Smartphones i mellemklassen sikrer 5G til masserne

Billige 5G-telefoner har været vigtig katalysator for udbredelsen af 5G-enheder - uden krig og COVID-19 kunne væksten have været endnu større.

Smartphones i mellemklassen sikrer 5G til masserne

I dag findes der over 650 5G-smartphones og salget af 5G-enheder er mere end fordoblet i 2021 i forhold til 2020. De globale leverancer af smartphones steg 6 procent i 2021 sammenlignet med 2020.

Sådan lyder det i den seneste Ericsson Mobility Report, der netop er udkommet.

5G-telefoner kunne have været endnu mere udbredte

Årsagen skyldes, at 5G smartphones bliver mere og mere overkommelige for flere markedssegmenter og der er begyndende tegn på, at vi ser 5G-telefoner til under 1.000 kroner.

Uden geopolitiske udfordringer, der skaber begrænsninger i forsyningskæden, og COVID-19-situationen i Kina, kunne udviklingen have sket endnu hurtigere.

I Danmark kan man for eksempel få en Samsung Galaxy A22 med 5G til 999 kroner.

Se også: Billige 5G-telefoner

Baner vejen for XR-enheder

I forbindelse med, at 5G-telefoner bliver mere og mere udbredte, er der samtidig optimistiske udsigter for anvendelsesområder for XR-enheder (udvidet virkelighed), lyder det ifølge rapporten.

Denne type opkoblede enheder har brug for 5G-hastigheder for at kunne levere den forventede og lovede oplevelse og det ventes også, at XR-briller de næste par år skal kobles til en mobil for at kunne bruges.

Den seneste Mobile World Congress var oversvømmet med XR-demoer og med 5G vil latency bliver mindre, mens netværksslicing giver nye anvendelsesmuligheder og vil resultere i nye innovationer inden for området.

Se også: Priser på 5G mobilt bredbånd