ECOROX – Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder [PRODUKTTEST]

ECOROX holder rigtig længe på en opladning, kan klare at blive våd og leverer en fin lyd

ECOROX – Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder [PRODUKTTEST]

Den er ikke det kønneste at kigge på, men det er heller ikke for det visuelle, man køber en højtaler, der er beregnet til at komme med i skoven eller på stranden. Man køber den for at lytte til den, og det kan man med ECOROX med stor fornøjelse.

Den bærbare højtaler er ideel til vildmarksferien på en uge, hvor der ikke er adgang til strøm. Altså det er den, hvis du har en afspiller, der kan holde lige så længe som højtaleren.

På redaktionen har vi haft ECOROX som højtaler til den konstante baggrundsmusik leveret af P3 i en uge, den er ikke blevet ladet op, siden vi fik den, og den viser ikke engang lavt batteriniveau. Det er i omegnen af 35 timers konstant afspilning, og altså et godt stykke over de 10 timer, producenten, ECOXGEAR, lover. Ud over timerne på kontoret, har den også klaret omkring fire timers Bluetoothafspilning, så jeg er dybt imponeret.

Sæt den fast over alt

ECOROX er i allerhøjeste grad en mobil højtaler. Med i pakken følger to beslag – et til cykelstyr og andre rør og så et med en kraftig sugekop. Fælles for de to beslag er, at højtaleren skrues på ligesom et kamera på et stativ, og derfor skal man ikke være bange for at højtaleren skal falde ned, hvis man altså har husket at spænde ordentligt efter.

Ud over de to beslag følger også en karabinhage med til de lidt mere James Bond-agtige typer, der skal klatre i bjerge eller rappelle ned ad en bygning. Eller hvis du vil hænge højtaleren op i teltet til Roskilde Festival.

Læs også: JBL Powerup anmeldelse – Fed hjemmehøjttaler med NFC og Nokia-fordele [PRODUKTTEST]

Med det ene beslag kan du sætte højtaleren på beslaget, sætte det på cyklen og så høre din yndlings afspilsningsliste på vej til stranden med vennerne og stadig have masser af strøm til lidt stemningsmusik omkring et bål.

Du kan også sætte højtaleren på sugekopbeslaget, tage den med ud under bruseren og høre morgenradio, og så tage det med ud i køkkenet og montere den på fliserne eller køkkenvinduet, mens du steger bacon.

Ikke spor vandskræk

Apropos det at tage højtaleren med under bruseren, kan du rent bogstaveligt tage den med under bruseren. ECOROX har fået en IPX7 godkendelse, og det betyder, at den skal kunne holde til at være nedsænket til en meters dybde i 30 minutter og stadig virke. På producentens hjemmeside kan man læse, at de tester deres produkter på mindst tre meters dybde, og at højtaleren kan spille musik under vandet. Dog siger de også, at lydkvaliteten under vandet ikke er optimal.

I brusebadet er lyden dog fin, og ECOROX er komplet ligeglad med, om den hænger oppe hvor dampen indhylder den, eller den hænger længere nede, så bruseren rammer den. En detalje, der kan være nyttig både på en båd og i et badekar, er, at højtaleren flyder. Hvis man er ejer af et badekar og ikke lige gider sætte højtaleren på sugekoppen, kan man altså bare tage den med i vandet, og så ellers bare læne sig tilbage og nyde musikken.

ECOROX holder også Bluetooth-forbindelsen over en pæn afstand. Den begynder at kæmpe lidt med forbindelsen, når man kommer op på omkring 10 meter, men generelt gør den det rigtig fint. Jeg satte i en test min telefon til opladning i soveværelset og tog højtaleren med ind på badeværelset, og den holdt forbindelsen upåklageligt gennem væggene og vandet.

Glimrende lyd i klassen

Det er altid med lidt forbehold, når man skal kigge på lyden i disse små, kompakte og mobile højtalere. De har simpelthen ikke størrelsen til at kunne spille som nogle store koncerthøjtalere.

ECOROX har også sine vanskeligheder, når volumen er høj, og bassen skal pumpe. Rent lydstyrkemæssigt kan den lille højtaler komme godt op i decibel, men så ryger noget af kvaliteten altså også.

Når det så er sagt, så kan ECOROX sagtens være sin lydmæssige præstation bekendt. Af de mobile og kompakte højtalere findes der rigtig mange, der gør det værre end ECOROX, og det at den har kørt i en hel uge siger også lidt om, at den bestemt er til at holde ud at høre på i lang tid ad gangen.

Bedømmelsen

Med ECOROX får du en højtaler, du vil kunne bruge i langt de fleste dagligdagssituationer, og også en masse, der er knapt så dagligdags. Lyden er god nok og batterier holder længe nok til, at den virkelig kan tages med overalt. Den er samtidig robust nok til, at det ikke er nødvendigt at bekymre sig om den, hvis man har den med ude, og så er den virkelig vandtæt.

Den har sine begrænsninger, som de fleste andre mobile højtalere, i en begrænset bas qua dens størrelse, og så bliver den aldrig ophøjet til kunst på grund af designet, men det robuste look passer på sin vis godt til højtaleren, der virkelig bare kan kværne lyd ud, lige meget hvor du er.

Så er du til god musik i vildmarken, vil du have en højtaler, der kan holde til et langt bad, eller vil du bare have en højtaler, du kan tage med dig uden at skulle tænke over, om du ødelægger den, så er ECOROX nok lige præcis noget for dig.

Fordele:

 • Fuldstændig vandtæt og
  meget hårdfør
 • Kan sættes fast over alt
 • Utroligt lang spilletid
 • Glimrende lyd
 • Let og behændig

Ulemper:

 • Ikke den kønneste
 • Pga. størrelsen
  ikke meget bas
 

ECOROX koster normalt 948 kroner, men kan lige nu findes til 798 kroner her. Du kan læse mere om højtaleren hos producenten.

ECOROX scorer de maksimale 6 ud af 6 stjerner.

Efterfølgende nyt om emnet

Næste artikel om temaet er også interessant. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 30/10/2013 fulgte vi op med et indlæg omkring YouTube Music – sådan bliver den nye musiktjenesteKlik her og læs videre.. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..