Beskeder og notifikationer forsvinder på iPhones

Flere og flere iPhone-brugere klager over manglende notifikationer og problemer med at modtage meddelelser i nyeste software, iOS 14.

Beskeder og notifikationer forsvinder på iPhones

Et ret stort antal brugere, som løbende vokser, har skrevet i en tråd på Apples supportforum, at de ikke får notifikationer om, at der er ulæste beskeder, der venter dem på deres iPhones.

Egentlig synes problemet først at være begrænset til enheder fra iPhone 12-serien, der kører på nyeste software, iOS 14. Dette holdt dog ikke stik, for nu ser det ud til at påvirke et meget større antal brugere, der bruger andre modeller af iPhone end 12’eren, herunder er i hvert fald nogle iPhone 11 i mellem.

Det er stort set de samme symptomer, som brugerne oplever: De ser ikke noget notifikationer-banner på låseskærmen, ingen notifikationer når beskeder modtages, og ingen rød prikindikator i fx appen Beskeder, der viser, at der er ulæste beskeder.

Se også: Billigste pris på den dyreste iPhone

Ingen løsning på problemet lige nu

På trods af forskellige måder at prøve at løse problemet på – lige fra at genstarte iPhone til fuldstændig nulstilling og endda til at ændre indstillinger på anden Apple-hardware, der kan modtage iCloud-synkroniserede meddelelser – virker der ikke til at være en konkret løsning på problemet.

Brugere har også klaget over at der er nogle gruppemeddelelser, der heller ikke kommer igennem, mens andre tikker ind, som de skal. Så en periodisk fejl, som der pt. ikke er nogen løsningen på – det er lidt op ad bakke.

En forventet udrulning af iOS 14.3 i de kommende dage byder muligvis på en fejlrettelse, men The Verge skriver, at den anden udgave der leveres til beta-testere, ikke ser ud til at indeholde en løsning på problemet.

Læs også: Nyeste opdatering til iPhones er en strømsluger

Fortsættelsen i sagen

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 7/12/2020 blev bolden spillet videre med nyheden; Fejl hos Apple: Gratis reparation af denne iPhone – Artiklen kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..