Nokia BH-217 – lille smart headset (produkttest)

TEST: BH-217 er et lille smart headset, til en fornuftig pris. Men det fungerer ikke optimalt med alle mobiler.

Nokia BH-217 – lille smart headset (produkttest)

Tanken bag Bluetooth-headsettet BH-217 er rimelig genial.

Når headsettet sidder i sin lille klips, der kan hæftes på f.eks. tøjet, så er det slukket. Hvis telefonen ringer, tænder headsettet og “løfter røret”. Alt sammen sker det, mens det tages ud af klipsen og sættes i øret.

Nokia BH-217 er altså ualmindelig hurtig til både at tænde og forbinde til telefonen.

Gevinsten er, at det kun bruger strøm under samtale og ligger således ikke og bruger standby-strøm. I sidste ende betyder det færre opladninger.

Virker perfekt med Nokia og iPhone

Hvis man skal have glæde af et headset, der skal kunne nå at tænde og forbinde på “no time”, så kræver en mobiltelefon der kan følge med.

Vi har testet BH-217 på en række forskellige telefoner f.eks. Nokia N8, iPhone 4, HTC Desire og HTC Gratia.

Resultatet er, at det fungerer perfekt på Nokias egne modeller samt på iPhone 4. Men HTC’s Android-mobiler halter på forbindelsen. Det er langt fra altid, at headsettet vil tilslutte – i sidste ende er det lig med et mistet opkald.

Ikke optimal komfort men god lyd

Det lille headset sættes ind i øret, og holdes fast af et stykke silikone, som findes i tre forskellige størrelser i salgspakken.

Jeg er ikke imponeret over komforten – måske er det mine ører der driller, men til tider føles det som om, at headsettet falder ud. Personligt synes jeg, at Nokia BH-608 som vi tidligere har testet, sidder betydeligt bedre.

Derimod er lydkvaliteten til gængæld i den bedre ende – men det er en ulempe, at lydniveauet ikke kan justeres direkte på headsettet.

Headsettet har indbygget stemmevejledning der fortæller dig, hvis batteriniveaet er lavt samt når der er oprettet forbindelse til telefonen – det er faktisk en meget cool feature.

Konklusion: Smart hvis det passer til mobilen

I testperioden har jeg haft stor glæde af Nokia BH-217, men det har irriteret, at det ikke bare virker med alle mobiler.

Det understøtter parring af flere enheder på en gang, og Nokia lover op mod tre måneders standby tid. Men i brug har jeg oplevet, at BH-217 skal oplades oftere end så mange andre headsets jeg gennem tiden har testet.

Prisen lige under 400 kroner er rimelig perfekt, så BH-217 er et godt køb, hvis ens mobil virker med det.

Karakteren ender på fem ud af seks stjerner.

Læs også:
Test: Nokia BH-217 – headset

Mere nyt om emnet

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 30/9/2010 fulgte redaktionen op med artiklen; Nokia BH-608 Headset (produkttest) – Artiklen kan læses her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..