OnePlus lancerer ny flagskibsmobil: Her er OnePlus 11

OnePlus har officielt løftet sløret for deres næste flagskibsmobil. Læs om og se specifikationer på den vilde OnePlus 11 5G samt de nye in-ear øretelefoner Buds 2 Pro.

OnePlus lancerer ny flagskibsmobil: Her er OnePlus 11

OnePlus har netop løftet sløret for OnePlus 11 5G, der bliver deres nyeste flagskib. Kommer der også en Pro-model eller dropper producenten helt denne navngivning? Her tager vi et kig på den nye OnePlus 11 og dens fine specifikationer. OnePlus har samtidig lanceret nye premium trådløse in-ear høretelefoner Buds 2 Pro.

Se også: Tests af OnePlus-mobiler

Lynhurtig flagskibsmobil

Som man kan forvente sig af et OnePlus-flagskib, byder den nye 11’er på nyeste og hurtigste indmad til smartphones.

Først og fremmest er dette OnePlus’ første mobiltelefon med den nye Snapdragon 8 Gen 2 fra Qualcomm. Her loves der forbedringer til ydeevnen med 35 procent, 25 procent hurtigere grafikydeevne i kombination med et lavere energiforbrug.

Skærmstørrelsen er den samme på 6,7-tommer. Der er tale om en 120 Hz skærm med opløsning i 2K samt nyeste LTPO-teknologi, der ifølge producenten giver brugerne en forbløffende skærmoplevelse med levende farver.

OnePlus 11 5G er desuden udstyret med op til 16 GB LPDDR5X RAM og et avanceret RAM-styringssystem for bedre ydeevne i multitasking- og spilscenarier.

OnePlus 11 5G er udstyret med 100 Watt SUPERVOOC-lynopladning, der skulle give omkring 50 procent strøm på 10 minutter. Batteriet i den er på 5000 mAh og dermed på samme størrelse som sidste års flagskib.

Nyt forbedret kamera

På papiret ligner det, at det er i kameraafdelingen, at der er flest nyheder at finde i OnePlus 11. Den nye flagskibsmobil har fået nye kamerasensorer, og samtidig fortsætter OnePlus samarbejdet med Hasselblad.

OnePlus 11 5G har på bagsiden et tredobbelt kamera, med en utraditionel kombination af hovedkamera, ultravidvinkel og portrætkamera. Der er ikke et dedikeret telefotokamera, men den tilbyder angiveligt 2x optisk zoom.

Hovedkameraet er en Sony IMX890 50 megapixel sensor, en Sony IMX581 48 megapixel ultravidvinkel og en Sony IMX709 32 megapixel portrætlinse. OnePlus 11 5G er udstyret med Hasselblad-teknologi og en ny 13-kanals multispektral sensor til lys-og farveidentifikation, som sikrer, at OnePlus 11 dækker alle scenarier inden for fotografi, oplyser producenten.

“Pro” er droppet? Kommentar

OnePlus 11 5G er arvtager for sidste års OnePlus 10 Pro, der er mærkets ultimative flagskibsmobiler. Men som du sandsynligvis har opdaget, har OnePlus denne gang glemt efternavnet Pro, som de tidligere har brugt til at identificere deres bedste smartphones. Betyder det, at der kommer en OnePlus 11 Pro senere i år? Spørger man mobilekspert Steen Jørgensen, skal vi ikke regne med at se en Pro-model:

“Rygterne har gennem flere måneder lydt, at OnePlus dropper Pro-betegnelsen og kun satser på én model, som så skal appellere til alle brugere. OnePlus stiler formentlig mod at skære lidt mere ind til benet, så de kan fokusere mere på færre topmodeller. Det kan også skyldes, at OnePlus for nyligt annoncerede, at de kommer med fire store Android-opdateringer og dermed vil brugerne holde på deres telefoner i længere tid og derfor virker det fornuftigt ikke at have for mange modeller på markedet. Der kommer formentlig ikke en Pro-model senere i år, men jeg forventer, at der kommer en T-opdatering som normalt efter sommeren,” siger Steen.

Til spørgmålet om hvilken betydning det har, at OnePlus dropper at bruge Pro-navngivningen, siger Steen:

“Det betyder, at der ikke kommer en lidt billigere variant som normalt, der har lidt tekniske mangler i forhold til en Pro-model som vi tidligere har set. Til gengæld får man så en rigtig god telefon, som man kan have i mange år.
Det ligner også, at OnePlus er ved at bane vejen for et langt bredere samarbejde med søsterbrandet Oppo. Oppo er blandt andet annonceret på vej til Danmark og det lugter meget af, at Oppo skal langt bredere ud globalt end i dag. Derfor skal de finde den mest frugtbare vej for begge to, så de ikke kannibaliserer for meget på hinanden, og det kan også være årsagen til, at OnePlus vælger at satse på kun én model,” slutter Steen.

Hvornår kommer OnePlus 11?

OnePlus 11 5G og OnePlus Buds Pro 2 lanceres i førse omgang i Kina. De får begge en global lancering den 7. februar 2023. Her vil vi samtidig også få oplyst en pris på OnePlus 11.

Se også: Tests af nyeste mobiltelefoner

Den nye OnePlus 11 og Buds 2 Pro.

OnePlus Buds 2 Pro

Samtidig har OnePlus lanceret et sæt nye trådløse in-ear høretelefoner, der skal tage over for Buds Pro. De nye OnePlus Buds 2 Pro kommer med flere forbedringer.

OnePlus Buds Pro 2 er udviklet i samarbejde med den danske højttalerproducent Dynaudio, der arbejder sammen med flere andre kinesiske producenter. En nydudviklet funktion er rummelig lyd, der ved brug af en særlig algoritme leverer en skræddersyet lydoplevelse, et bredt lydfelt og flerdimensional lyd. Desuden giver stereokvaliteten en rumlig gengivelseeffekt gennem en stereo upmixing-algoritme udviklet af OnePlus.

Her er bedre lydkvalitet samt forbedret Smart Adaptive Noise Cancellation (ANC), der eliminerer omgivende støj op til 48 dB.

OnePlus Buds Pro 2 giver op til 39 timers musikafspilning med flere ekstra opladninger i etuiet. OnePlus Buds Pro 2 understøtter også dobbeltforbindelse og Bluetooth 5.3 LE-lyd.

Se også: Tests af høretelefoner