Samsung Galaxy A42 5G – billig 5G-mobil med fine specifikationer

Samsung Galaxy A42 5G er producentens billigste 5G-mobil. Den byder på en stor AMOLED-skærm, 5.000 mAh batteri og en meget skarp pris. Se specikationer, funktioner og pris her.

Samsung Galaxy A42 5G – billig 5G-mobil med fine specifikationer

Samsung har netop lanceret deres billigste 5G-mobil til dato, Samsung Galaxy A42 5G. Sammen med lanceringen kommer i dag også salgsstarten. Her er alt du skal vide om Samsung Galaxy A42 5G – pris, specifikationer og funktioner.

Se også: De bedste priser på Samsung Galaxy-telefoner

En stor flot skærm

Selvom Samsung Galaxy A42 5G kommer med en lille pris, så afspejles det ikke i telefonen hardware. Men den lander også på markedet i skarp konkurrence fra Motorola Moto G 5G Plus samt OnePlus Nord, så der skal kæmpes for det.

Samsung skriver, at de afrundede kanter på A42 5G gør den behagelig at holde og giver et godt greb i den relativt store mobiltelefon. Bagsiden er i plastik moderne premium finish. Den kommer i tre farver: Prism Dot Black, Prism Dot White og Prism Dot Grey.

Som altid har Samsung fokus på skærmen. Der er i Galaxy A42 5G tale om en 6,6 tommer Super AMOLED-skærm, dog med en opløsning i HD. Umiddelbart en skuffende opløsning til denne størrelse skærm, men det er noget vi kigger nærmere på i vores test af Samsung Galaxy A42 5G. Til gengæld kommer skærmen med en indbygget optisk fingeraftrykslæser.

Hestekræfterne kommer fra en Snapdragon 750G, som har indbygget 5G-modem. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Samsung mener næsten hver tredje (30%) forbruger i Danmark, at det er vigtigt, at deres næste telefon er klar til 5G.

Læs også: De bedste Android-telefoner under 3.000 kroner

Stort batteri og god lagerplads

Med en stor skærm og 5G er der brug for et ordentligt batteri. Og både dette og en hurtig opladning byder Galaxy S42 5G på. Den kommer med et 5000 mAh batteri samt en 15W-hurtigopladning.

Samsung Galaxy S42 5G kommer med en indbygget lagerplads på 128 GB, og kan, i sædvanlig Samsung-stil, udvides med et MicroSD-hukommelseskort på op til 1 TB.

Den nye Snapdragon 750G og de 4 GB RAM skal gøre Android 10-software med Samsung One UI 2 oven på til en flydende oplevelse.

Læs også: Mobiltelefoner med bedst batteritid – disse telefoner holder længst

Firedobbelt kamera

Galaxy A42 5G har et firedobbelt kamera med 48, 8, 5 og 5 megapixel fordelt på et hovedkamera, et vidvinkelkamera til landskabsbilleder, et makrokamera til at gå tæt på objektet samt et dybdekamera til at sløre baggrunden ved portrætfotos – også kaldet Live Fokus af Samsung.

Telefonen har et 20 megapixel frontkamera, der tager selfies og viser videoopkald i HD.

Se også: Bedste kameratelefoner

Samsung Galaxy A42 5G – en fin pris

Samsung Galaxy A42 5G har en pris, hvor de fleste kan være med. Samsung Galaxy A42 5G har en vejledende pris på 2.699 kroner, og salgsstart i dag 6. november 2020. Telefonen fås i farverne Prism Dot Black, Prism Dot White og Prism Dot Grey.

Med denne pris lægger den sig i direkte konkurrence med modeller som OnePlus Nord.

Se også: Reparation af Samsung Galaxy A42

Opfølgning på sagen

Fortællingen sluttede absolut ikke her. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 28/10/2020 blev fortællingen ført videre med sagen Samsung Galaxy S21 kommer måske uden oplader og øretelefoner – Artiklen kan læses her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..