7 ud af 8 iPhones og iPads kører nu iOS 10

iOS 10 udbredes fortsat stille og roligt forud for udgivelsen af den næste iOS 11-version senere på efteråret. Nu har 87 % af alle iOS-enheder nemlig iOS 11.

7 ud af 8 iPhones og iPads kører nu iOS 10

10 måneder efter udgivelsen af iOS 10 i september måned sidste år er styresystemet nu oppe på en markedsandel blandt iPhones, iPads og iPods på hele 87 % eller hvad der svarer til 7 ud af 8 enheder. Det oplyser Apple på dets hjemmeside, som netop er blevet opdateret med de nyeste tal over de forskellige iOS-versioners udbredelse.

En markedsandel på 87 % blandt iOS-enheder er en stigning på blot 1 procentpoint siden sidste måned. Langt de fleste iPhones, iPads og iPods blev nemlig opdateret kort tid efter udgivelsen af softwaren. På under to måneder nåede iOS 10 en udbredelse på 60 %.

Læs også: Apple: 60 % af alle iPhones og iPads kører nu iOS 10

iOS 9, som blev udgivet i september 2015, er nu faldet fra en andel på 11 % til 10 %. Der er altså fortsat 1 ud 10 enheder, som har iOS 9 installeret. De sidste 3 % kører med en tidligere version af iOS, hvilket også var tilfældet forrige måned.

Android markedsandele juli
Foto: Android.com

Kigger man på, hvordan det går for Google og producenterne af Android-smartphones, er forskellen til at føle på. De seneste tal fra starten af juli måned viser nemlig, at kun 1 ud af 9 kører med Googles nyeste Android 7 Nougat-software – eller mere præcist 11,5 %. Det er endda på trods af, at Android 7.0 Nougat blev udgivet til de første Nexus-telefoner en måned før iOS 11 blev udgivet.

Læs også: Hver 9. Android-mobil har nu Nougat installeret

Ligesom Apple snart er klar med iOS 12, er Google også ved at færdiggøre Android O, hvis endelige navn endnu er ukendt. Herefter vil de foregående års historie formentlig gentage sig, hvor iOS 12 bliver udrullet til kompatible iPhones, iPads og iPods mange, mange gange hurtigere end hvad der vil være tilfældet med Android O. Som ejer af en Android-smartphone er det nemlig aldrig til at vide sig sikker på, hvornår man modtager den næste store opgradering – og hvor længe ens telefon er understøttet.