Center for Cybersikkerhed anbefaler download af nyeste iOS-opdatering

iPhone er nu begyndt at modtage opdateringen iOS 16.3.1 med få, men vigtige opdateringer - Center for Cybersikkerhed siger download nu!

Center for Cybersikkerhed anbefaler download af nyeste iOS-opdatering

Apple er nu begyndt at udrulle iOS 16.3.1, også i Danmark. Der er godt nok tale om en mindre opdatering, der primært indeholder sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, men der følger også et par vigtige opdateringer med. Faktisk råder selveste Center for Cybersikkerhed at man hente den nye opdatering ned hurtigst muligt.

Årsagen er, at der er fundet to såkaldte nye zero-day-sårbarheder i systemerne iOS, iPadOS og MacOS og den seneste softwareopdatering iOS 16.3.1 kan “milde disse sårbarheder”, oplyser Center for Cybersikkerheds Situationscenter.

Derfor er det som altid en god idé at hente opdateringen ned til ens iPhone, så snart man kan. I og med at det er en opdatering til iOS 16, så er der minimal risiko for, at der skulle være bugs i systemet, der ødelægger brugeroplevelsen. Det kommer først med iOS 17…

Se også: Priser på iPhone

Retter fejl i iCloud, Find og registrering af ulykker

I hvert fald: Udover de sikkerhedsrettelser, der er med og som altså er yderst kritiske, så retter iOS 16.3.1 en fejl i iCloud, som kunne medføre, at indstillingstjenesten ikke længere reagerede eller blev vist forkert, hvis den blev brugt i apps.

Der er også blevet arbejdet på at få Siri til at fungere med Find-funktionen. Hvis du har en iPhone 14- eller iPhone 14 Pro-model, er den måde, hvorpå operativsystemet registrerer, om brugeren har været ude for en ulykke, også blevet optimeret.

Se også: Hvad koster den billigste iPad?

Fejl efter installation blev hurtigt fixet

Et stort antal brugere har, siden opdateringen blev frigivet, rapporteret, at Google Photos ikke fungerer med iOS 16.3.1.

Efter at opdateringen blev frigivet, frigav Google imidlertid hurtigt en opdatering til Google Photos, som løser fejlen, og appen fungerer nu som forventet igen, lyder det. Var du rigtig hurtig ude til at opdatere, kan det være du oplevede fejlen, men ellers burde der ikke være noget at ærgre sig over, hvis man henter iOS 16.3.1 ned nu.

Du opdaterer til nyeste iOS ved at gå ind i Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering og følge instruktionerne på iPhone og iPad.