Hvordan forbedrer Android 12 din mobil?

Android 12 forbedrer din mobil med nyt design, flere muligheder for at tilpasse brugerfladen og kommer med en masse nye funktioner.

Hvordan forbedrer Android 12 din mobil?

Android 12 er blevet lanceret og byder designmæssigt på det, der må beskrives som den største designændring i Androids historie. Men der er også kommet en masse nye funktioner til. Nyheder i Android 12.

Nyt design og nye funktioner i Android 12

#1 Nyt design

Android 12 har fået en rigtig stor opdatering af designet. De kalder selv det nye design for Material You. Det skyldes, at man i større grad selv kan tilpasse designet, som man ønsker og det gælder også funktioner og den information, man vil have vist.

Lægger du for eksempel et et billede ind som baggrund, kan farvepaletten i telefonen tilpasses efter den. En detalje er også, at hvis der ikke er andet information at vise på standby-skærmen end uret, så vises urikonet større end når der også er info om missede opkald, nye beskeder og den slags.

Se også: Priser på de bedste Android telefoner

#2 Simplere Hurtigmenu med større ikoner

Hurtigmenuen har fået et nyt udseende. Der vises som udgangspunkt fire genveje i stedet for de normale seks. De færre ikoner gør samtidig, at dem, der vises, bliver større.

#3 Bedre enhåndsbetjening af store skærme

Telefoner med store skærme er kommet for at blive og nu vil Google forbedre enhåndsbetjening på den slags telefoner. Man slår funktionen til i Indstillinger og når man har gjort det, kan man trække brugerfladen ned, så den starter fra midt på skærmen. På den måde vil alt på telefonen være lettere at nå med én hånd.

#4 Gem Fotos-billeder i mapper med kode

Er du typen, der har særlige billeder på din telefon, som du ikke har lyst til, at andre skal se, så er der godt nyt. Funktionen “Locked Folder” giver nemlig mulighed for at gemme billeder i en mappe, som er låst med kode. Bladrer du igennem billeder i Fotos-mappen, så vises de ikke – de kan kun ses, når du låser op for Locked Folder.

android 12

#5 Bedre sammenspil på tværs af enheder

Du kan for eksempel bruge en mobil til at logge ind på din Chromebook og du kan bruge mobilen som fjernbetjening til fjernsynet. Med Android 12 vil man også kunne bruge telefonen som bilnøgle til udvalgte biler.

Se også: Anmeldelse af nye telefoner

#6 Bedre kontrol over privatlivet med Android 12

Et nyt privatlivspanel viser tidslinje over, hvornår de enkelte apps har haft adgang til telefonens kamera, mikrofon og lokationsdata.

#7 Se når apps bruger kamera og mikrofon

Mange apps og spil vil gerne have adgang til telefonens kamera og mikrofon. Brugerne kan med Android 12 se via små indikatorer, hvornår en enkelte apps tager henholdsvis kamera og mikrofon i brug.

#8 Bedre kontrol over lokationsdata i Android 12

Du kan også vælge, om apps skal have adgang til din nøjagtige placering, eller om du kun vil dele din omtrentlige placering. Så kan du ikke trackes særligt præcist og afgiver dermed ikke vigtig info om din færden.

#9 Kodeordshuskeren Password Manager kan selv ændre hackede kodeord

Kodeordshuskeren Password Manager kan bruges i både Chrome, Android og iOS. Den kan nu ændre hackede kodeord med et enkelt tryk gennem Assistent. Denne funktion er dog kun tilgængelig på Android-enheder. Man vil også fremover automatisk modtage advarsler, hvis dine adgangskoder bliver lækket gennem en tredjepart.

#10 Mobilens kamera skal give bedre navigation i Google Maps

Med Android 12 får Google Maps mere detaljeret visning – den gør det nemlig muligt at bruge det, telefonens kamera ser som en del af navigationen. Mobilens kamera skal sammen med Googles informationer levere oplysninger om trafikpropper og andre, der kan påvirke kørslen.

#11 AR skal forbedre rutevejledning i lufthavne og togstationer

Hvis man har prøvet at navigere med sin mobil i en lufthavn eller på en togstation, så ved man, at det ofte er bedre bare at spørge noget personale om rette vej. Med Android 12 kan det måske ændre sig.

I hvert fald vil Google Maps benytte AR og AI på telefonen til at give mere detaljeret vejledning, når du skal finde rundt sådanne steder. For eksempel om du skal en etage op eller man kan få vist pile på skærmen som et ekstra lag på virkeligheden, der så fungerer som en ekstra vejledning.

#12 Bliv bedre klædt på til at undgå trafikpropper

Personligt cykler jeg altid på arbejde og når jeg skal rundt – skal jeg rejse over længere afstande sker det med tog. Alligevel kan jeg godt sætte mig ind i, at det med trafikpropper er et helvede. Fremover får du større mulighed for at undgå at sidde fast i bilkøer med Google Maps.

Med Android 12 opdateringen kan Google Maps nemlig vise, hvilke områder i en by, der normalt er mest proppet med biler på bestemte tider af dagen. Denne information bliver opdateret live – det vil sige hele tiden døgnet rundt.

#13 Beskeder, missede opkald og lignende samlet ét sted

En ny app, der kaldes for “Conversations” (Samtaler) vil vise beskeder, missede opkald og anden type information samlet ét sted.

Se også: Nyheder om Android

Seneste nyt om emnet

Temaet er stadig relevant. Steen Jørgensen fulgte op på historien. Allerede d. 17/5/2021 fulgte vi historien op med en vinkel på Android 12 lækket på video – store ændringer på vej – Forstættelsen om temaet kan læses her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..