iOS 16.1 viser liveaktiviteter fra 3. parts-apps i Dynamic Island på iPhone

iOS 16.1 til iPhone giver bedre understøttelse af Dynamic Island, Hjem understøtter Matter og fotobiblioteket får flere delingsmuligheder.

iOS 16.1 viser liveaktiviteter fra 3. parts-apps i Dynamic Island på iPhone

Apple har netop sendt seneste iOS-opdatering ud til iPhone, nemlig iOS 16.1. Den kommer med en række interessante forbedringer, blandt andet med understøttelse af visning af liveaktiviteter fra tredjepart-apps i Dynamic Island og understøttelse af Matter.

Herunder kan du se de nye funktioner og fejlrettelser, der er kommet til iPhone med iOS 16.1.

Se også: Tjen gode penge på brugte iPhones

Liveaktiviteter i Dynamic Island fra tredjepart

Liveaktiviteter fra tredjepartsapps er tilgængelige i Dynamic Island og på den låste skærm på iPhone 14 Pro-modeller.

Del nøgler i Wallet med Beskeder og WhatsApp

Med deling af nøgler kan du dele dine nøgler til bil, hotelværelser og andet på sikker vis i Wallet vha. besked-apps såsom Beskeder og WhatsApp.

Se også: Den bedste iPhone

Hjem understøtter Matter

Understøttelse af Matter, som er en ny forbindelsesstandard til intelligente hjem, gør det muligt for en række intelligent tilbehør i hjemmet at samarbejde på tværs af økosystemer.

Det betyder, at du kan lettere kan have IoT-produkter fra forskellige producenter koblet sammen og op via Hjem.

Se også: Find laveste priser på iPhone

iCloud-fotobibliotek med flere delingsmuligheder

Apple har ellers også fokuseret meget på opdatering af iCloud. Nu er der kommet et separat bibliotek til nem og hurtig deling af fotos og videoer med op til fem andre personer.

Man kan også indstille, så man kun deler fotos fra tidligere baseret på en startdato eller personer i dine fotos, når du opretter eller deltager i et bibliotek.

Delte redigeringer og tilladelser giver alle mulighed for at tilføje, redigere og slette fotos, vælge fotos som favoritter og tilføje billedtekster.

Endelig kan du nu også skifte mellem delingsmuligheder i Kamera og vælge at sende fotos, du tager, direkte til det delte bibliotek. Du kan også vælge, at fotos skal deles automatisk, når andre deltagere registreres ved hjælp af Bluetooth.

Se også: Hvilke iPhones får iOS 16?

Fejlrettelser i iOS 16.1

Denne opdatering indeholder også fejlrettelser til din iPhone. For eksempel er det fixet, så slettede samtaler ikke længere vises i listen over samtaler i Beskeder, som det kunne være tilfældet tidligere.

Der har også været problemer med at vise indhold i Dynamic Island, når Inden for rækkevidde bruges – det skulle også være fixet.

Der har også været udfordringer med CarPlay, der tidligere kunne have problemer med at oprette forbindelse, når der bruges en VPN-app – det skulle nu også være blevet ordnet.

Hvordan opdaterer man til iOS 16.1 på iPhone?

Som altid skal du gå ind i Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering. Her kan du se, om opdateringen er tilgængelig. Den burde være tilgængelig for danske brugere nu.