Huawei tester Android Pie på fem modeller

Fem topmodeller fra kinesiske Huawei er fuld gang med at få testet Android Pie.

Huawei tester Android Pie på fem modeller

I et opslag på den kinesiske pendant til Twitter, Weibo, har en officiel kilde fra Huawei bekræftet, at selskabets udviklere arbejder hårdt på at få Android Pie ud til deres enheder.

Læs også: Huawei lancerer P20 i den populære farve Twilight

Lige nu skulle fem modeller fra både Huawei og Honor være i betatest. Det drejer sig selvfølgelig om topmodellerne Mate 10 Pro, P20 og P20 Pro fra Huawei, såvel som Honor 10 og Honor V10.

Huawei Weibo
Opslaget fra Weibo der bekræfter Huaweis arbejde med at teste Android Pie. Foto: gsmarena.com

En af de store diskussioner, blandt de fleste Android-brugere, er det såkaldte overlay som både Samsung og Huawei bliver elsket og hadet for. De store producenter bruger enorme ressourcer på at sætte deres eget præg på Android-oplevelsen. Det resulterer i et anderledes udseende og en del programmer, skræddersyet til den enkelte producents enheder. Det betyder også at udviklerne skal programmere netop deres overlay ind i styresystemet, hvilket selvfølgelig tager lidt ekstra tid i forhold til bare at rulle standardversionen ud. I Huaweis tilfælde forventes deres EMUI 9.0 at tilføje en række nye funktioner som skulle forbedre brugeroplevelsen. 

Læs også: Her er alle nyhederne i Android 9 Pie

Så snart de indledende evalueringer af det nye styresystem er overstået, vil Huawei begynde at teste på flere af deres modeller. Derefter vil selskabet offentliggøre en officiel liste af enheder som får Android Pie.