Android 12 lækket på video – store ændringer på vej

Android 12 får store designændringer, viser ny video og Wear OS til smartwatch skulle også blive stærkt forbedret.

Googles udviklerkonference Google I/O starter i morgen klokken 19 dansk tid og her får vi en masse nye detaljer omkring Googles visioner for Android 12 og Android i det hele taget i årene frem.

Hvad, der er i vente, kan vi se på en video, der er begyndt at florere på nettet. Her kan vi se nogle af de nyheder, der kommer til Android 12.

Android 12 får nyt og anderledes design

For det første kan vi se, at Android 12 får et anderledes designudtryk. Det skulle være et radikalt anderledes design og i videoen kan man se, hvordan brugerfladen og forskellige system apps har fået nyt udseende.

Man skal spole frem til 6m30s for at se mere om Android 12. I følge rygterne skulle en betaversion være klar allerede lige efter lanceringen i morgen, så udviklere straks kan begynde at arbejde med det og se nærmere på, hvad det kan og hvad der skal ændres og tilpasses. Det er dog kun på Pixel-telefoner, man kan få adgang til betaversionen.

Vi regner i øvrigt også med at se Pixel 6 og Pixel 6 Pro i morgen på Google I/O og vi har også se billeder af dem allerede. De viser også, at Google går anderledes til værks på designet end på tidligere modeller.

pixel 6 pro

Se også: Priser på billige Android telefoner

Wear OS bliver også markant ændret

Det forventes også, at Google vil bruge I/O til at relancere Wear OS. Der skulle være tale om så store forbedringer, at Samsung skulle være blevet fristet til at skifte fra deres eget OS til Wear OS i fremtidige smartwatch.

Sker det, vil det være et stort boost for Google, der gennem årene har fået kritik for at nedprioritere Wear OS og smartwatch.

Se også: Nyheder om Android