Lækkert bil-kit til HTC One X (produkttest)

TEST: HTCs carkit til One X og One X+ er et absolut must have, hvis du ejer en af disse smartphones. Men det er ikke et produkt uden fejl.

Lækkert bil-kit til HTC One X (produkttest)

Kører du bil og har brug for at tale i telefon eller navigere, er et godt carkit et absolut must. Lige præcis sådan en løsning er HTC leveringsdygtig i.

Produktet hedder Car Kit for HTC One X, men passer også til HTC One X+.

 – Minitest af HTC One X+

I pakken medfølger sugekop til vinduet, samt monteringsplade til bilens instrumentbræt, hvis du foretrækker denne form for montering. Du finder også ledning til strømstikket i bilen, så telefonen kan blive fyldt med ”juice” mens du kører.

Jeg har testet produktet et stykke tid, og det kan klart anbefales.

Speciel bil-applikation

Så snart en One X eller One X+ bliver sat i holderen, skifter telefonen til en særlig biltilstand med udvalgte ikoner i stor størrelse. Det giver et tydeligt ur og vejrudsigt, samt en mere bilvenlig betjening.

 – HTC One X+ – kæmpetest

Egentlig ironisk, at der findes en biltilstand, når man ikke må betjene mobilen under kørsel. Men sådan er der jo så meget.

 – Tip: Sådan må du bruge mobilen i bilen

Hvis der dumper SMS-beskeder ind, er disse også forstørret, således teksten er let at læse på afstand. Du får også genveje til musik. Tunein Radio, såvel som den lokale musikafspiller, gør også brug af det store interface.

En undtagelse er dog Spotify, der ikke er optimeret til brug i horisontal visning, hvilket er ærgerligt.

Rigtig navigation

Android-telefonerne kommer mes Googles fremragende navigationssoftware, der viser vej til destinationen. Når telefonen sidder i Car Kit, opnås for alvor glæde af Google Maps Navigation. Det er som om, at man pludselig har fået et fuldblods navigationsanlæg i bilen.

Indgående opkald, mens navigationen kører, kommer også i det store layout. Bagefter kan navigationen fortsættes uden problemer.

Det er blot den almindelige udgave af Google Maps-programmet der kører på telefonen, så her er der altså ingen særlige betjeningstilpasninger til bilen, andet end dem du normalt har i programmet.

Generelt fungerer HTC’s bil-app udmærket, men det er dog set, at den er gået ned, og har måtte genstartes, hvilket ikke er særligt godt, når man i bilen er ekstra afhængighed af stabilitet.

HTC biltilstand

Småfejl i softwaren

HTC har gjort det muligt for applikationen automatisk at forbinde til Bluetooth headset og Car Stereo Clip (HTC Car A100), der kan sende lyden fra musikken, ud gennem bilhøjtaleren.

Test af HTC Stereo CarClip

Det er dog ikke altid dette fungerer specielt godt, og den forbinder ikke stabilt til henholdsvis headset og Car Clip. Resultatet er, at headsettet måske tilslutter korrekt, mens Car Clip glemmes – hvilket så betyder, at f.eks. musikken nu spiller ud gennem mobilens højtaler og ikke bilens.

Sådanne småting er svært irriterende.

Konklusion: Must have

Jeg er ret vild med Car Kit for HTC One X og X+, der på alle måder er pengene værd.

Det er som om, at oplevelsen af disse mobiler fuldendes ved dette stykke tilbehør, og når du først har prøvet det, vil du ikke undvære det.

Prisen er 399 kroner på HTCs egen webshop, hvilket er en særdeles fin pris.

Vi kommer dog ikke uden om, at der i testperioden er oplevet en række småfejl, der trækker oplevelsen lidt ned. Stabilitet er altafgørende i en bilsituation, og derfor trækker vi et point fra.

Men fem ud af seks stjerner, er nu også en god karakter.

Læs også:
Test: HTC Media Link HD

Flere nyheder om Musik

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. mobilsiden fulgte op på sagen. 16/11/2012 blev historien fulgt op med en artikel omkring Sådan får du personlig radio – også på Windows Phone 8 – Læs fortsættelsen her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..