Hele OnePlus 8-serien vil understøtte 5G

OnePlus bekræfter, at hele forårskollektionen af OnePlus 8-smartphones kommer til at understøtte fremtidens mobilnet: 5G.

Hele OnePlus 8-serien vil understøtte 5G

OnePlus bliver en af de første producenter, der introducerer en hel portefølje af smartphones, der understøtter 5G. Det kommer til at ske, når OnePlus snart løfter sløret for det, der menes at være OnePlus 8, OnePlus 8 Pro og OnePlus 8 Lite.

”Vi tror på, at smartphoneoplevelsen vil blive dramatisk forandret som følge af udbredelsen af 5G. Den lave forsinkelse ved 5G og forbedrede cloudtjenester vil uden tvivl hjælpe os med at opnå en helt og aldeles forbundet oplevelse, samtidig med at det åbner op for spændende muligheder inden for områder som gaming, hvilket er af afgørende betydning for OnePlus’ techkyndige brugere,” oplyser Pete Lau, OnePlus’ grundlægger og stifter, i en pressemeddelelse.

Læs også: OnePlus inviterer til 5G-sneboldkamp

Disse 5G-frekvenser vil OnePlus 8-serien formentlig understøtte

Rygterne om kommende smartphones fra OnePlus har floreret i efterhånden nogle måneder. Senest har OnePlus’ søsterproducent, Oppo, annonceret de to topmodeller Oppo Find X2 og Find X2 Pro. De to telefoner er højst sandsynligt tæt på identiske med den kommende OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, da Oppo og OnePlus’ telefoner historisk har været det.

Ikke overraskende understøtter Oppos nye telefoner 5G via Qualcomms nyeste Snapdragon 865-chipset. Hvis OnePlus understøtter samme 5G-frekvenser som Oppos telefoner, kan du altså forvente understøttelse af følgende 5G-frekvenser i OnePlus 8, OnePlus 8 Pro og OnePlus 8 Lite:

  • 2100 MHz (bånd 1)
  • 1800 MHz (bånd 3)
  • 850 MHz (bånd 5)
  • 2600 MHz (bånd 7)
  • 700 MHz (bånd 28)
  • 2500 MHz (bånd 41)
  • 3700 MHz (bånd 77)
  • 3500 MHz (bånd 78)

Det er dog ikke utænkeligt, at der vil være visse tilpasninger af de understøttede frekvenser, da Oppo ikke officielt sælger dets telefoner her i Danmark. Dog vil de danske teleselskaber tage særligt 700 MHz- og 3.500 Mhz-frekvenserne i brug til deres 5G-netværk. Med OnePlus’ kommende smartphones skulle der altså være ganske fornuftige muligheder for at kunne bruge 5G de første steder i landet i løbet af 2020.

Ikke første 5G-telefoner fra OnePlus

Det er ikke første gang, at OnePlus gør sig i 5G-telefoner. Sammen med OnePlus 7 og 7 Pro lancerede OnePlus i juni også en OnePlus 7 Pro 5G i USA. Og da OnePlus 7T-serien kom i oktober, lancerede OnePlus også en 7T Pro 5G McLaren Edition, som kan købes her i Danmark. Sidstnævnte understøtter dog kun bånd 71 (600 MHz), så med dette års OnePlus 8-serie ser der altså ud til at ske en stor forbedring i forhold til OnePlus’ understøttelse af 5G.

Læs også: Qualcomms nye 5G-modem er lynhurtigt og strømbesparende