Huawei P40: Ydelse og kamera som en topmodel

Huawei har lanceret en række nye produkter, heriblandt P40. En kompakt mobil med vilde specifikationer og tredobbelt kamera.

Huawei P40: Ydelse og kamera som en topmodel

Huawei præsenterede i går ved et event, afviklet via live stream, en lang række nye produkter. Heriblandt var der et nyt Watch GT2e smartwatch, flagskibet P40 Pro, en musik-streamingtjeneste samt mobilerne P40 og P40 Lite.

Huawei selv betegner modellen P40 som et flagskib, hvilket giver ganske god mening. Det arver masser af den gode indmad fra Huawei P40 Pro, men har en mere kompakt størrelse. Desværre går den glip af én af de allerbedste ting ved storebroderen.

Læs også: Huawei P40 Pro og P40: Pris, tilgængelighed og specifikationer

Topmodel-værdigt indmad i Huawei P40

Selvom Huawei P40 koster 2.000 kroner mindre end P40 Pro, så er der utroligt mange ligheder mellem de to. Her finder man nemlig Huaweis hurtigste chipset, Kirin 990 med indbygget 5G-modem, 8 GB RAM, en vild 50 megapixel kamera-hovedsensor og nyeste EMUI 10.1. De kommer begge med en flot OLED-skærm, men der er forskel i størrelsen og opdateringshastigheden.

Topmodellen P40 Pro har en skærm på 6,58 tommer, hvor den helt store nyhed er 90 Hz-opdateringshastighed, mens P40 har en mindre 6,1 tommer skærm, som har en standard opdateringshastighed på 60 Hz. Personligt synes jeg det er ærgerligt, da 90 Hz er en af den bedste tilføjelser til P40 Pro.

I forhold til P40 Pro, så er der flere nedgraderinger at finde. Her får man 128 GB lagerplads, mod 256 GB og stadig med plads til hukommelseskort, samt en nedgradering på kamera-delen.

Et godt tredobbelt kamera i Huawei P40

Huawei P40 kommer med det samme gode hovedkamera som storebroderen og flagskibet P40 Pro. Det er en stor 50 megapixel sensor med blænde f1,9 og optisk stabilisering, som producerer nogle virkeligt imponernede billeder. Resten af kameraet er ikke helt på højde med P40 Pro, men ser stadig ret overbevisende ud.

Her finder vi en 8 megapixel telefotolinse med optisk stabilisering, som kan zoome op til tre gange, uden tab af kvalitet. Til sidst indeholder bagkameraet en 16 megapixel f2,2 ultra vidvinkellinse. Frontkameraet er på 32 megapixel.

Kompakt størrelse og stort batteri

Med en skærm på 6,1 tommer er P40 en ganske kompakt mobiltelefon, som samtidig byder på kraftig hardware. Batteriet er på 3800 mAh, som nok skal kunne holde den kørende i et par dage. Når den skal oplades, så sker det med en hurtig 22,5W SuperCharge, men der er desværre ingen trådløs opladning.

Den er med en IP53-certificering beskyttet mod støv og vand.

Læs også: Dankort-appen er landet i Huaweis AppGallery

Kommer uden Googles apps og app-butik

Den kommer med nyeste Android 10, med Huaweis EMUI 10.1 ovenpå. Desværre er det uden Googles apps og tjenester, hvor den i stedet bruger Huaweis egen AppGallery. Er du vant til at bruge bestemte apps, så skal du først undersøge om de er i AppGallery, for udvalget er indtil videre sparsomt.

Huawei P40: Pris og tilgængelighed

Huawei P40 kommer i tre farver: sort, grå og hvid. Prisen er 5.999 kroner og den lander i butikkerne den 6.april.

Se også: Sammenlign priser på Huawei-mobiler

Efterfølgende om sagen

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 27/3/2020 fulgte vi op med nyheden; Huawei lancerer billigere smartwatch: Watch GT2eKlik her for fortsættelsen.. Tjek også seneste nyt om emnet her..