Apples store iPhone 13-opgradering uventet bekræftet

Alt bliver bedre med iPhone 13, der udbedrer de værste problemer, der er ved iPhone 12. Det bekræfter Apple og Qualcomm-dokumenter.

Apples store iPhone 13-opgradering uventet bekræftet

iPhone 12-serien kom med tydelige kompromiser i alle modeller, men dokumenter fra Apple bekræfter allerede nu de første detaljer om næste års iPhone 13-modeller. En side fra Apples opgørelse med Qualcomm dukkede først op på Twitter og er senere bekræftet af MacRumors.

iPhone 13 bliver bedre med Qualcomms X60 5G-modem

Siden afslører Apples 5G-planer for de kommende fire år. Samtidig bekræftes det officielt, at Apple har planer om at bruge Qualcomms voldsomt opgradede X60 5G-modem i ”Apple Produkter” i 2021.

Det vil sige iPhones. Dermed bliver de værste ulemper ved iPhone 12  ordnet. iPhone 12-telefonerne giver køberne opgraderinger, men der er samtidig kompromiser, der ikke er til at komme udenom, og de skyldes det X55-modem, der sidder i iPhone 12.

Se også: Billig pris på iPhone 12

5G-modem i iPhone 12 er dyr og suger batteri

Brugen af Qualcomms X55 5G-modem betyder både en høj pris, men også at batteriet har en hård opgave med at køre telefonen, samt at understøttelsen internationalt er begrænset. Dermed blev Apple tvunget til at gå på kompromis på en række fronter.

Først handler det om prisen. Her har der været meget fokus på Apples beslutning om ikke at sende et par EarPods eller en oplader med i æsken. Den største konsekvens i bestræbelserne på at holde prisen nede har været, at batterierne i iPhone 12-modellerne er mindre end i forgængeren.

Det kombineret med X55’s store strømforbrug betyder, at batteritiden ikke er så fantastisk, hvilket test også allerede har vist. Det forklarer også, hvorfor telefonerne ikke har 120 Hz ProMotion-skærme. Apple understøtter heller ikke den hurtigste 5G-standard (mmWave) på nogen af iPhone 12-telefonerne udenfor USA, og det er ikke muligt at få multi-SIM 5G.

Se også: Test af iPhone 12

Alt bliver bedre med iPhone 13

Med X60 ændres alt det. I modsætning til X55 kan det integreres i telefonens hovedchip, hvilket sparer plads, reducerer strømforbruget og mindsker prisen. Det er kompatibelt med 5G-netværk på globalt plan, understøtter dual-SIM og fungerer samtidig med både mmWave- og Sub6GHz 5G-netværk, hvilket giver helt utrolig ydeevne.

Derfor er det da også alle de ting, vi savner i iPhone 12, der dukker op i de første lækkede oplysninger om iPhone 13. Derudover bliver iPhone 13 de første til at få en mindre notch og in-display Touch ID, sammen med Face ID, hvilket gør det lettere at låse sin telefon op i en verden, der bærer masker.  Du kan læse mere fra dokumentet, der bekræfter nyheden om iPhone 12 her.

Se også: Nyheder om iPhone 13