronics.

Med headsettet følger tre størrelser ørepropper, så der forhåbentlig er nogle der passer dig. Jeg endte selv med medium størrelsen. Selve pasformen synes jeg er altafgørende for in-ear headsets. Sidder det ordentligt fast? Lukker de ordentligt til i øret? Er de behagelige at have i i længere tid? Det er sjældent jeg finder et headset der opfylder alle disse behov, men dette gør. De sidder kort sagt perfekt (i mine ører… det kan jo være anderledes i dine).

Plantronics Backbeat FIT 305
Fjernbetjening med volume, pause, tænd/sluk, opladning via MicroUSB og mikrofon på BackBeat FIT 305. Foto: Mobilsiden.dk

De to højttalerenheder er forbundet af en ledning med en fjernbetjening på højre side, hvor man kan tænde, slukke, pause, skrue op og ned osv. Der er desuden en lille clips på ledningen, som man kan sætte fast i kraven på fx en t-shirt. Det gør at ledningen ikke hopper rundt under løb og ikke glider ud til den ene side. Den clips er dog knækket på et tidspunkt i de 2 måneder jeg har brugt det. Om det er min skyld eller produktets skal jeg ikke kunne sige. Dog fungerer det fint uden også, men savner den dog lidt.

Læs også: JBL UA Sport – Driftssikkert headset [TEST]

Lyden er helt i top på BackBeat 305. De er krydret med lidt ekstra bas, hvilken jeg synes passer fint til et trænings headset. Plantronics lover 6 timers batteritid, hvilket jeg fint kan klemme ud af dem… og tit over også. De er desuden lette at lade op med et micro-USB kabel. Hvornår går vi over til USB-C i tilbehør? De er desuden gode at tale i telefon i. Stemmer lyder godt og mikrofonen opfanger fint hvad man siger. Desuden understøtter de HD-voice.

Plantronics Backbeat FIT 305
Gummi proppen til Plantronics BackBeat FIT 305 sidder fantastisk godt i øret. Foto: Mobilsiden.dk

Prisen på Plantronics BackBeat FIT 305 ligger i øjeblikket på ca. 750kr. Det er et kup til prisen. Det ender på 6 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Sidder godt og fast
  • Behagelige – også i længere tid
  • Lyder godt
  • Fin batteritid
  • Vejer kun 14 gram

Ulemper:

  • Kunne bruge et mere fængende produkt navn… de fortjener det