iPhones får snart genial genvej til funktioner og apps

Med iOS 14 får iPhones en virkelig smart genvej til funktioner, handlinger og apps. To eller tre tryk på iPhonens bagside og den åbner kontrolcenter, tager et screenshot, åbner Google Assistent eller hvad du ønsker.

iPhones får snart genial genvej til funktioner og apps

Apple går med næste udgave af deres styresystem til iPhones all-in på nye funktioner, hvoraf mange allerede er kendte fra Android. Vi har allerede fundet de første 10 funktioner, som iPhonen låner fra Android. Og selvom man er Android- eller iPhone-bruger, så er det godt at se producenterne presse hinanden. Mon ikke flere Android-brugere med disse funktioner pludselig finder iPhonen mere fristende? Det må tiden vise. Men en genial funktion, som Apple ikke har stjålet fra Android, på vej til iPhones er denne: tryk enten to eller tre gange på iPhonens bagside og udfør selvalgte handlinger, funktioner og åbn apps.

Funktionen er blevet opdaget efter Apples WWDC-keynote, hvor offentligheden første gang fik iOS 14 at se.

Indstillingerne for “Back Tap”, som funktionen hedder, er tilgængelige i iPhonens indstillinger ved at trykke på Tilgængelighed-> Touch-> Back Tap. Her kan man vælge både dobbelttryk og tredobbelt tryk og vælge hvad genvejene skal gøre. 

Læs også: I iOS 14 og iPadOS 14 kan man vælge standard email- og browser app

Genvej til Google Assistent på en iPhone

Funktionen kan bruges til hurtigt at åbne adgangskontrolcenter, meddelelsescenter, tænde skærmen eller den nye appskuffe. Man kan også aktiverer Siri på denne måde eller Google Assistent og tage et screenshot. Her er mange muligheder, som en enkelte person kan tilpasse.

iPhone genial genvej
iPhones får genial genvej med iOS 14.

Her kan man se Back Tap åbne Google Assistent på en iPhone 11 Pro:

Kommer til iPhones med iOS 14

Ovenstående og en lang række andre funktioner kommer til iPhones, når iOS 14 ruller ud senere på året. Det forventes at blive lanceret sammen med iPhone 12.

Læs også: iOS 14: iPhones får nu widgets på startskærmen