Smartphone-batterier bliver større og større viser undersøgelse

Andelen af telefoner med kraftige batterier vokser hurtigere end nogensinde og i dag sælges der flest telefoner med 5.000 mAh batteri.

Smartphone-batterier bliver større og større viser undersøgelse

Ifølge Counterpoint Researchs seneste smartphone-salgstracker er andelen af telefoner med batterier på 4.000 mAh og større batterier hastigt stigende.

Flest solgte telefoner med 5.000 mAh 

Ifølge de seneste månedlige smartphone-tal fra Counterpoint Research havde langt størstedelen af de Android-telefoner, der blev solgt på verdensplan i december 2021, endda batterier på 5.000 mAh eller større.

Det forventes, at andelen af batterier med 4.000 mAh og derover vil stige til over 80 procent i første halvår af 2022. Det sker naturligvis, fordi mange billige telefoner faktisk sælges med kraftige batterier, herunder også 5.000 mAh.

Selvom det generelle Android-marked synes at bevæge sig mod større batterier, er det ikke alle mobilproducenter, der følger den samme tendens. For eksempel kommer Samsungs nye Galaxy S22 med et batteri på 3.700 mAh – 300 mAh mindre end det, der sidder i sidste års Galaxy S21.

Se også: Test af Samsung Galaxy S22

Hurtig opladning findes ikke hos alle

Samsung halter også stadig efter de fleste af sine rivaler, når det gælder opladningshastigheder. Mens selskabets bedste Android-telefoner i 2022 kun understøtter 45 W kablet opladning, har Xiaomi en hel del telefoner i sin portefølje med 120 W opladning.

OnePlus øger også opladningshastighederne på sine 2022-flagskibe til 80W. Undersøgelse har også vist, at selvom en telefon har rigtig kraftig opladning, så betyder det ikke nødvendigvis, at den lader hurtigere end med en svagere opladning. 25W opladning kan være lige så hurtig som 45W opladning for eksempel. Er en telefon dårlig til at lede varmen væk under opladning, skruer telefonen som regel selv ned for den ekstra power for ikke at overophede.

Se også: Telefoner med bedst batteritid