Lynhurtig 5G lige om hjørnet: Testes allerede af TDC Group

Næste generations 5G-mobilnet er lige om hjørnet. I Danmark tester TDC Group allerede den nye teknologi, der opnår vilde hastigheder på hele 1 Gbit/s.

Lynhurtig 5G lige om hjørnet: Testes allerede af TDC Group

Mens 4G-mobilnettet fortsat er under hastig udvikling hos de danske teleselskaber, især anført af TDC Group, har de samtidig også øjnene rettet mod næste generations mobilnet kaldet 5G.

I mange år er 5G-teknologien kun blevet ved snakken, men i dag kan Danmarks største teleselskab, TDC – nu kaldet YouSee, afsløre store fremskridt i etableringen af det nye mobilnet.

Faktisk er TDC Group allerede så langt fremme, at man siden juni måned har været i færd med at teste 5G-mobilnettet på Københavns Hovedbanegård, der agerer som levende laboratorium for næste generations mobilnet.

”Det er fremtidens mobilnet, vi åbner op for. Hastigheden er dobbelt så høj som den, selv de nyeste, mest moderne mobiltelefoner og tablets kan trække i dag. Vi lover danskerne de bedste forbindelser – med over 1 Gbit/s i mobilnettet udbygger vi forsat Danmarks bedste mobilnet til gavn for vores kunder,” siger koncerndirektør i TDC Operations, Peter Trier Schleidt.

Læs også: Vild 5G på vej – her er den nye teknologi fra Qualcomm

Allerede nu er det lykkedes TDC Group at opnå vilde hastigheder på hele 1 Gbit/s – altså 1.000 Mbit/s, hvilket er opnået med en speciel testmobil, der kan fange de nye signaler. Selv om teknologien endnu er i sin spæde start, og smartphones, tablets og andre gadgets ifølge TDC Group først begynder at komme med 5G-understøttelse i løbet af 2017, er teleselskabet allerede klar til at udbrede testområdet i Danmark.

Derfor vil TDC Group i løbet af næste år udvide 5G-netværket til også at dække Tivoli og andre centrale steder i Københavns indre by. Dermed er grundstenen lagt for et lynhurtigt mobilnetværk i Danmark, som vil muliggøre langt højere belastning fra eksempelvis virtual reality og 360 graders realtime-video på farten.