OnePlus 12 og 11 får alligevel AI-funktioner

Da OnePlus lancerede den nye topmodel OnePlus 12, var det uden spændende AI-funktioner. De ser dog ud til at komme nu - også til forgængeren.

OnePlus 12 og 11 får alligevel AI-funktioner

Mens det helt store fokusområde for Samsung og Google er AI, var det noget overraskende, at OnePlus ikke introducerede én eneste AI-funktion sammen med deres nye OnePlus 12.

Nu er der dog AI-funktioner på vej til både den nye flagskibsmodel fra OnePlus og sidste års OnePlus 11.

Læs også: Priser og tilbud på OnePlus-mobiler

Nye AI-funktioner på vej til OnePlus 12 og 11

Det er brugere på det sociale medie Reddit og OnePlus’ forum, som beretter om den nye opdatering til ColorOS, som er navnet på softwaren på OnePlus’ telefoner i Kina.

I første omgang var det OnePlus 11, som fik opdateringen, men den er senere også kommet til OnePlus 12.

Der er i alt tale om tre nye generativ AI-funktioner i den nye opdatering. Den første funktion kan opsummere dine telefonopkald med informationer som lokation, tidspunkt, dato og andre vigtige informationer.

Der er også blevet plads til en AI-billedredigeringsfunktion. Med denne er det muligt at fjerne objekter eller personer på dine billeder, præcis som vi har set det på Samsung Galaxy S24-serien og Google Pixel 8-serien.

Den sidste AI-funktion af de tre nye, som er kommet til med den nye opdatering i Kina, er muligheden for at opsummere artikler.

Se også: Hvilken telefon tager de bedste billeder?

Uvist om de nye funktioner kommer til Danmark

Som nævnt tidligere er de nye AI-funktioner i første omgang forbeholdt det kinesiske marked. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om den nye opdatering også vil komme til det europæiske marked og Danmark på et senere tidspunkt. Man kan dog godt tillade sig at være forsigtig optimist.

Selvom der er tale om to forskellige udgaver af Android i OnePlus’ telefoner på henholdsvis det kinesiske marked og resten af verden, minder de utroligt meget om hinanden. De er begge baseret på samme kode, men har forskellige brugerflader og visuelle identiteter. Det er derfor ikke utænkeligt, at de nye AI-funktioner også vil komme til OnePlus-telefoner i Danmark på et tidspunkt.

Læs også: Oppo lancerer verdens første smartphone med to periskoplinser