Sennheiser OCX 686 – klar til start [TEST]

Anmeldelse af Sennheiser 686-serien. Sennheisers nyeste sportsheadset er skræddersyet til træningen.

Sennheiser OCX 686 – klar til start [TEST]

Når musikken skal med på løbe- eller cykelturen er det fristende at tage et simpelt in-ear headset og lade den tage sig af underholdningen.

I længden er den løsning ikke uproblematisk, konstant sved og regn tærer på headset og kabler – og man kan ofte ende med at kæmpe, for bare at få headsettet til at blive på sin plads i ørerne.

Lydspecialisterne hos Sennheiser tilbyder flere løsninger til formålet – som alle bygger på en videreudvikling af den populære 685-serie. Her er Sennheisers nyeste 686-serie.

Læs også:  Sennheiser Momentum M2 Wireless: Eminent lyd og retrolæder [TEST]

Specifikationer Sennheiser OCX 686G Sport

Type: halv-åben in-ear
Vægt: 18 gram
Ydelse: 18-20.000 Hz
Kabel: 120cm
Øvrigt: Vand- og støvresistent, Headset-funktioner
Pris: omkring 700,- kroner

Sennheiser 686 kommer i mange varianter. Fra venstre til højre ses føgende modeller: 686 MX, 686 PMX, 686 CX, 686 OCX.

Styr på serien

Sennheisers 686-model kommer i forskellige varianter, der hver især tilbyder forskellige fatninger – så kan headsettet nemlig sidde fast, som du foretrækker det.

OCX er den afbillede model, CX og MX skrotter kabelføringen over øret for i stedet at have nogle vingetipper til at fæstne headsettet inde i øret, PMX har en decideret bøjle der løber bag om nakken.

Hvilken du skal satse på kommer an på hvad du vægter højst. PMX og OCX sidder bedst fast, men de kan begge være i vejen hvis du træner med solbriller på. CX og MX kan derimod ikke sidde nær så godt fast som sine kolleger.

Modellerne fås desuden enten i en ‘i’ eller ‘G’-variant til henholdsvis iOS eller Android/Windows enheder.

I denne test er det OCX 686G varianten der prøves af. De øvrige modeller vil byde på varierende pasform, men lyd, funktioner og kvalitet vil være ens hos de tre.

Se også:  Plantronics BackBeat FIT – Skræddersyet til løbeturen [TEST]

Sennheiser OCX 686G Sport
Foto: Mobilsiden.dk

Udpræget sportsdesign

Hidsige neonfarver og sport går ofte hånd i hånd, og det er OCX 686 Sport endnu et bevis på.

Alt på nær nogle få kontaktflader leveres i en hidsig limegrøn farve der signalerer at her kommer et sporty headset. Foretrækker du et diskræt look, bør du finde en anden model – for OCX686G fås kun i den ene farve.

Selve headsettet lever dog op til sin sportslige fremtoning ved at være konstrueret i både sved-, vand- og støvresistent blødt plast.

Der følger øretipper i tre forskellige størrelser som sammen med en fast kabelføring over ørerne sikrer et godt fit – så længe du ikke forventer at disse lukker omverdenen helt ude. En lille klipsanordning kan samtidig knibe kablet fast til din trøje.

Kablet er fladt og har en smart lille spænde omkring halsen der minimerer at headsettet slår for mange knuder når det ligger i lommen. Længden er på 120 cm, hvilket er fint til at føre kablet foran, men en anelse for kort til dem der foretrækker at føre kablet ned langs ryggen.

Slutteligt leveres 686G med en lille stofpose til at holde styr på headsettet og dets løsdele.

Læs også:  JBL og HTC tørner sammen om støjfri USB-C headset

Sennheiser OCX 686G Sport
Foto: Mobilsiden.dk

Fin, åben lyd

Et navn som Sennheiser og deres know-how indenfor kræs til ørerne vækker forhåbninger og dem lever 686-familien såmænd også op til.

Eller rettere, det gør den, så længe vi taler om mellemtonerne og det øverste register, hvor Sennheiser 686G opfører sig pænt. Lydbilledet er detaljeret og en klasse over de headsets der typisk følger med nye Samsung eller Apple telefoner.

Bassen er dog lidt skuffende. Den er der, men stikker ikke så dybt som man kunne håbe. Det kan der til dels rettes op på, ved at presse ørepropperne dybt nede i ørekanalerne – men det er hverken særlig behageligt og holdbart i længden, da de langsomt vil løsne sig.

Vi er altså fortsat et godt stykke fra decideret Hi-Fi lyd, men det er der pt ikke noget sportspræget headsettet der kan prale af.
OCX 686G kablet byder på en fjernbetjening til kontrol af volumen samt playback. 686G kan også bijobbe som headset med en hæderlig lydkvalitet både for dig og den du taler med. Ærgerligvis kan du dog ikke bruge den indbyggede mikrofon til at betjene hverken Google Nu eller Siri.

Sennheiser OCX 686G Sport
Foto: Mobilsiden.dk

Pris i den høje ende

Sennheiser 686G byder egentlig ikke på noget særligt ud over det, den er skræddersyet til: god lyd til motionen.

Lyden vil tilfredsstille de fleste, og dens hårdføre konstruktion gør det oplagt, at have en fast plads til den i træningstasken.

Dagsprisen på lige under 700 kroner gør dog, at den får svært ved at hæve sig over konkurrenter med trådløse fordele i samme prislag. Vi lander derfor på 4 ud af 6 stjerner.

Læs også:  JBL Synchros Reflect BT – Sprød lyd og trådløs frihed [TEST]

Fordele:

  • Stærk konstruktion
  • Glimrende pasform
  • Sporty design

Ulemper:

  • Kun basale headset funktioner
  • Letbenet bas
  • Virker enten med iOS eller Windows/Android
  • Relativ høj pris
 

Det sidste nye

Historien slutter ikke her. mobilsiden fulgte op på sagen. 16/8/2016 publicerede redaktionen en historie med fokus på Forudbestil Galaxy Note 7 i dag: Se mulighederne herKlik her og læs historien.. Læs også seneste nyt om temaet her..