Google gør det lettere at parre enheder med Fast Pair

Google har gjort Fast Pair til lettere parring af headset med Android-mobiler mere fremtrædende - det skal gøre processen endnu lettere.

Google gør det lettere at parre enheder med Fast Pair

Fast pair-funktionen har gjort det umådeligt meget enklere at parre en Android-smartphone med Bluetooth-earbuds. Alt det kræver, er et lille bank. Men i og med at det kommer som en standard notifikation, er det måske ikke så iøjefaldende og enkelt at opdage. Derfor har Google ændret på funktionens brugerflade, så det er enklere at se den og sværere ikke at opdage den. Løsningen minder om en lignende funktion i iOS til AirPods.

Fast Pair bliver mere synlig i Android

9to5Google fortæller, at Google uanmeldt har ændret i brugerfladen til Fast Pair, og at det begyndte tilbage i november. I stedet for at få en notifikation, får man nu en meddelelse med navnet på enheden, man vil parre med telefonen, i toppen af skærmen. Derefter kommer et større ikon og en Forbind-knap frem nedenunder.

Efter at du har parret via Bluetooth, får du mulighed for at fortsætte til opsætningen eller lukke det hele ned. Pointen er, at det skal være lettere at se funktionen i stedet for, at den gemmer sig i notifikationerne.

Brugerfladen dukker op, når man påbegynder påsætning af et nyt Fast Pair-tilbehør med sin smartphone. Man får stadig en notifikation, der viser batteristatus for både høretelefoner og æsken.

Der er måske ikke tale om voldsomme ændringer, men det er brugbart for dem, der ofte parrer tilbehør til sin smartphone eller tablet.

Se også: Billige headset

Gør det lettere at parre headset med Android-telefoner

Google lancerede Pixel Buds tidligere i år og har siden da lanceret funktioner, der gør det enklere at bruge dem med Android-enheder. Det gælder blandt andet integration med Find My Device, at modtage meddelelser om lavt batteri i høretelefonerne og tilpasning af knapperne.

Den nye brugerflade for Fast Pair er også delvist en hjælp til brugere, der for første gang har et par trådløse høretelefoner og er usikre på, hvordan de skal parre dem med deres Android-telefon eller tablet.

Har man endnu ikke set den nye brugerflade, kan det skyldes, at det er noget tid siden, man parrede enheder. Prøv med et par nye høretelefoner, så burde de nye funktioner dukke op.

Se også: Nyheder om Android