Huawei-chef maner til ro: 6G må ikke hypes som 5G blev det

Huawei håber, at 6G ikke bliver hypet og politiseret på samme måde som 5G - de er dog klar til at modstå amerikanske restriktioner, lyder det.

Huawei-chef maner til ro: 6G må ikke hypes som 5G blev det

Huaweis roterende bestyrelsesmedlem Eric Xu fraråder et fokus på målsætninger for 6G i teknologiens tidlige udviklingsstadier for at sikre, at den ikke bliver set som endnu en overhypet teknologi.

6G skal ikke hypes som 5G

Xu forklarede, at der er en risiko for at gentage tidligere fejltagelser, hvor man har skabt urealistiske forventninger til den nyeste teknologi. Han henviste til den hype, der fulgte med 5G og resulterede i negativ omtale og opmærksomhed, da realiterne så ikke kunne leve op til hypen.

Han pegede på, at der er risiko for, at 6G også bliver politiseret, som det blev tilfældet med 5G. Flere lande har udstedt forbud mod at bruge 5G-udstyr fra Huawei netop af sikkerhedspolitiske årsager og det er altså ikke noget, Huawei ønsker skal ske igen med 6G.

Derudover slog han fast, at industrien har brug for et gunstigt miljø, så man kan holde fokus på R&D og at definere standarder. “Dette vil gøre det muligt for teknologien at gøre tilstrækkelige fremskridt til at bevæge sig fremad fra ca. 2030.” Det ventes, at 6G begynder at rulle ud omkring 2030, hvor det skal erstatte 5G-teknologien.

Se også: Status på danske 5G-netværk

Huawei forberedt på flere restriktioner

Xu lovede for nylig at give selskabets 6G-team de nødvendige penge for at kunne sikre sig en førende position inden for den nye teknologi.

Bestyrelsesmedlem Xu kommenterede også den potentielle risiko for yderligere restriktioner fra USA og forklarede, at Huawei siden begyndelsen af 2019 har været vant til amerikanske sanktioner. “Uanset hvor mange restriktioner de kommer med, så vænner vi os til dem”.

Han nævnte, at det kommer til at tage år at kompensere for det tab i omsætning, mobilafdelingen har oplevet på grund af de amerikanske sanktioner.

Se også: Nyheder om 6G

Efterfølgende nyt om sagen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. Steen Jørgensen fulgte op på sagen. 29/9/2021 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med artiklen Huaweis CFO Meng Wanzhou løsladt efter tre år i husarrest – Læs den her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..