iPhone får bedre lyd til mobilsamtaler

Apple har frigivet iOS 16.4 opdateringen til iPhone med nye emojis og tilgængelighedsfunktioner, bedre lyd til samtaler og andet godt.

iPhone får bedre lyd til mobilsamtaler

Hvis du er en sucker for emojis og har en iPhone, så er det bare med at hente den nye iOS 16.4 opdatering ned.

iPhone-brugere får nemlig yderligere 21 nye emoji at vælge imellem, herunder flere farverige hjerter – blå, grå og lyserøde – et rystende ansigt, en vandmand, skubbende hænder, en foldet hånd vifte, en hårplukker, ingefær, fløjte, Khanda-symbolet for Sikh-troen og meget mere.

Se også: Nyheder i iOS 16

Nye tilgængelighedsfunktioner på iPhone

Der er også kommet nye tilgængelighedsfunktioner, blandt andet muligheden for, at iPhone automatisk dæmper videoindhold med lyse, hyppige lysglimt, så det bliver lettere og mere behageligt at kigge på videoen.

VoiceOver-understøttelse for kort i appen Vejr er nu også muligt, hvor ændringer i intensiteten af vejrforhold beskrives ved hjælp af lydvariationer.

Se også: Tilbud på iPhone

Med stemmeisolering på iPhone med iOS 16.4.

Apple gør det nu også muligt at indstille push-meddelelser for webapps, der er gemt på startskærmen, og tredjepartsbrowsere på iPhone kan nu give brugerne mulighed for at tilføje webapps til deres startskærm.

Taler du meget i mobil, vil det glæde dig at vide, at der er kommet en opdatering med fokus på stemmeisolering til mobilopkald. Funktionen prioriterer din stemme og blokerer for omgivende støj.

Se også: Test af iPhone 14

Flere mindre forbedringer

Af de helt små opdateringer i iOS 16.4 kan nævnes, at  albumet Duplikater i Fotos udvider understøttelsen til at registrere duplikerede fotos og videoer i et iCloud-delt fotobibliotek.

Mangler du noget at tale om ved middagsbordet, kan du spørge, om man ved, at tastaturet på iPhnone nu har udvidet understøttelsen af indfødte sprog med tilføjelsen af Chickasaw- og Choctaw-sprogene. Chickasaw og Choctaw er begge amerikansk indfødte indianerstammer, der holder til i henholdsvis Oklahoma og Alabama og Mississippi.

Desuden tilføjer tastaturer i gujarati, punjabi og urdu understøttelse af translitteration, det vil sige omskrivning af en tekst fra et alfabet til et andet.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt

Telefoner der kan få iOS 16.4

Herunder kan du se, hvilke telefoner der kan opdateres til OS 16.4:

  • iPhone 8 and 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone SE (2020)
  • iPhone XS and XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11, 11 Pro, and 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini, iPhone 12, 12 Pro, and 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini, iPhone 13, 13 Pro, and 13 Pro Max
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, 14 Pro, and 14 Pro Max