Motorola Moto G200 5G – overraskende afslutning på 2021

Motorola Moto G200 5G kommer med processorflagskib og en række andre premium-funktioner - prisen ser utrolig lav ud. Se funktioner og specs.

Motorola Moto G200 5G – overraskende afslutning på 2021

Moto G200 5G kommer med den nyeste Snapdragon 888+ processor og beskrives af Motorola selv om en en af de mest prisvenlige enheder på markedet med den processor. Telefonen har en noget højere pris end mange andre Motorola-telefoner, men denne smartphone er også designet til forbrugere, der ønsker ydeevne og funktioner på flagskibsniveau.

Motorola G200 5G

I begyndelsen af året kom Motorola med Moto G100, der dog ikke var et rigtigt flagskib, men nu er det altså blevet tid til at gå et niveau op med den nye G200 5G. På nogle punkter er den ikke en premium-telefoner, men den lader til at være det på de vigtigste funktioner og det til en yderst rimelig pris. Den ligner en meget positiv overraskelse som slutning på året.

Design og skærm

Først og fremmest er skærmen stor. Den er 6,8 tommer med fuld HD+-opløsning og Max Vision-skærm. Den har hele 144 Hz refresh rate, den højeste af sin art på en mobil i dag. Det gør actionfyldte oplevelser som gaming bedre med skarpere og flottere billeder.

Også bare til almindelig mobilbrug kan en høj skærmopdateringsfrekvens forbedre mobiloplevelsen.

Skærmen har samtidig et 25 procent større farveområde takket være DCI-P3- og derudover har den også HDR10. Moto g200 5G har et design, som selskabet selv siger er inspireret af ”naturlige former og organisk arkitektur”.

Den kommer i farverne Stellar Blue og Glacier Green. Telefonen er bygget i vandafvisende materialer, men er kun IP52-certificeret. IP52 betyder, at den er støvafvisende og kan klare vandstænk – ikke at blive sænket ned i vand.

Se også: Telefoner med bedste skærm

Ydelse og brugeroplevelse

Moto G200 5G er som nævn udstyret med Snapdragon 888 + 5G Mobile Platform, der er den pt. kraftigste processor til en mobil fra Qualcomm. Den vil kunne håndtere for eksempel selv de tungeste spil uden problemer drevet af Snapdragon Elite Gaming, der bringer spil på desktopniveau til mobilen med 20 procent hurtigere grafikrendering.

Med 5G og Wi-Fi 6E er man også sikret den bedst mulige opkobling til nettet.

Af andre ting, som Snapdragon 888+ kan bidrage med på G200 5G er, at den muliggør den mest avancerede trådløse lydoplevelse på nogen Motorola-telefon. Med Qualcomm Snapdragon Sound loves man musik i høj opløsning og krystalklare taleopkald. Motorola har også indgået et samarbejde med Dolby for at bringe Dolby Atmos-teknologien til Moto G200 5G med fordybende, tredimensionel lytteoplevelse.

Man kan få telefonen med enten 128 GB eller 256 GB UFS 3.1 indbygget lagerplads.

Telefonen kommer med Android 11 fra start og får formentlig to store Android-opdateringer og tre års sikkerhedsopdateringer.

Se også: Telefoner med høj ydelse

Kamera

På bagsiden sidder et hovedkamera på hele 108 megapixel. Med selskabets egenudviklede Ultra Pixel binning-teknologi tager kameraet langt mere lys ind ved at kombinere 9x større pixels i én. Resultatet loves at være utroligt skarpe og lyse billeder – selv under de mest udfordrende lysforhold.

Derudover er der en sensor til både ultra-wide billeder og makrobilleder. Endelig er der en dybdesensor sammen til at sløre baggrunden automatisk, velegnet til for eksempel portrætbilleder.

Endelig kan telefonen optage videoer i 8K.

Af andre mere eller mindre brugbare funktioner kan nævnes dual capture-tilstand, som giver dig mulighed for at optage med både frontkameraet og bagkameraet samtidigt og du kan nu endda vælge at optage fra to af de bageste kameraer, f.eks. hovedkameraet og ultrawide-kameraet, for at få et helt nyt perspektiv. Er du til slowmotion har den 960 billeder i sekundet som maksimum.

Se også: Bedste kameratelefon

Batteri

Batteriet er på 5.000 mAh, så der bør være en god lang batteritid med mobilen, selvom skærmen er stor. Man kan lade op med en 33W-oplader, der formentlig følger med i æsken.

G200 5G understøtter ikke trådløs opladning.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Ready for til større skærme

Med Moto Edge introducerede Motorola ”Ready For”, der tilbyder flere måder at oprette forbindelse på til en større skærm, uanset om det er via kabel, trådløst eller via din pc. Motorola annoncerede Ready For PC med den nyeste generation af Motorola Edge-telefoner og nu bringer Motorola også denne funktion til Moto G-familien.

Ready For PC giver dig adgang til dine mobilapps og pc-filer på samme skærm, du kan arbejde på to filer på samme tid, flytte filer frem og tilbage mellem dine enheder, tjekke din telefons notifikationer på én skærm eller endda bruge din mobils data til at oprette forbindelse til Ready For PC.

Desuden kan du også bruge din Motorola-smartphone som webcam, så du kan udnytte telefonens kameraer til videoopkald på din pc.

Se også: Tilbud på Motorola telefoner

Fokus på sikkerhed

G200 5G kommer med ThinkShield for Mobile, som for nylig modtog prisen “Mobile Security Solution Provider of the Year” fra Mobile Breakthrough. ThinkShield for Mobile tilbyder forbedret beskyttelse på alle niveauer fra fabrikken til telefonen og yderligere sikkerhedscertificeringer.

Ud over disse grundlæggende funktioner tilbyder Motorola yderligere sikkerhedsniveauer til sine virksomhedskunder.

Se også: Test af Motorola telefoner

Tilgængelighed og pris

Moto G200 5G vil være tilgængelig i de kommende uger i hele Europa med en pris fra 449,99 euro. En dansk pris er ikke klar endnu og det gælder også en præcis salgsdato. Vi forventer en dansk pris på godt 4.000 kroner.

Hvis den pris holder vand – ja hvis den bare holder sig under 5.000 kroner, så ligner det en overraskende afslutning på et i forvejen meget interessant mobilår.

Se også: Nyheder om Motorola

Videre om emnet

Her følger vi op med den seneste udvikling om emnet. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. 18/11/2021 tunede vi igen ind på emnet med en historie med fokus på Motorola Moto G71 5G – billig underholdningsmaskine – Klik her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..