Apple undersøger ny iOS e-mail-exploit

Der er fundet en alvorlig sikkerhedsbrist i Apples Mail-app til iOS. Bruger du Apples mail-app, kan det være værd at overveje det en ekstra gang.

Apple undersøger ny iOS e-mail-exploit

Hvis du bruger Apple Mail som din primære mail-app på en iPhone eller iPad, kan det være værd at overveje det en ekstra gang. Der er nemlig dukket dårlige nyheder op om appen fra sikkerhedsselskabet ZecOps.

De fortæller, at de har opdaget en potentiel “zero-day exploit”, som hackere kan bruge til at aktivere ondsindet kode på de smittede enheder. Efter sigende er der tale om en ret alvorlig sikkerhedsbrist, hvor brugeren ikke engang behøver åbne eller reagere på e-mailen, for at skaden sker. Brugeren skal bare modtage mailen, og straks bliver exploiten aktiveret.

Læs også: Apple retter flere fejl i iOS 13 med ny opdatering

Stop med at bruge Mail-appen midlertidligt

Hvad endnu værre er, at den ser ud til at have eksisteret i årevis. Faktisk har det været muligt at genskabe problemet på enheder med iOS 6-softwaren, der udkom i 2012.

Heldigvis tager Apple naturligvis den slags alvorligt. Derfor har ZecOps samarbejdet med Apple om at løse problemet, siden ZecOps kontaktede Apple efter opdagelsen.

Læs også: Den billigste iPhone er nu landet i butikkerne

Derfor kan man forvente at sikkerhedsbristen rettes i  næste systemopdatering fra Apple. Næste iOS 13- og iPadOS 13-opdatering er lige nu i gang med en betatest.

Vil man i mellemtiden vide mere om exploiten, kan man finde mere information om den på ZecOps’ hjemmeside. Her rådes man også til at deaktivere Apple Mail-klienten, indtil det er rettet, og i stedet bruge tredjepartsklienter.

Læs også: Test af Apple iPhone XR – Går ikke på kompromis