Sony Xperia 10 III lanceret – hurtig og holdbar

Sony Xperia 10 III er producentens nyeste bud på en god budgetvenlig telefon, med lang levetid og holdbarhed. Her er alt du skal vide om Xperia 10 III.

Sony Xperia 10 III lanceret – hurtig og holdbar

Sony lancerede i dag ikke kun de to Xperia 1 III- og Xperia 5 III-topmodeller, men også en mere budgetvenlig telefon under navnet Xperia 10 III. Men inden du trykker på tilbageknappen, fordi det lyder kedeligt, så stop lige. Faktisk ligner det, at Xperia 10 III Sonys mest interessante mellemklassetelefon i meget lang tid – den kunne godt blive populær, hvis prisen er fornuftig.

Sony Xperia 10 III ligner nemlig en telefon, som man kan have i lang tid, uden at den koster en bondegård – dog kender vi ikke prisen endnu. Men det ligner at Sony her har foretaget nogle fornuftigt kompromisser. Og så er den samtidig kompakt, hvilket garanteret vil friste mange, når de ser den i butikken, ved siden af alle giganttelefonerne.

Se også: De bedste telefoner til prisen

Masser af god indmad i Xperia 10 III

Xperia 10 III kommer med en “kun” 6 tommer skærm, hvilket hører til sjældenhederne i Android-verdenen – og efterhånden også i iPhones. Det betyder dermed, at dette er en kompakt telefon, som kun er 69 millimeter bred og vejer lige under 170 gram. Med Gorilla Glass 6 på front og bagsiden, samt IP68-certificering, så skulle holdbarheden også være i orden.

Skærmen er en OLED-skærm i fuld HD og 21:9-format med understøttelse af HDR. Her virker til at være en 60 Hz-skærmopdateringsfrekvens, hvilket gør mod trenden i markedet. Og det tror jeg faktisk er et fint kompromis, da de færreste vil mærke/opleve forskellen, men vil sætte pris på den ekstra batteritid i stedet.

Hardwaren trækkes af en mellemklasse Snapdragon 690, som udover at have otte kerner, også har 5G indbygget. Ligesom i topmodellerne, så er der her også et fokus på den gode lyd. Her er 3,5 mm jackstik og indbygget DSEE Ultimate, der understøtter lyd i høj opløsning og forbedrer lytteoplevelsen – både med og uden kabel.

Det hele trækker på et næsten tusind milliampere større batteri end forgængeren. Batteriet i Xperia 10 III er nemlig på 4.500 mAh og kommer derudover med Sonys Adaptive Charging. Med denne teknologi kan brugeren altid stole på, at batteriet holder – selv efter tre års brug. Xperia Adaptive Charging-funktionen overvåger telefonen, mens den oplader, for at sikre, at batteriet ikke overanstrenges og dermed holder i længere tid.

Læs også: Sony Xperia 1 II har aldrig været billigere

Sony Xperia 10 III
Sony Xperia 10 III

Forbedret tredobbelt kamera

Xperia 10 III kommer med et tredobbelt kamera med ultravidvinkel og teleobjektiv, hvilket giver en stor fleksibilitet. Hovedkameraet består af en forbedret sensor og f/1,8 blænde samt en forbedret billedbehandlingsalgoritme giver brugerne mulighed for at tage billeder i svagt lys med mindre sløring – både ved nat- og autotilstand.

Auto-tilstanden på den nye Xperia 10 III kan nu også registrere dyr, og identificerer dermed om motivet er en hund eller en kat. Derefter justeres lukkehastigheden og ISO for at opnå billeder med mindre sløring.

Pris og tilgængelighed på Sony Xperia 10 III

Vi ved at Sony Xperia 10 III kommer i farverne sort, blå og hvid, men derudover har producenten ikke meldt meget ud omkring tilgængelighed og pris. Xperia 10 III skulle lande i butikken i løbet af sommeren og prisen bliver først offentliggjort senere. Vi håber Sony er skarpe på prisen på Xperia 10 III, for den ser ganske lovende ud.

Hvad siger i til den?

Se også: Alle mobiltelefoner med 5G