Android 15 kan bringe widgets tilbage til låseskærmen

Var du også vild med widgets på låseskærmen? Det kunne tyde på, at Apple og deres iPhone får Google til at bringe widgets tilbage til låseskærmen.

Android 15 kan bringe widgets tilbage til låseskærmen

Når Android 15 er klar til download senere i år bliver det måske med understøttelse af widgets på låseskærmen.

Se også: Test af nyeste Android-smartphones

Widgets vender tilbage på låseskærmen på Android-telefoner

Der var engang, hvor man kunne lægge brugbare widgets på låseskærmen på Android-telefoner. Google besluttede dog at fjerne denne funktion med undskyldningen om, at for få brugte det og det var for kompliceret.

I mellemtiden er der dog sket det, at Apple med iOS 16 for første gang nogensinde introducerede widgets på låseskærmen til iPhone – og det har muligvis fået Google på andre tanker.

Apple og Google har det med at låne ideer fra hinanden, og de to styresystemer minder i dag mere om hinanden end nogensinde før. Det ser ikke ud til at være anderledes i efteråret 2024, hvor Google ser ud til at have fået inspiration fra Apple.

Se også: De bedste mobiltelefoner i 2023

Google dræbte låseskærms-widgets i Android Lollipop

Faktisk er widgets på låseskærmen en af de ældste og samtidig bedste funktioner i Android. En widget til Android-låseskærmen var en af de nemmeste måder at personliggøre en smartphone på, som samtidig giver hurtig adgang til nyttige oplysninger.

Google fjernede dog funktionen, da de rullede Android 5.0 Lollipop ud i 2014 – for næsten 10 år siden. En ny Android beta viser dog, at widgets på låseskærmen på Android-telefoner kunne vende tilbage.

I betaen kan man nemlig lægge forskellige widgets på låseskærmen, herunder Googles kalender, ur og assistent. Det er dog en funktion på et tidligt stadie. Vi ved meget mere senere i år, når Google er klar med Android 15 beta.

Se også: De 5 mest ventede nye mobiltelefoner i 2024

Hvornår kommer Android 15?

Android 15 forventes at være klar til de første Android-telefoner i løbet af oktober. Den første Android 15 beta kan forventes at være klar omkring april.

Se også: Se priser, tilbud og bedømmelser på mobiltelefoner