Oppo lancerer verdens første smartphone med to periskoplinser

Mød Oppos nye kameramonster af en smartphone: Oppo X7 Ultra har hele to kamerasensorer med periskoplinser. Teknologien kan finde vej til søsterproducenten OnePlus.

Oppo lancerer verdens første smartphone med to periskoplinser

Måske siger navnet Oppo dig ikke alverden. Det er forståeligt nok, selv om Oppo opererer i rigtig mange lande – men bare ikke Skandinavien, selv om det tidligere forløb, at selskabet ville komme til Danmark i starten af 2023. Oppos søsterfirma – det mere velkendte OnePlus – har derimod været i Danmark siden 2014.

OnePlus har efterhånden gjort det til fast praksis at låne teknologi fra Oppo og tilbyde i deres egne produkter. Det kan man også håbe bliver tilfældet med den helt nye X7 Ultra fra Oppo, som er et sandt kameramonster af en smartphone.

Læs også: 5 billige mobiltelefoner med godt kamera

Første smartphone med to periskoplinser

Oppo X7 Ultra er en ny flagskibsmodel med fire kameraer på bagsiden. Det er ikke så usædvanligt nu om dage, men det er derimod typen af kamerasensorer. To af sensorerne har nemlig en såkaldt periskoplinse. Det er første gang nogensinde, at vi ser en telefon med to periskoplinser.

Alle sensorerne bag på Oppo X7 Ultra har en opløsning på 50 megapixel, men det er altså periskoplinser på to af sensorerne, der er særligt interessante. Den ene periskoplinse giver tre gange optisk zoom og anvendes på en sensor, der måler 1/1,56 tommer (16,2 millimeter). Ifølge Oppo er det “den største telefotosensor i nogen smartphone.”

En stor linse øger lysindtaget og giver billeder i mørke omgivelser, da de kan lukke mere lys ind.

Den anden periskoplinse, som er at finde på X7 Ultra, tilbyder seks gange optisk zoom på en sensor, der måler 1/2,51 tommer (10,1 millimeter).

De to periskoplinser er med til at udgøre et kameramodul på hele fire linser. Heriblandt finder man en primær sensor, som er den første på markedet til at anvende Sonys anden generations LYT-900-sensor, der måler 1 tomme. Den sidste sensor måler 1/1,95 tommer (13 millimeter) og har en ultravidvinkellinse.

Alle fire linser er drevet af Oppos nye HyperTone Image Engine.

Se også: Bedste priser på smartphones fra Oppo

Har flagskibsværdige specifikationer

De andre specifikationer i X7 Ultra er også en flagskibsmodel værdig.

Oppo X7 Ultra kommer ned Qualcomms nyeste chip, Snapdragon 8 Gen 3 og et 5.000 mAh batteri, som kan lade med en effekt på 100 watt via kabel eller med 50 watt trådløst.

LTPO AMOLED-skærmen er på 6,82 tommer, har en opløsning på 1.440 x 3.168 pixels og en variabel opdateringshastighed på 120 Hz. Den maksimale lysstyrke er på svimlende 4.500 nits ved visning af HDR-indhold.

Måske gode nyheder alligevel

De fremragende specifikationer lyder jo lovende, men der er dog et stort ’men’. Oppo X7 Ultra kommer nemlig kun til at være tilgængelig på det kinesiske marked.

Synes du at den nye Oppo X7 lyder tiltalende, er der måske alligevel håb forude, selvom den kun vil være tilgængelig på det kinesiske marked. Søsterproducenten OnePlus kan nemlig ende med at bringe teknologien til blandt andet Danmark.

Både Oppo og OnePlus er ejet af det samme moderselskab, BBK Electronics. Det er derfor set mange gange før, at OnePlus har lånt teknologi fra Oppo, når de har lanceret nye modeller.

Det er derfor meget sandsynligt, at der måske endda allerede i løbet af 2024 kommer et nyt flagskib fra OnePlus, som har samme – eller næsten samme – kamerapakke som den nye Oppo X7 Ultra.

Læs også: Oppo har planer om egen smartphone-chip