Jabra Halo 2 – stadig ikke helt i mål (produkttest)

TEST: Bedre lyd og design, men stadig tvivlsom pasform. Vi har kigget nærmere på efterfølgeren til Jabra Halo-headsettet.

Jabra Halo 2 – stadig ikke helt i mål (produkttest)

For to et halvt år siden lagde Jabra Halo-headsettet vejen forbi Mobilsiden.dk’s testlaboratorium, og nu er turen så kommet til efterfølgeren, Jabra Halo 2.

Kort fortalt er der tale om et headset, som kan forbindes til mobilen via Bluetooth. Det vil sige, at musik og telefonopkald kan foregå trådløst. Du kan selvfølgelig også se film på mobilen, mens lydsporet føres til øregangene via headsettet.

Oplevelsen med Jabra Halo 2 er som udgangspunkt ganske god, men ligesom med forgængeren er der stadig et forbehold, som gør det nødvendigt at prøve produktet, før man handler.

Halo nyt artikelfoto
Farverne på forgængeren til Jabra Halo 2.

Design og pasform

Jabra Halo 2 er holdt i samme design som forgængeren, og det giver et dæmpet, men elegant look. Den eneste forskel er farverne på det stykke af produktet, som sidder på ørerne.

Selve bøjlen synes at være blevet lavet i lidt kraftigere materiale, men headsettet er stadig let. Ligesom med den første udgave af Halo kan man sige, at på den ene side gør det headsettet elegant at se på og røre ved. På den anden side kan produktet virke skrøbeligt.

De minimale design-ændringer gør også, at Halo 2 lider under det samme som forgængeren – at det ikke sidder tæt nok på hovedet og ørerne. Retfærdigvis skal det siges, at Halo 2 har en smule mere spændstighed, men det er langt fra nok til at løse problemet i forhold til undertegnede.

Headsettet kan derfor stadig ikke anbefales til alle hovedformer og -størrelser.

Lyden

Lyden i den første udgave af Jabra Halo fik fine ord med på vejen fra Mobilsiden.dk, og det samme bliver tilfældet med 2’eren.

Teknologien og udviklingen flytter sig hele tiden, og man må erkende, at Jabra har ret, når de siger, at deres såkaldte AM3D Virtual Surround Sound 2.0 og Power Bass gør lydoplevelsen bedre end tidligere. Igen må det imidlertid påpeges, at man mister en del af lydkvaliteten ved, at headsettet ikke sidder strammere – især hvis man befinder sig i bussen, toget eller andre støjende omgivelser.

Man får altså ikke fuld udnyttelse af lydpotentialet, hvis man ikke har den rette hovedform, men ikke desto mindre må lydkvaliteten – isoleret set – betegnes som god. Også ved telefonopkald, hvor Halo 2 får hjælp af en ekstra mikrofon, som identificerer og reducerer baggrundsstøj, når du taler.

Jabra Halo 2 headset

Touch-kontrol

Jabra Halo 2 har tre forskellige kommandoer – to af dem er touchbaseret.

Hvis man ønsker at justere lydniveauet, lader man blot fingeren glide henholdsvis op eller ned på det specielle touch-område, der er markeret ved en hvid linje med et plus-tegn foroven og et minus-tegn forneden (se billedet). Det virker helt uden problemer, og det er nemt at lokalisere, selv om man har headsettet på.

Hvis man trykker to gange hurtigt på den øverste del af touch-området (ved plus-tegnet), skifter telefonen til næste musiknummer. Der er ingen fysisk knap – man skal blot banke let på området. Samme teknik fungerer i det nederste område (ved minus-tegnet) for at hoppe et nummer tilbage.

Man skal dog være opmærksom, at det ikke nødvendigvis er alle telefoner, der understøtter denne funktion. Det afhænger af, om mobilproducenten har inkluderet den såkaldte AVRCP-profil (Audio Video Remote Control Profile) i telefonens bluetooth-forbindelse. Det burde imidlertid ikke være noget problem med nyere mobiler.

Andet

Det er nemt at parre Jabra Halo 2 med mobiltelefonen. Når man ‘knækker’ headsettet sammen er det slukket. Når det foldes ud igen tænder det og går automatisk i parringstilstand. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at holde start/stop/besvar-knappen inde i nogle sekunder for at gøre headsettet opmærksom på parringen den første gang. Herefter skal man blot aktivere bluetooth på sin mobil og vælge Jabra Halo 2.

Hvis telefonen spørger efter en kode, indtaster man blot 0000 (fire nuller). Dette er kun nødvendigt den første gang, man parrer enhederne.

Vi har testet parringen på flere forskellige telefoner, og i alle tilfælde gik det nemt og hurtigt.

Hvis man ønsker at bruge headsettet med ledning, medfølger der i øvrigt et 3,5 mm-kabel, som passer til de fleste mp3-afspillere og telefoner.

Konklusion

På mange punkter er Jabra Halo 2 et lækkert produkt. Design er selvfølgelig en smagssag, men umiddelbart er udtrykket både dæmpet og elegant, dog med en fare for at virke en smule skrøbeligt.

Touch-kontrollen og parring med mobilen fungerer upåklageligt, og lyden har fået et løft – ganske som forventet efter et par år.

Med en pris nede omkring 600 kr. før fragt på diverse netbutikker kan man argumentere for, at der er tale om en oplevelse til fem ud af seks mulige stjerner. Dette forudsætter imidlertid, at man har en hovedform og -størrelse, der gør, at Jabra Halo 2 sidder ordentligt.

Der er ingen anden vej end at prøve sig frem, for pasformen kan let rykke oplevelsen et par stjerner.

Læs også:
Test: Jabra Supreme headset

Historien er ikke slut

Meget er sket siden redaktionen skrev artiklen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 2/4/2012 gik redaktionen videre og fulgte op med en artikel der tunede ind på HTC One X – kæmpetest af Android topmodellen (mobiltest) – Forstættelsen i sagen kan læses her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.