Test: Jabra Move Style Edition

Danske Jabra har lanceret en opdatering af deres Move Wireless on-ear headset. Vi har haft Jabra Move Style Edition til test og set på, om det kan betale sig at opgradere.

Test: Jabra Move Style Edition

Da Mobilsiden for to år siden testede Jabra Move Wireless, kvitterede vores anmelder med 4½ stjerner. Dengang fremhævede vores anmelder det pæne design, en stærk konstruktion og en skarp pris. Til gengæld blev det også fremhævet, at Jabra Move Wireless forvrænger lyden ved høj volumen, ikke kan foldes og mangler kvalitet i ekstraudstyret.

Læs også: Jabra lancerer intelligent headset

I dag kan man faktisk finde den første generation af Jabra Move til 349 kroner, hvilket må siges at være en rigtig god pris for et headset af den kaliber. Det betyder også, at det egentlige spørgsmål må være, om Jabra Move Style Edition er de ekstra penge værd.

Jabra Move Style Edition
Emballagen til Jabra Move Style Edition signalerer alt andet end budget-hovedtelefoner. Foto: Mobilsiden.dk

Hvor er opdateringerne?

På to år er der ikke meget, der har ændret sig for Jabra Move Wireless. Den nye Style Edition holder fast i samme design, og konstruktionen er udført i samme materiale som 2017-modellen. Lyden kommer stadig fra 40mm drivere, med et frekvens spektrum der hedder 20 – 20.000 Hz. Headsettet bliver også stadigvæk opladet via micro-USB og kan tilsluttes via Bluetooth 4.0 eller 3,5mm jackstik. Så indtil videre er der altså ikke det store incitament for at opgradere til den dyrere model.

Èt sted er der dog en lille opdatering at spore. Jabra har nemlig formået at skære en time af opladningen fra, så Jabra Move Style Edition kan lades på cirka to timer, hvor 2017-modellen skulle bruge tre timer. Også batteritiden har fået et nøk op fra otte timers såkaldt “talk time” til hele fjorten timer. Jabra Move Style Edition kan endda være standby i op til tolv dage. Om det er 400 kroner værd, det er jeg stadigvæk ikke sikker på.

Stadig komfortabel

Noget Jabra gjorde upåklageligt første gang, var at konstruere et on-ear headset man faktisk kan bruge i timevis, uden at det bliver generende. Den model har man valgt at holde fast i med Jabra Move Style Edition, hvilket absolut ikke er et minus. Headsettet i sig selv føles solidt, og man har fornemmelsen af, at det er et dyrere headset end tilfældet er. Bøjlen er lavet i rustfrit stål og belagt med et stof der gør den behagelig, både på hovedet og rundt om halsen. Især at det kan bæres rundt om halsen uden at genere er uhyre vigtigt, når nu Jabra har valgt, at headsettet ikke kan foldes sammen. Det gør det meget mere behageligt at fragte med rundt, også når man ikke lige hører musik eller ser film. Puderne er belagt med et læderlignende gummimateriale, som ikke klemmer på ørerne. De sidder stadigvæk tilstrækkeligt tætte men er så bløde, at man hurtigt glemmer, at de er der.

Læs også: Test: Jabra Elite Active 65t – Frihed uden ledninger

Knapperne er små og sidder en smule irriterende for mine fingre, men det er hvad jeg vil betegne som en smagssag. De fungerer til formålet, og efter en mindre indlæringsperiode vænner man sig til dem.

Tilslutningen foregår ganske problemfrit, og man kan tilmed parre headsettet med op til otte forskellige enhender. Samtidig understøtter Jabra Move Style Edition “multiuse”, så man kan have to enheder tilsluttet samtidig.

Jabra Move Style Edition
Foto: Mobilsiden.dk

On-ear headset, in-ear lyd

Lyden er ikke overvældende i Jabra Move Style Edition. Den er ikke dårlig, men har en tendens til at blive flad ved lav volumen. Det bevirker at man tit sidder tilbage med følelsen af at mangle noget slagkraft i musikken. Skruer man for højt op, har de derimod stadigvæk en tendens til at forvrænge lyden. Det betyder at man har et “lydstyrke-vindue”, hvor lyden er hæderlig men aldrig prangende. Alt under den lydstyrke bliver fladt, og alt over bliver forvrænget. For mit eget vedkommende, vil jeg til en hver tid hellere investere i et godt in-ear headset, frem for at nøjes med et middelmådigt on-ear headset. Desværre for Jabra Move Style Edition er lyden tættere på et in-ear headset i samme prisklasse, og så har jeg svært ved at se fordelen ved on-ear.

Mikrofonen i headsettet fungerer helt opåklageligt. Det er tydeligt at Jabra ved, hvordan den funktion skal skrues sammen. Jeg har endnu ikke haft problemer med udefrakommende støj, som trafik, skrigende unger etc. Samtaler føres problemfrit, uden at man skal gentage sig selv eller tale tydeligere for at modparten kan høre, hvad der bliver sagt.

Fordele:

  • Meget komfortabelt
  • Lang batteritid på 14 timer
  • High-end konstruktion
  • Rigtig god mikrofon

 

Ulemper:

  • Middelmådig lyd
  • Kan ikke foldes
  • Manglende opdateringer
  • 400 kroner mere end tidligere model bare for bedre batteri
 

En uiteressant opdatering

Dommen over Jabra Move Style Edition lyder måske en smule hård. Faktum er bare at Jabra ikke har formået at hive et i forvejen udmærket headset op på næste niveau. Ja, konstruktionen er i top, komforten er upåklagelig og headset-funktionerne sidder i skabet. Det samme gør sig bare også gældende i 2017-modellen. Jeg ved godt at Jabra Move Style Edition ikke konkurrerer med de dyreste on-ear headsets, men det konkurrerer med en ældre og billigere version af sig selv – og taber. I mine øjne er en mindre opdatering af batteriet ikke 400 kroner værd.

Jabra Move Wireless blev kaldt et interessant kompromis, Jabra Move Style Edition er i så fald en uinteressant opdatering. Man får stadigvæk meget for pengene ved Jabra Move Wireless, endnu mere nu hvor prisen hos Elgiganten er 349. Man får ikke meget mere ved at betale 749 for Jabra Move Style Edition.

Manglende opdateringer og en væsentlig højere pris udløser 4 stjerner.