Analyse: Antallet af 5G-telefoner mere end fordobles i 2021

Telefoner med 5G er i en enorm vækst. Så stor, at der i løbet af 2021 vil være mere end dobbelt så mange 5G-telefoner, i forhold til sidste år.

Analyse: Antallet af 5G-telefoner mere end fordobles i 2021

Vi skal ikke længere tilbage end 2020, hvor 5G-telefoner først begyndte at dukke op på butikkernes hylder. I dag er der sket en voldsom udvikling og nu har et stort antal af telefonerne adgang til det nye mobilnet. I en analyse fra Omdia forudser man, at antallet af telefoner med 5G vil være mere end fordoblet på globalt plan i 2021.

Ifølge analysen forventes det, at der i den samlede andel af smartphones vil være 43 procent med 5G, hvilket er mere end en fordobling fra 19 procent sidste år. Det er specielt telefoner i mellem- og budgetklassen, der i 2021 bliver udstyret med 5G.

Se også: Bedste telefoner med 5G

Flest 5G-telefoner har Sub6 – mmWave er på vej

På udvalget af 5G-telefoner ser man hurtigt en tendens. Her er det nemlig hele 81 procent smartphones, der understøtter 5G i mellem- og lavfrekvente frekvenser, som giver lavere dataoverførselshastigheder. I løbet af i år vil kun 19 procent smartphones med 5G kunne benytte mmWave, de højere frekvensradiobånd, der giver højere transmissionshastigheder.

Der er dog ingen tvivl om, at mmWave er godt på vej. Man forventer at Kina til næste år vil kommercialisere mmWave-tjenester næste år, og efterhånden vil større asiatiske lande begynde at indføre mmWave-tjenester. Og dermed vil antallet af smartphones med mmWave 5G helt automatisk vokse. Ifølge analyse forventes 5G-telefoner med mmWave at vokse til 32 procent næste år.

De billige telefoner har fået 5G

De første telefoner med 5G var flagskibene til mange tusind kroner. I løbet af 2020 begyndte vi at se de første billigere telefoner med 5G, hvor fx OnePlus Nord var en af det første 5G herhjemme. I denne tid, fra april 2020, ankom 5G til mellemklassen. Og her i 2021, så er der altså 5G at finde i telefoner langt under 2.000 kroner. Og den udvikling er altså den primære årsag til, at antallet af 5G-telefoner er vokset så hurtigt, påstår analysen fra Omdia.

Den øgede efterspørgsel efter 5G-smartphones og forbedrede hardwarefunktioner ser dog ud til at betyde, at prisen på 5G-smartphones kan stige. Samtidig med at 5G er blevet mere tilgængeligt, så er interessen for flagskibstelefonerne vokset. Og det er også i topmodellerne at vi først vil se udbredelsen af mmWave. Rygterne siger, at iPhone 13 kunne blive den første telefon herhjemme med mmWave 5G.

Se også: Billige telefoner med 5G

Seneste nyt i fortællingen

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 11/8/2021 publicerede vi en artikel omkring temaet Samsung Galaxy Z Flip 3 – specifikationer og pris – Klik her. Seneste nyheder om Smartphone finder du her..