Første smugkig på Android 15 kan komme i dag

Det første Developer Preview af Android 15 - den næste Android-version - kommer i dag. Det har en Google-udvikler afsløret i kildekoden til Android.

Første smugkig på Android 15 kan komme i dag

En Google-udvikler er kommet til at røbe, at det første smugkig på næste version af Android, version 15, er lige om hjørnet.

Udvikleren skrev tirsdag en kommentar på det såkaldte Android Open Source Project (AOSP), som er kildekoden til open source-udgaven af Android-styresystemet, som de forskellige mobilproducenters telefoner anvender.

Læs også: Android 15 kan bringe widgets tilbage til låseskærmen

Android 15 kan komme i dag, 15. februar

Her skriver udvikleren fra Google, at det første preview af eller smugkig på Android 15 er planlagt til torsdag den 15. februar – altså i løbet af i dag. Udvikleren kalder softwaren for ”Android V”, hvilket henviser til udgavens interne kodenavn inden for dessertnavne: Vanilla Ice Cream. Android 13 hedder for eksempel Tiramisu, mens Android 14 hedder Upside Down Cake.

Hvis den tidsplan holder, kommer det første Android 15 Developer Preview lidt mere end en uge efter lanceringen af den første betaudgave af Quarterly Platform Release 3 af Android 14 (QPR3 beta 1). I år kommer previewet dog lidt senere, end det var tilfældet sidste år, hvor vi fik previewet at se 8. februar. Til sammenligning blev den anden kvartalsopdatering af Android 13 stadig testet på det tidspunkt.

Vi kan være ret sikre på, at det kun er Pixel-telefonerne, der kan få Android 15 Developer Preview, da det plejer at være praksis hos Google. De Pixel-ejere, der har tilmeldt sig Googles Android-betaprogram, må nok fortsætte med Android 14 i et stykke tid endnu. Developer Previews er nemlig ofte mindre stabile og ikke klar til daglig brug.

Læs også: Android fortæller snart, når det er tid til at udskifte batteriet

Nyheder i Android 15 Developer Preview

Med det kommende smugkig på Android 15 bør vi få et første kig på, hvad vi kan forvente os af næste års opdatering af Googles styresystem til smartphones og tablets.

Med det sagt har vi i løbet af det seneste år allerede fået en del hints i form af funktioner, der er blevet fundet i koden, men endnu ikke er lanceret. Blandt de mest interessante af dem er ”Private Space”, der gør det muligt at skjule og låse bestemte apps, så de ikke længere vises i listen over dine apps.

Læs også: Nye funktioner og apps på vej til Android Auto og Automotive