Apple sejrer i indædt strid med Beeper om iMessage til Android

Holdet bag appen Beeper Mini kaster nu håndklædet i ringen i forsøget på at bringe iMessage til Android. Det, der ellers startede så lovende, er endt ud med en ordentlig mavepuster.

Apple sejrer i indædt strid med Beeper om iMessage til Android

I starten af december måned lancerede Beeper den nye Android-app Beeper Mini, som gav iMessage-funktionalitet til Android.

Da vi første gang skrev om og afprøvede appen, var vi positivt overraskede over, hvor godt den fungerede. Det virkede næsten for godt til at være sandt, og det var det på sin vis også. Der gik nemlig ikke mere end ét døgn, før Apple fik lukket ned for appens funktionalitet.

Nu giver holdet bag Beeper Mini det et sidste forsøg, men den nye metode er så kompliceret, at det nok er de færreste, der har tilstrækkelig teknisk forstand, udstyret eller lysten til at prøve det.

Læs også: Apple overrasker alle: RCS-beskeder på vej til iPhone

Beeper er færdige med at lege katten efter musen

Beeper oplyser i et blogindlæg, at selskabet er færdige med at lege katten efter musen med ”jordens største firma” – altså Apple. Beeper gør dog alligevel et sidste forsøg på at bringe iMessage til Android.

Da Beeper Mini først blev lanceret, var det simpelt og enkelt at bruge appen. Alt den skulle bruge for at fungere, var dit telefonnummer.

Den nye metode, som Beeper benytter sig af, er dog langt fra lige så simpel. Nu skal du nemlig enten være i besiddelse af en Mac-computer eller kende en, der er i besiddelse af en ældre iPhone (iPhone 6 til og med iPhone X).

Din iPhone skal dog være jailbroken. Det er en måde at udnytte huller i iOS på at åbne op for det ellers så lukkede og begrænsede styresystem, så man kan få fulde systemrettigheder og foretage ændringer i iOS, som normalt ikke er mulige.

Ifølge Beeper skulle den nye metode virke relativt godt, og den giver da også de famøse blå talebobler, når du bruger appen til at sende iMessage-beskeder. Beeper forventer ikke, at Apple lukker ned for denne metode.

Skulle Apple dog alligevel lukke ned for Beeper igen, har Beeper ingen planer om at give det et endnu nyt forsøg.

Har fået politisk opmærksomhed

Forleden dag kunne vi berette om, at striden mellem Apple og Beeper havde nået politisk niveau.

En række amerikanske senatorer og politiske repræsentanter udtrykte nemlig bekymring over, at Apple blokerede for konkurrencen ved ved at lukke ned for Beeper.

Striden mellem Apple og Beeper har stået på i knap en måned, hvor Beeper gentagne gange har forsøgt at bringe iMessage til Android. Hver gang har Apple lukket ned for muligheden efter kort tid.

Beeper Mini havde stort fokus på sikkerhed, og alle beskeder var krypterede. Apple så dog appens eksistens som en stor sikkerhedsrisiko, og det var it-gigantens argument for at lukke ned for den. Omvendt mente Beeper, at Apples brug af den gamle og ukrypterede SMS-protokol udgør det reelle sikkerhedsproblem.

Apple implementerer den åbne beskedprotokol RCS næste år. Det er standarden, som på sigt skal overtage for SMS og MMS. Det ændrer dog ikke ved, at dem med Android-telefoner fortsat må nøjes med grønne talebobler i stedet for de blå, som tilhører iPhones.

Læs også: Ny dårlig sag for Apple: Beskyldes for at bestikke Mastercard og Visa