Apple begynder test af iPhones med USB-C

Apple skulle være godt i gang med at teste iPhone med USB-C-stik i stedet for lightningstik - vil give hurtigere opladning og dataoverførsel.

Apple begynder test af iPhones med USB-C

For få dage siden gik den kendte analytiker Ming-Chi Kuo ud med, at Apple fra 2023 skifter til USB-C-stik i sine iPhones. Nu rapporterer Bloomberg, at tech-giganten er gået i gang med at teste iPhones med USB-C-stik. Dette års modeller kommer dog stadig til at have Apples eget Lightning-stik.

Lightning-adapter med USB-C-stik

Bloomberg hævder, at Apple også arbejder på en adapter, så man kan bruge en iPhone med USB-C-stik sammen med tilbehør med Lightning-stikket. Det er dog ikke til at sige, om en sådan adapter kommer til at følge med i æsken med en ny USB-C-iPhone, eller om det er noget, man er nødt til at købe separat.

Men med tanke på, hvordan Apple plejer at gøre, så er der nok ret stor sandsynlighed for, at man må købe sig en adapter, hvis man vil have den mulighed.

Se også: Test af iPhone 13

EU lægger pres på Apple

En af årsagerne til skiftet fra Lightning til USB-C kan være pres fra EU om at skabe en standard for opladningsstik. Det er ikke noget, der skaber problemer for Android-producenterne, for stort set alle Android-enheder har allerede USB-C.

For Apple er sagen en anden, og Apple er bekymrede for, at EU-lovgivningen “vil skade de europæiske forbrugere ved at kræve kun én type stik til alle enheder på markedet, da det bremser indførelsen af nyttige innovationer inden for opladningsstandarder, herunder innovationer vedrørende sikkerhed og energieffektivitet.”

EU har afvist alle anklager om dette, og har meddelt at der i forslaget står, at hvis der kommer en ny standard, som er bedre end USB-C, kan de tilpasse reglerne.

Se også: De billigste iPhones

Vil give iPhone hurtigere opladning og dataoverførsel

Hvad enten EU-loven spænder ben for innovation eller ej, er et skift fra Lightning til USB-C til fordel for iPhone-ejere, der på den måde kan opnå bedre dataoverførsel og hurtigere opladning.