Google producerer rekord mange Pixel 6-telefoner

Google ønsker mere end syv millioner Pixel 6-telefoner produceret - vil lukrere på at være eneste amerikanske Android-producent.

Google producerer rekord mange Pixel 6-telefoner

Nu er præsentationen af Pixel 6 og 6 Pro overstået og Google lader til at være helt sikre på, at de nye modeller bliver en succes og også en større succes end tidligere modeller.

Google vil have over 7 millioner Pixel 6 og 6 Pro modeller produceret

Nikkei fortæller, at søgegiganten har bedt leverandørerne om at producere mere end syv millioner enheder. Det er det dobbelte antal i forhold til sidste år.

Ifølge data fra IDC lå Googles totale telefonsalg i 2020 på 3,7 millioner enheder. Det sætter de syv millioner i perspektiv. Også Pixel 5a 5G, der blev præsenteret tidligere i år, forventes at klare sig bedre end tidligere modeller. Her er Googles leverandører blevet bedt om at producere fem millioner enheder.

Se også: Priser på Pixel telefoner

Eneste amerikanske producent af Android-telefoner

Alt dette ligner et forsøg på at kapitalisere på det faktum, at Google er den eneste amerikanske producent af Android-telefoner, hvis man ikke tæller Motorola med, der ejes af kinesiske Lenovo. Motorola har dog stadig hovedkontor i USA.

Google forsøger også at snuppe nogle af de markedsandele, Huawei har efterladt. Google har også Apple, Samsung og Xiaomi i kikkerten, når det handler om at stjæle markedsandele. Noget af det, der skal være med til at skille Pixel-telefonerne ud fra mængden, er Googles egen Tensor-chip og selskabet håber på at kunne gå frem i Europa og Japan udover på hjemmemarkedet USA.

Google siges at have været klar til at flytte produktionen af Pixel 6 til Vietnam, men det satte pandemien en stopper for. Derfor bliver Pixel 6-telefonerne produceret i Kina. Pixel 5a 5G bliver derimod produceret i Vietnam.

Se også: Nyheder om Pixel telefoner

Videre om emnet

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 20/10/2021 publicerede vi artiklen Ny Google-mobil går efter Samsung og Apple – Klik her for den påfølgende artikel.. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..