Android Feature Drop maj 2024: Nye funktioner til Android-telefoner

Google har annonceret næste Android Feature Drop, der indeholder flere spændende nye funktioner, der kommer til din Android-telefon i en nær fremtid.

Android Feature Drop maj 2024: Nye funktioner til Android-telefoner

Hvert kvartal kommer Google med et såkaldt “Feature Drop” til Android-mobiler. Nu er den seneste Feature Drop landet, og den indeholder en masse nye funktioner til Android.

Nogle af de nye funktioner bliver lanceret i dag, f.eks. til Google Messages, mens andre, som eksempelvis funktionen til deling af hotspots, kommer “snart”. Der er også nogle, der kræver, at du er en del af et tidligt testprogram, som f.eks. widgetten til Google Home. Sørg for at notere dig disse begrænsninger, så du ikke leder efter en funktion, der faktisk ikke er tilgængelig for dig.

Se også: De absolut bedste Android-mobiler

Android Feature Drop maj 2024: Alle de nye funktioner

  • Rediger Google Beskeder

    Det har været testet i et stykke tid nu, men nu kan offentligheden endelig redigere en besked i Google Beskeder-appen. Du kan kun redigere RCS-baserede beskeder, du har sendt, og du kan kun redigere dem inden for 15 minutter efter afsendelsen. Når du har redigeret beskeden, får den et permanent »Redigeret«-tag, så alle i chatten ved, at den er blevet ændret.

  • Del hotspots

    En ny funktion kaldet Instant Hotspot giver dig mulighed for at dele din telefons dataforbindelse med din Android-tablet eller Chromebook med bare ét tryk. Det er slut med at oprette forbindelse til et SSID og derefter indtaste en adgangskode! Google angiver denne funktion som »kommer snart«, så vi ved ikke, hvornår den rent faktisk lander. Når det sker, skal du aktivere tjenester på tværs af enheder på din Google-konto for at få det til at fungere.

  • Skift Google Meet-enheder

    Hvis du bruger din bærbare computer til et Meet-opkald, men er nødt til at gå ud i bilen, behøver du ikke længere at afbryde opkaldet for derefter at tilslutte dig igen fra din telefon. Du skal blot trykke på Cast-ikonet og »kaste« opkaldet til den enhed, du ønsker at bruge. Ligesom hotspot-funktionen kræver dette, at tjenester på tværs af enheder er aktiveret.

  • Google Home Favorites-widget

    Dette er noget, vi har ønsket os i meget lang tid. Du kan nu oprette en widget, der indeholder dine foretrukne smart home-enheder. Hvis der er en kontakt, du trykker på flere gange om dagen, kan du blot tilføje den til din startskærm (sammen med andre kontakter) og styre alt uden at skulle ind i Home-appen. For at det skal virke, skal du dog være en del af Google Home Public Preview-programmet, i hvert fald indtil videre.

  • Google Home Favorites-flise til Wear OS

    Ligesom den tidligere nævnte widget bringer denne nye funktion smart home-kontrol til dit håndled. Flisen fungerer som enhver anden Wear OS-flise (du skal bare placere den i din foretrukne sektion og derefter stryge til den fra startskærmen), og der er også en komplikation til at tilføje en genvej til understøttede urskiver.

  • PayPal på Google Wallet til Wear OS

    I USA og Tyskland kan du nu betale for ting via din PayPal-konto på Google Wallet til dit smartwatch. Med andre ord kan du bruge dit ur ved en tap-to-pay-station og derefter bruge penge fra din PayPal-konto i stedet for et kredit- eller betalingskort.

  • Nye Emoji Kitchen-kombinationer

    Googles Emoji Kitchen giver dig mulighed for at blande forskellige emojis sammen for at skabe noget, der er specifikt for din aktuelle situation, og derefter dele dine kreationer i chats via Gboard. De potentielle kombinationer af denne tjeneste er netop blevet udvidet, og Google giver et eksempel på at blande 🎧 og 🪩 for at skabe et sæt hovedtelefoner med en diskokugle i midten.

  • Digitale bilnøgler kommer til flere køretøjer

    Du kan allerede låse, låse op og starte din bil med din Android-telefon, men kun på et begrænset udvalg af modeller og mærker. Den liste udvides i dag med understøttelse af modeller fra MINI, Mercedes-Benz og Polestar.

Se også: De absolut bedste Android-tablets

Kopier tekst mellem Windows PC og Android

Det er dog ikke kun ved de her såkaldte “Feature Drops”, at der kan dukke nye funktioner op til Android-enheder. Eksempelvis skrev vi for nyligt, om at det nu er muligt at kopiere tekst i fotos, mellem Windows og Android-enheder. Dette gøres ved hjælp af Microsoft-appen Telefonlink/Link. Det kan du læse meget mere om her.

Se også: De absolut bedste smartwatches