Android Automotive 12 – Google opdaterer infotainmentsystemet

Google har opdateret deres bil infotainmentsystem med mange forbedringer. Læs her om alle nyhederne i Android Automotive 12.

Android Automotive 12 – Google opdaterer infotainmentsystemet

Uden den store hurlumhej har Google også opdateret deres infotainmentsystem til biler. Android Automotive i version 12 kommer med mange forbedringer til brugerfladen.

Android Automotive er Googles specialudviklede styresystem til biler baseret på Android. Hvor Android Auto blot spejler apps og indhold fra din smartphone til bil, fungerer Automotive uafhængigt med sin egen Play Butik og er et fuldblods infotainmentsystem. Google afsluttede for nylig en ny Automotive-opdatering baseret på Android 12, og her er en hel del forbedringer at finde.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Nye funktioner i Android Automotive 12

Nyeste Android Automotive version blev faktisk udgivet allerede den 4. oktober, men Google har ikke gjort meget opmærksom på opdateringen – muligvis fordi ingen biler endnu er udstyret med nyeste udgave.

Den nye version af Android Automotive forbedrer systemet til biler for både brugeren og bilproducenten. Med den nye Power Policy API kan bilproducenter tilpasse baggrundsopgaver i bilerne, men her er også en ny SMS-klient, forbedrede heads-up notifikationer, en privatlivsindikator for mikrofonadgang og et nyt overblik over apps. Android Automotive 12 gør desuden bedre brug af den større skærm i bilerne, hvor fx indstillinger nu opdeles i to skærmdele.

Android Automotive 12 kommer 32-bit og kommer kun i 64-bit, hvilket er den første af sin slags i Android-verdenen. Der er ikke mange billeder af det opdaterede Android Automotive 12:

Ikke mange biler med Android Automotive

Selvom Android Automotive virker som et oplagt valg af infotainmentsystem, har ikke mange bilproducenter taget systemet til sig endnu. Den første bil med Android Automotive var Polestar 2, og siden da er kun et par af Volvos biler lanceret med Android Automotive. Flere producenter har dog meddelt, at de fra næste år bil lancere biler med Android Automotive.

Udover Volvo og Polestar skulle Android Automotive komme i biler fra Porsche, Honda, Renault, BMW og GM i løbet af næste år.

Læs også: De første test af Android Automotive –  En solid platform