Jabra Halo – trådløs musik og tale (produkttest)

Lækkert design, tvivlsom pasform og trådløs musik og telefoni via bluetooth. Vi har kigget nærmere på Jabra Halo.

Jabra Halo – trådløs musik og tale (produkttest)

Jabra Halo er et headset, der kan forbindes til mobiltelefonen via stereo-Bluetooth. Det vil sige, at både musikafspilning og telefonopkald kan foregå trådløst.

Overordnet set er Halo et rigtig godt bekendtskab. Det kræver dog, at man har den rette telefon, der kan udnytte headsettets funktioner fuldt ud.

Design og pasform

Designet er holdt i sort og sølv/grå. Det giver Halo et dæmpet, men elegant look.

Konstruktionen er meget tynd, og headsettet vejer ikke særlig meget. På den ene side er det med til at gøre Halo elegant at se på og røre ved, på den anden sige kan produktet virke skrøbeligt.

Jabra Halo er behageligt at have på, men umiddelbart burde det sidde lidt strammere om hovedet. Det er som om, man savner lidt mere spændstighed, der ville gøre headsettet perfekt til alle hovedformer og -størrelser. I tillæg ville det også være mere sikkert at cykle, mens det er i brug.

Lyden

Lyden i Jabra Halo er rigtig god – både når man hører musik, og når man taler i telefon. Man mister dog lidt af lydkvaliteten ved, at headsettet ikke sidder en lille smule strammere.

Det er ærgerligt, at man ikke får fuld udnyttelse af Halos lydpotentiale, men ikke desto mindre må lydkvaliteten betegnes som utrolig god.

Ved telefonopkald formår Halo i ganske høj grad at få sorteret det værste af baggrundsstøjen fra. Ifølge Jabra skyldes det den såkaldte ‘Noise Blackout’-teknologi, som ved hjælp af to mikrofoner kan identificere og filtrere baggrundsstøjen.

Halo nyt artikelfoto

Touch-kontrol

Jabra Halo har tre forskellige kommandoer – to af dem er touchbaseret.

Hvis man ønsker at justere lydniveauet, lader man blot fingeren glide henholdsvis op eller ned på det specielle touch-område (se billedet). Det virker overraskende godt, og det er nemt at lokalisere, selv om man har headsettet på.

Hvis man trykker to gange hurtigt (‘dobbelt-tab’) på det øverste af touch-området, skifter telefonen til næste musiknummer. Samme teknik fungerer i nederste område for at hoppe et nummer tilbage.

Man skal dog være opmærksom, at det ikke er alle telefoner, der understøtter denne funktion. Det afhænger af, om mobilproducenten har inkluderet den såkaldte AVRCP-profil (Audio Video Remote Control Profile) i telefonens bluetooth-forbindelse.

Det betyder fx, at iPhone-brugerne skal have fat i selve telefonen for at skifte nummer. Efter opdateringen til iPhone OS 3.1 er der dog mulighed for start/pause ved at trykke på den runde knap.

Er man imidlertid ejer af en fuldt kompatibel telefonen, er styringen egentlig ganske god. Det er nemt at finde frem til start/pause-knappen, og det går også rigtig fint med lokalisere ‘skift nummer’, der sidder i hjørnerne.

Problemfri parring med mobilen

Det er nemt at parre Jabra Halo med mobiltelefonen. Når man ‘knækker’ headsettet sammen er det slukket. Når det foldes ud igen tænder det og går automatisk i parringstilstand. Herefter skal man blot aktivere bluetooth på sin mobil og vælge Jabra Halo.

Hvis telefonen spørger efter en kode, indtaster man blot 0000 (fire nuller). Dette er kun nødvendigt den første gang, man parrer enhederne.

Vi har testet parringen på flere forskellige telefoner, og i alle tilfælde gik det nemt og hurtigt.

Halo nyt artikelfoto

Andet

Jabra lover op til seks timers musikafspilning og otte timer taletid – det løfte holder faktisk meget godt.

Hvis man ønsker at bruge headsettet med ledning, så medfølger der et 3,5 mm-kabel, som passer til de fleste mp3-afspillere og telefoner. I disse tilfælde kan man til gengæld ikke bruge headsettes styrefunktioner.

Desværre er der ingen understøttelse for stemmestyring i headsettet. Det ville ellers have været smart at kunne ringe op til kontakpersoner uden at tage mobilen frem.

Konklusion

Samlet set er Jabra Halo et lækkert produkt – især hvis man har en fuldt kompatibel telefon. Karakteren bliver derfor fem stjerner ud af seks mulige.

Understøttelse for stemmestyring og en bedre pasform ville have fået karaktergivningen helt i top.

Hvis man bruger headsettet sammen med en mobil, hvor man fx ikke kan skifte nummer via headsettet, vil man imidlertid ikke få en fem-stjernet oplevelse.

Den vejledende pris for Jabra Halo er 799 kr.

Flere nyheder om temaet

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 3/9/2009 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med artiklen; Første indtryk: Nokia X6 – musikken den spiller! – Læs fortsættelsen her. Få også seneste nyt om sagen her.