iOS 14: iPhones får nu widgets på startskærmen

Apple har netop lanceret iOS 14, som kommer med en bred vifte af nye funktioner. En af dem har Android budt på i flere år: widgets på startskærmen. Her er nyt i iOS 14.

iOS 14: iPhones får nu widgets på startskærmen

Med iOS 14 fylder indkommende opkald ikke længere hele skærmen, endelig! WWDC, Apples udviklerkonference, er netop afsluttet og en masse nyheder er blevet præsenteret af Apple. Her et nyt software til iPhones, iPads, Mac-computere, Apple TV og mere til. En af de største softwareopdateringer finder vi i Apples iPhone-styresystem, iOS, som byder på masse af forbedringer. En af de første ændringer kender mange af os fra Android: widgets på startskærmen.

Læs også: Med CarKey til iPhone kan du låse din bil op

Det er ikke nyt af producenterne stjæler funktioner fra hinanden, men denne har alligevel taget noget tid. Widgets har været at finde i Android i flere år og nu har Apple altså besluttet, at den er god nok til iPhones.

Widgets kan allerede findes i nuværende iOS 13, men er gemt bedre af vejen. I iOS 14 bliver det en mere central ting, da de kan tilføjes direkte til hovedskærmen. De kan minde en smule om tiles i Windows Phone. Her kan se widgets i iOS 14:

Widgets til iOS 14 kommer i forskellige størrelser, og kan i widgetgalleriet tilføjes hvor på startskærmen man skulle have lyst.Der er også en ny “Smart Stack”-widget, der automatisk viser relevante apps baseret på tidspunktet på dagen.

Læs også: I iOS 14 og iPadOS 14 kan man vælge standard email- og browser app

iOS med en app-skuffe

Det ser ikke ud til at være det eneste Apple har lånt fra Android. Sammen med iOS 14 kommer nemlig en sted, hvor lettere kan gemme de ubrugte og mindre brugte apps. Apple kalder det App Library og det minder en del om Androids app-skuffe, men med nogle ganske smarte grupperingsfunktioner. Her kan alle apps automatisk blive arrangeret i grupper og lister.

iOS 14 indkommende opkald
iOS 14 og iPadOS: indkommende opkald fylder ikke længere hele skærmen.

Her er et overblik over flere funktioner i iOS 14

  • Translate: er udviklet til at være den bedste og nemmeste app til oversættelse af samtaler. Den tilbyder hurtig og naturlig oversættelse af tale og tekst mellem 11 forskellige sprog. Funktionen til “brug på enheden” giver brugerne mulighed for at opleve alle appens funktioner offline til privat oversættelse af tale og tekst.
  • Siri: Nu fylder Siri ikke længere hele skærmarealet. Siri udvider sin viden og sine svar på komplekse spørgsmål fundet på hele internettet og kan nu sende lydbeskeder. Tastaturdiktering kører på enheden, når brugeren dikterer beskeder, noter, mail og meget andet.
  • Hjem-appen: gør det endnu nemmere at styre dit intelligente hjem med nye automatiseringsforslag og udvidede kontrolfunktioner i Kontrolcenter, som giver hurtigere adgang til tilbehør og scener. Adaptive Lighting til belysning, der er kompatibel med HomeKit, justerer automatisk farvetemperaturen i løbet af dagen, og med ansigtsgenkendelse på enheden kan kompatible videoringeklokker og -kameraer identificere venner og familie.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Apple HomeKit og appen Hjem

  • Find min: vil understøtte produkter og tilbehør fra tredjeparter med det ny Find My-tilbehørs netværk program. Det tillader brugerne at finde andre vigtige ejendele, der er blevet væk, udover deres Apple-enheder. Brugeranonymitet er fortsat centralt i netværket med indbygget end-to-end-kryptering af Offline søgning. Producenter af tilbehør og enheder kan indhente udkast til specifikationerne fra i dag.
  • Sundhed har helt nye oplevelser til søvnstyring, bedre forståelse af lydniveauer, der kan påvirke hørelsen, og en ny tjekliste til Sundhed – et centralt sted til administration af sundheds- og sikkerhedsfunktioner, som f.eks. Nødopkald SOS, Nødinfo, EKG, Faldregistrering og meget andet. Sundhed vil også understøtte nye datatyper til mobilitet, Helbredsjournaler, symptomer og EKG.
  • Tilgængelighed-funktionerne omfatter tilpasning af hovedtelefoner, som forstærker eller reducerer bestemte frekvenser for at hjælpe med at få musik, film, telefonopkald og podcasts til at lyde mere klare og tydelige, og registrering af tegnsprog i Group FaceTime, som gør personen, der bruger tegnsprog, mere fremtrædende i en videosamtale. VoiceOver, branchens førende skærmlæser til blinde, genkender nu automatisk det indhold, der vises visuelt på skærmen, så flere apps og weboplevelser bliver tilgængelige for flere brugere.

Læs også: Apple vil give studerende gratis AirPods

Seenste nyt om emnet

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 22/6/2020 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med et indlæg om Med CarKey til iPhone kan du låse din bil op – Den kan læses her. Se de seneste nyheder om emnet her.