Fejl iOS 12.1 giver adgang til kontakter på låste iPhones

iOS 12.1 til iPhones og iPads er netop rullet ud. Men allerede nu er der fundet en fejl, som giver adgang til kontakterne på en låst telefon.

Fejl iOS 12.1 giver adgang til kontakter på låste iPhones

Apples populære styresystem, iOS, er netop rullet ud i en ny version, som blandt andet giver 70 nye emojis, Gruppe FaceTime, dybdekontrol i kameraet mens man tager billedet og aktivering af eSIM på iPhone XS. En masse spændende ting. Men hvad der er knap så spændende er at en alvorlig fejl i systemet er blevet opdaget.

Det drejer sig specifikt om et problem med låseskærmen i iOS 12.1, hvor der er blevet fundet en genvej til alle kontakter, informationer om dem og også adgang til deres FaceTime. Altsammen selvom telefonen er låst. 

Læs også: Flere iPhone XS vil ikke oplade med skærmen slukket

Det er ikke første gang der er været problemer med sikkerheden på Apples låseskærm. En video fra Youtube viser hvordan adgangen skabes. Hjemmesiden The Verge har herefter testet det og kan bekræfte det videoen viser: Selvom telefonen er låst er det muligt at få adgang til hele telefonbogen.

Her er videoen fra Youtube:

Fejlen er kun på iOS 12.1

Allerede få timer efter Apple rullede opdateringen ud, blev fejlen opdaget. En lignende fejl blev også opdaget i iOS 12.0.1, som i stedet gav mulighed for at stjæle de seneste fotos fra en iPhone. Det er kun muligt at omgå låseskærmen på denne måde i iOS 12.1.

Har du opdateret allerede, og er det noget der bekymrer dig, så lad ikke telefonen ligge tilgængelig for andre. Der kommer forhåbentlig snart en opdatering, som lukker dette hul.

Læs også: iPhone-ejere klager over dårlig batteritid i iOS 11.4

Emnet følges op

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 26/10/2018 fik historien nyt liv med et indlæg omkring Duel: Huawei Mate 20 Pro, Galaxy Note9 og iPhone XS Max – Artiklen finder du her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..